Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Kas SSD kettale on mõistlik teha partitsioonid? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tykk
HV vaatleja

sõnum 10.11.2012 22:29:53 Kas SSD kettale on mõistlik teha partitsioonid? vasta tsitaadiga

Tere! Kuna olen Winni kasutaja, siis aegajalt tuleb clean install teha, aga sellega seoses ei tahaks kaotada samale kettale installitud mänge? Plaanisin ketta osta 128G ja jagada see suhtega u 80 winnile ja ülejäänud paarile mängule. Win va saatan kogub hullult crapi ja kulutab varsti selle 80G ära. Palun kommenteerige mu mõttekäiku. Või peaks siiski suurema ketta varuma kuna olen kuulnud, et 10 prossa peab ssdl alati vabaks jääma.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.11.2012 22:56:44 vasta tsitaadiga

Ei saa mõttekäigust aru. Mis keerulist on 2 mängi installimisel windowsi installi kõrval?
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
Tykk
HV vaatleja

sõnum 10.11.2012 23:06:19 vasta tsitaadiga

Win 7 install ju lihtne, enamuse teeb win ise, aga lisa tüli mängude installimisega ma ei taha võtta. Milleks mul vaja hakata miskeid save ja muud jama säästma, ringi tõstma jne. Lihtsam ju mitte puutuda.
tagasi üles
kusti85
Tavaline kasutaja

sõnum 10.11.2012 23:14:23 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Tere! Kuna olen Winni kasutaja, siis aegajalt tuleb clean install teha,

Ei tule.
tsitaat:
Aga sellega seoses ei tahaks kaotada samale kettale installitud mänge?

Märksõnad: create recovery media, google.
tsitaat:
Plaanisin ketta osta 128G ja jagada see suhtega u 80 winnile ja ülejäänud paarile mängule.

Minu meelest on eraldi partitsioonid mugavad ja aitavad paremini katalogiseerida. Aga võib olla ka teisi arvamusi.
tsitaat:
Win va saatan kogub hullult crapi ja kulutab varsti selle 80G ära.

Seda teeb tegelikult arvutikasutaja, mitte operatsioonisüsteem.
tsitaat:
Palun kommenteerige mu mõttekäiku. Või peaks siiski suurema ketta varuma kuna olen kuulnud, et 10 prossa peab ssdl alati vabaks jääma.

Tegelikult võiks ju igal kettal vaba ruumi olla, mitte nii, et sõber on sünnipäevapiltidega külas ja siis ei ole kuskilt seda 3-4 GB võtta, et neid omale masinasse kopeerida. A ma arvan, et võta see 128 GB ketas ja ära hakka nende partitsioonidega vaeva nägema, recovery image võid igal juhul teha. Ja selle 128 kõrval kasuta ka harilikku HDD-d, et ei oleks probleemi kui SSD hakkab täis saama. Kui raha on, siis võid ju alati suurema SSD osta, aga see on juba sinu otsus. Kohaliku ja maailma majanduse tugevdamine on siiski tänuväärne tegevus. Ja kui sulle 128 GB väheks jääb ja tahad suuremat, siis küll sa siin foorumis selle maha saad müüdud, et suurem osta. (võimalik, et ostaks isegi ära selle su käest [ise siiamaani vanamoodne HDDinimene]) Huh, kommenteeritud.

tagasi üles
ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

sõnum 10.11.2012 23:43:20 vasta tsitaadiga

Tykk kirjutas:
Win 7 install ju lihtne, enamuse teeb win ise.

Sul peab siis tõsiselt vana arvuti olema...

Enamikel on mul jäänud enamus draibusid puudu. Isegi LAN draibusid ei suudeta enamjaolt kohe leida.
Aga isiklikult ei näe mängu installimisel midagi keerulist.

