Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  Kuidas teha lihtne leht parooliga? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Andium
HV veteran

sõnum 03.01.2013 19:00:05 Kuidas teha lihtne leht parooliga? vasta tsitaadiga

Millega voi kuidas oleks voimalik teha lihtne kodukas parooliga sisse logimiseks. Sisselogimiseks peab olema ka voimalik seada kuupaeva millest alates voib sisse logida. Ning kui inimene on korra sisse loginud siis enam sisse logida ei saa. ning ma saan teate, et ta on seda vaadanud.

Sry, et keeruliselt seletasin. loodan, et keegi saba aru. icon_smile.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 03.01.2013 19:12:43 vasta tsitaadiga

Sellisel süsteemil pole nii kangesti lihtsat midagi. Kõige lihtsamalt saab parooliga kaitsta kontrollpaneelis (näiteks cPanel) kaustade kaupa. Aga see ei pea mingisugust arvet sisselogimiste üle ega lülita seda ka välja. Ise looksin lahenduse Drupaliga, kui lihtsust arvesse võtta, peaksid Worpressi poole vaatama. Wordpressile siis lisad sobiva membership plugini. Millist neist konkreetselt soovitada ei tea, hakka ise uurima: Amember pro; Wishlist member; Magic members; Buddy Press; Digital Access Pass
napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.01.2013 10:39:13 vasta tsitaadiga

Oleneb milleks seda vaja on, kui koduleht ise peab ainult mingi staatilise sisu kuvama, siis mina kirjutaks pigem mõnikümmend rida koodi kui hakkaks mingi frameworki käimaajamisega jändama.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
i485729
HV vaatleja
i485729

sõnum 05.01.2013 18:24:29 Re: Kuidas teha lihtne leht parooliga? vasta tsitaadiga

Andium kirjutas:
Millega voi kuidas oleks voimalik teha lihtne kodukas parooliga sisse logimiseks. Sisselogimiseks peab olema ka voimalik seada kuupaeva millest alates voib sisse logida. Ning kui inimene on korra sisse loginud siis enam sisse logida ei saa. ning ma saan teate, et ta on seda vaadanud.

Sry, et keeruliselt seletasin. loodan, et keegi saba aru. icon_smile.gif

Alustuseks võiks nimetada asju õigete nimedega. Kas sul on vaja autentimist või autoriseerimist või mõlemat?
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 05.01.2013 20:27:44 vasta tsitaadiga

i485729, autentimist ei ole vaja, autoriseerimise tahendust kahjuks ei tea. Kas seal tegelt oige isik on, seda kontrollida pole voimalik.
Ma isiklikult annan ule user name, pass ja lingi. Seega oige inimene laheb sinna lehele.

Leht ulesehituselt oleks lihtne. Laheb kodukale kus on User name ja pass ning log in button. Logib sisse siis tuleb kiri ette. koos log out nuppuga.
Kui on sisse loginud saadetakse minule teade, et isik on sisse loginud ja teistkorda login luba ei anta. Lehe sisu ei tohi olla naha, kui inimene source code vaatab.

Praegu ma motlen, et kui ftp programmiga folder panna parooli alla kus on uks html leht. Sedasi saaks parooliga sisse logimise aga kuidas oleks voimalik minule teavitus, uhekordne sisse logimine ja millal sisse logida voimalik anda?

andrusny
Kreisi kasutaja
andrusny

sõnum 05.01.2013 20:51:51 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Praegu ma motlen, et kui ftp programmiga folder panna parooli alla kus on uks html leht. Sedasi saaks parooliga sisse logimise

Sedasi saad ju ainult ühe parooli, kuid eeldan, et sul ikka vaja rohkematele inimestele kui üks kasutaja teha. Pealegi soovid ju, et peale parooli kasutust, see ära kustutataks. Ega üldjoontes vist kaks valikut jääb - kasutad mõnd sisuhaldust vastavate pluginatega või kirjutad ise koodi.

i485729
HV vaatleja
i485729

sõnum 06.01.2013 13:29:52 vasta tsitaadiga

Andium kirjutas:
i485729, autentimist ei ole vaja, autoriseerimise tahendust kahjuks ei tea. Kas seal tegelt oige isik on, seda kontrollida pole voimalik.
Ma isiklikult annan ule user name, pass ja lingi. Seega oige inimene laheb sinna lehele.

