praegune kellaaeg 17.06.2025 01:13:59
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Dirty Harry
HV Guru
|
13.08.2012 12:48:44
|
|
|
05ula, kas oled võrrelnud 5Dmk2 ja 1Dmk4 ka kõrgematel ISOdel?
Heineken, väga... "huvitav" seisukoht. Ilmselgelt oled Sa mõlemat kasutanud ja omad põhjalikku ülevaadet. See pole küll vaidlusteema kuid nii repliigi korras mainin, et 5Dmk2 on xxD ja xxxD seeriate omadustega kaamera, millel on VÄGA hea sensor. 1D maailm on hoopis midagi muud.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
05ula
HV kasutaja

|
13.08.2012 22:06:23
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
05ula, kas oled võrrelnud 5Dmk2 ja 1Dmk4 ka kõrgematel ISOdel?
Heineken, väga... "huvitav" seisukoht. Ilmselgelt oled Sa mõlemat kasutanud ja omad põhjalikku ülevaadet. See pole küll vaidlusteema kuid nii repliigi korras mainin, et 5Dmk2 on xxD ja xxxD seeriate omadustega kaamera, millel on VÄGA hea sensor. 1D maailm on hoopis midagi muud. |
5Dmk2 iso on natuke teistsugune kui MKIVl - teda ei ole vähem, pilt on mõlemal kõrgete ISOdega väga väga hea ja pressitöös kasutan MKIV-l tihtipeale kõrgeid isosid ja nad on vägagi kasutatavad, aga just kuskil 1600 juures on minu arust 5Dl pilt tsipa parem, hiljem on vahe väga minimaalne.
Nõustun ka sellega, et kui sa juba 1D kere kätte saad, siis ei taha enam kuidagi tagasi allapoole minna. Mul endal on muidugi väga pragmaatiline lahendus, kuna pressitöö jaoks jääb 5D natukene aeglaseks nii autofookusega (eriti pimedas) ning ka FPSiga, on 1D igatahes etem lahendus. Samas on natukene arrogantne öelda, et 5DII-lt 1DIV-le minek on võit ainult AF kiiruses, FPSis ja koostekvaliteedis, kuna juba ainuüksi see, kuidas 1D kätte istub on hoopis teine tunne (jah, tald ka ei anna sama tunnet), lisaks on 1D täiesti ilmastikukindel. Kiire pildistamise jaoks on ka rohked AF punktid suureks plussiks. Lisaks minu arust on 1,3x crop väga hea lahendus, kuna FF ees jäävad pikemad torud natuke lühikeseks ja laiemad torud on laiemad kui cropi ees. Need on ainult ühed eelised, mis on 1D-del teiste kerede ees. Võit on pea igal rindel ja neid keresid on väga raske omavahel võrrelda.
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
0 :: |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
14.08.2012 10:16:14
|
|
|
Fair enough. Lihtsalt tundus kummaline vahetus olevat, kuna tegelikult ei teadnud, et oled pressifotograaf.
Kätteistuvuse kohapealt - huvitav, et mulle alati 5D ja XXD kered(ja tegelikult ka 7D) kõige paremini kätte istunud ja 1D kered omajagu halvemini.
Mingid veidrad käed vast.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sheffnaste
HV vaatleja
|
14.08.2012 19:45:31
|
|
|
Olen 05ulaga nõus 1DmkIV argumentide osas. Ise pildistasin samaaegselt nii 7D kui 5DmkIIga, mille pealt liikusin 1DmkIV peale üle ning see vahe on märgatav. Esimene asi on just see, kuidas kere käes istub ning mis tunne jääb kere nn ehituskindlusest. Siinkohal on 1D hoopis teine tera - kõik on kuidagi käe järgi ning käes istudes jääb tunne, et kaamera on tugev - ei nagise ega paindu ega jää mingit imelikku muljet. xD seeria kered on tavaliselt peaaegu mugavad olnud, kuid käepidemest jääb natuke puudu, et saaksin täieliku haaret kaamerale. Patareisalved ei lahenda ka muret, kuna isegi originaalid natuke naksuvad, tulevad veidike lahti või jääb vägisi mulje, et see ei ole siiski ühes tükis.
Teine asi on ilmastikukindel - pildistasin 1DmkIVga suhteliselt tugevas sajus ning mitte mingisugust probleemi. Muidugi ma hoidsin kaamerat korralikult ning üritasin mitte pildistades varju leida, kuid siiki - ei olnud kõhklust vihma kätte astuda, kui kaader seda nõudis. Teiste kerede puhul sellist tsirkust väga ei julge.
Ja kui tulla sisemiste parameetrite juurde, siis AF on sama objektiiviga tajutavalt kiirem ning täpsem kui 7D peal, FPS-ist ma ei hakka rääkimagi. Vahe on ka selles, et nö. pildibuffrite maht peaks olema erinev. Kuna kasutasin sama kaarti ning hetkel ei ole käepärast kohe tehnilisi näitajaid võtta selles valdkonnast, siis saan rääkida ainult tajutavast erinevusest. Ja see erinevus oli olemas.
Ning kui tulla 1DmkIV ja 5DmkII kõrgete ISOde juurde ning keskenduda mürale, siis 5DmkII puhul tundsin ennast mugavalt ka veel vahemikus 3200-6400. Viimase puhul olenes väga palju ka ümbritsevast valgusest, kuidas tulemus jäi. 1DmkIV puhul pole kõhklust ka vahemikus 5000-10000 ISO pildistada, sest tean, et saan pildi kätte, kusjuures müra ei ole väga häiriv või seda saab hiljem korralikult puhastada. Samas tean, et ISO puhul on veel võimekust, kui olud seda tahavad.
Aga üleüldiselt - kui ma oleks positsioonis, kus oleks kaamerapst ees ning hinnapiir jääb sinna kuhugile 60D-5DmkII piirkonda, siis mina eelistaks pigem 1D seeria kere, mida sarnase raha eest oleks võimalik kätte saada. Eks kõik oleneb ka kasutajast endast, kuid lõpuks peab 1D kere kauem vastu (nii füüsiline korpus kui ka sisemised mehhanismid). Mu 1DmkIV on saanud päris agressiivset vägistamist projektide raames ning ta on selle kõik rahuga üle elanud.
Samas lõpuks võivad ikka mängu tulla ka varasemad kogemused - crop kerede pealt tulijad vaatavad, et pikad torud ei tundu enam nii pikad ning FF pealt tulijad, et lainurk ei ole enam nii lai. Samuti võib harjumist vajada ka see, et 50mm ei ole päris 50mm ning peab sammu tagasi astuma jne.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
05ula
HV kasutaja