Ja pealegi... Kas mängud mitte oma Seive ei pista my documentsi kataloogi, mis kaovad niiehknaa kui sa c ketta puhtaks teed.
Ja missugused mängud töötavad kui registrid on puhtaks lastud?
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
Tykk
HV vaatleja

sõnum 12.11.2012 22:31:03 vasta tsitaadiga

Ostan siiski 256G ketta. Mida vähem tüütut installimist seda parem, aga kõik vist ei arva nii. Mis see vana arvuti siia puutub? Jah ta hetkel veel mul vana, aga kohe-kohe uuendan ära. Siiani on kõik mängud tööle hakanud nagu äsja installitud mäng, peale winni installi.

tegin otsuse, võib teema kustutada minu pärast...
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 12.11.2012 22:50:52 vasta tsitaadiga

Vanasti tuli installi teha peamiselt seetõttu, et Windows muutus kohutavalt aeglaseks. SSD-ga jääb see mure ära. icon_wink.gif
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 13.11.2012 02:29:39 vasta tsitaadiga

Windowsi uuesti installimine võib ka täna olla päevakorras, eelkõige juhul kui tegeletakse rohkelt igasuguse seinast seina tarkvara (sh. beetad ja mitte-väga-proffide kirjutatud asjad) läbiproovimisega. Kogemused näitavad, et sellise sudimise tulemusel saab paratamatult ka mõni windowsi sisemine komponent niivõrd tõsiselt kihva keeratud, et uus puhas install on varem või hiljem kõige mõistlikum lahendus.

Mängude installi jaoks eraldi partitsioonil ei ole aga mõtet, nii nagu enamuse tarkvara jaoks, kuna need valdavalt integreerivad ennast windowsi süsteemi ja tema registry sisse. Küll aga võib eraldi partitsioon olla mõistlik kõikvõimalike temp-kaustade ja ajutiste download'ide jms tarbeks.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 13.11.2012 19:14:20 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:
Windowsi uuesti installimine võib ka täna olla päevakorras, eelkõige juhul kui tegeletakse rohkelt igasuguse seinast seina tarkvara (sh. beetad ja mitte-väga-proffide kirjutatud asjad) läbiproovimisega. Kogemused näitavad, et sellise sudimise tulemusel saab paratamatult ka mõni windowsi sisemine komponent niivõrd tõsiselt kihva keeratud, et uus puhas install on varem või hiljem kõige mõistlikum lahendus.

Virtuaalmasinas saab need ära tehtud. Ongi mugavam, ei pea füüsilisele arvutile restarte tegema vms jama jääb ära.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 13.11.2012 19:25:40 vasta tsitaadiga

Ma teen windowsile enamasti 30GB partitsiooni ja muu läheb siis eraldi. Pmst User kausta sisu redirectin teisele partitsioonile ja sinna installin ja salvestan ka muu vajaliku.
Kui peakski mingil põhjusel windowsi reinstallima või windowsit vahetama, ei pea midagi ümber paigutama.

Eriti mugav on see siis, kui arvutitega mitte nii kursis olevad tuttavad tahavad, et puhastaksin nende arvutit. Esimene kord siis teen selle 30GB partitsiooniga fresh installi ja järgmine kord saabki siis vajadusel reinstallida windowsit (tihtipeale on see kiirem ja nõuab vähem tegutsemist, kui kogu pahna puhastamine) Pisut redirectimist ja mõned driverid ja ongi korras.

Ka endal olen praegu windows 8-le nii teinud ning on juba 4 korda kasuks tulnud. Windows 7 -> windows 8 -> windows 8 (üks programm suutis windowsi pmst ära tappa) -> windows 7 (kindla sündmuse jaoks oli vaja...) -> windows 8. Ja need üleminekud kokku on võtnud ainult ~2 tunni kanti.

Acel
HV kasutaja

sõnum 13.11.2012 22:38:09 vasta tsitaadiga

The_Boss, kas sa mängudega ka kokku puutud? Kuidas need suhtuvad sellisesse Win vahetusse/registrist kadumisele/jms?
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 31
tagasi üles
silver010
HV veteran
silver010

sõnum 13.11.2012 23:19:00 vasta tsitaadiga

Huvitab ka toimiv lahendus, mis võimaldaks igahetk wini üle installida ja oleks võimalikult mugav

midagi sellist nagu The_Boss, rääkis + veel program files kah mingile teisele partile hardlinkida vms, kuidagi saaks äkki registriga ka tolle triki ära teha
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 42
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Kas SSD kettale on mõistlik teha partitsioonid?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.