Leht ulesehituselt oleks lihtne. Laheb kodukale kus on User name ja pass ning log in button. Logib sisse siis tuleb kiri ette. koos log out nuppuga.
Kui on sisse loginud saadetakse minule teade, et isik on sisse loginud ja teistkorda login luba ei anta. Lehe sisu ei tohi olla naha, kui inimene source code vaatab.

Praegu ma motlen, et kui ftp programmiga folder panna parooli alla kus on uks html leht. Sedasi saaks parooliga sisse logimise aga kuidas oleks voimalik minule teavitus, uhekordne sisse logimine ja millal sisse logida voimalik anda?

Mul on tunne, et sa ei saanud mu küsimuest aru.

Hetkel paistab, et sa ei suuda oma vajadust sõnastada korrektselt.
Ajad segamine kaks asja, vajaduse ja lahenduse.
Vajadus tuleb kirjeldada ilma lahenduseta.

"sisse logimine" hõlmabki endas üldjuhul ühel või teisel moel nii autentimist kui autoriseerimist.

Autentimine on isiku tuvastamine ehk identiteedi kontrollimine ja tõestamine.
Autoriseerimine on volituste täpsustamine. Annab isikule juurdepääsu infosüsteemi teatud objektidele.

Toon sulle näite:

Vajadus: Tahan lubada minu poolt valitud isikutel tulla ja iseseisvalt võtta minu aiast õunu, moel, et õunu ei saaks võtta need, keda ma pole valinud.

Sinu kirjeldus aga oli selline: Kuidas ehitada õunaaeda punase väravaga, mis läheks haaki ja haagist lahti mingil ajal...

Õige vajaduse kirjeldamine laiendab lahenduste hulka ning on ainus tee innovaatiliste lahendusteni.

Selle asemel, et täpselt sõnastada vajadus ühekordsest unikaalsest ligipääsust mingile infosüsteemi objektile, räägida sa muust.

Alati pole vaja ehitada maja, piisab ka peldikust. Aga funktsioon/vajadus peab olema eelnevalt täpselt selge.
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 12.01.2013 04:37:32 vasta tsitaadiga

i485729, Olin vaga ullatunud, et votsid vaevaks lahti seletada. Ja olen tanulik pohjaliku seletuse eest.
Tosi, enda ideede ja murede valjendamisega on eelnevalt probleeme olnud. Tanan.

iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 12.01.2013 04:51:17 vasta tsitaadiga

Milleks üldse jantida login-logout funktionaalsusega (kui tegu ühe lehe näitamisega). Annad konkreetse lingi igale ühele.
paned kõigile url koos mingi talle unikaalse hashiga index.php?secret=mingi.unikaalne.hash

Jääks kogu sessioonihalduse jne teema ära.

unikaalsed hashid peaks siis olema kuskil andmebaasis-failis kirjas. Kui mõni hash sobib url'il pakutuga, siis näeb lehel sisu.
Siit edasi läheb muidugi keerulisemaks- peale sisu nägemist peaks siis "logout" tulema peale mida kustutatakse see unikaalne hash ära.

Või pole ühe lehe sisu näitamisega icon_question.gif
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
i485729
HV vaatleja
i485729

sõnum 12.01.2013 09:37:49 vasta tsitaadiga

Andium kirjutas:
i485729, Olin vaga ullatunud, et votsid vaevaks lahti seletada. Ja olen tanulik pohjaliku seletuse eest.
Tosi, enda ideede ja murede valjendamisega on eelnevalt probleeme olnud. Tanan.

Ole lahke icon_smile.gif

Kas sa said oma lahenduse valmis või alles pusid selle kallal? Kui viimane, siis katsu kirjeldada oma vajadus ilma lahenduseta siin.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  Kuidas teha lihtne leht parooliga?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.