|
26.01.2013 13:55:54
|
|
|
Natuke on tehnika uuenenud:
Canon EOS 1D MK IV ja Canon EOS 6D+
Canon EF 24-70mm F2.8 L USM
Canon EF 35mm F1,4 L USM
Canon EF 70-200 F2,8 IS L USM II
Canon EF 200mm F1,8 L USM
Canon EF 16-35 F2,8 L USM II
Canon EF 40mm F2,8 STM
Sigma AF 50mm F1,4 DG HSM EX
Canon Speedlite 580EX II
Tamrac Expedition 7x
pilti ka (jah, iphonega tehtud, kuid mis sellest):
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
POZ
HV vaatleja
|
27.01.2013 22:48:18
|
|
|
Kõikidel siin päris korralikud komplektid.
Minu tagasihoidlikusse kit`i kuuluvad:
Nikon D3100
18-55 kitikas.
Sigma 70-200 2.8
Nikon sb-400
Metz af-50 välk,
16 ja 1 gb mälukaardid ja universaalne kaardilugeja, kui peaks vaja minema.
Akude laadijad ning valboni statiiv.
Kõike mahutab Grumpleri Nikoni seljakott.
_________________ Audi, VW, Seat ja Skoda sõiduautode varuosad, remont ja hooldustööd Tallinnas (ka peale tööaega)
Inimeste (kuni 7) ja kaupade (kuni 5m3) transport väljaspool tööaega ning nädalavahetustel.
51-52-492 |
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
27.01.2013 23:18:21
|
|
|
Igapäevaselt
- 30D
- Jupiter 37AMC
- 50mm 1.8
- tihti ka Smena 35 ja esimene Lubitel
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
Atti
HV kasutaja

|
28.01.2013 17:43:48
|
|
|
Praegu fotokotis säästukomlekt
EOS 6D
50mm f/1.8
28-90 mm
55-200 mm
500mm peegel f8
EOS 1000D
18-55 mm
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|