Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  Ehitame ise widget'ite süsteemi suurele intranetiprogrammile? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
jnt
HV Guru
jnt

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.10.2012 16:21:51 Ehitame ise widget'ite süsteemi suurele intranetiprogrammile? vasta tsitaadiga

Tervitused!

Tehnoloogiateks on PHP, JS, AJAX, SMARTY.

Nimelt lugu selline, et olen muu hulgas arendamas ühte üpris suurt nö admin-paneeli ja olen jõudnud järeldusele, et selle asemel, et teha üks keeruline admin-paneel, kus igal lehel on miljon asja mis kõik teevad midagi, ehitan parem widget'ite süsteemi ja kuvan widgeteid. Widget on justkui täiesti sõltumatu pisiprogramm, mida võib ükskõik kus käivitada ja teistpidi ei olene miski muu sellest, kas widget parajasti on kuskil või mitte. Nii saan ehitada kogu süsteemi täielikult väikestest legodest ilma, et ma ühelgi ajahetkel peaksin mõtlema sellele, et see, mida ma parajasti arendan, võiks lõhkuda ära midagi muud.

Põhimõtteliselt on mul mõte valmis ja natuke prototüüpkoodi ka. Widget'it saab preload'ida (laetakse lehe laadimisega koos) või mitte (laetakse peale lehe laadimist ajaxiga). Süsteem koosnebki lehtedest (page) ja widget'itest (widget). Widget suhtleb oma kontrolleriga ainult läbi ajax'i (v.a. preload, mis toimub samas protsessis) ja page'i laadimine tähendab alati brauseri suunamist mingile url'ile. Page'i template'is on mul näiteks rida: {widget name="client.overview"} ja sinna tekib mul widget "client" controlleri "overview" meetodi poolt antav content läbi ajax'i. Nii saab terved suured keerulised lehed kokku panna väikestest lihtsatest programmidest, mis on üksteisest sõltumatud.

Kõik on tore ja mulle tundub, et see on väga hea, KUID... Ma tahaks selliste asjade kohta ikkagi lugeda ka. Praegu on kõik minu peast tulnud ja minu pähe on tulnud asjad läbi väikeste kogemuste, kuid ma pole leidnud kuskilt terviklikku suurt artiklit vmt, kus just täpselt sellisest asjast räägitakse.

Ehk oskate midagi soovitada enesearendamiseks?

Ajaa, üks kindel soov on asi ise teha. Ma ei taha liialt palju framework'ide peale ennast viia. Osalt just seetõttu, et tahan asja ise kirjutada ja in-depth oskusi ka omandada.

Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 102
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
neros
HV Guru
neros

sõnum 20.10.2012 18:48:25 vasta tsitaadiga

Aga miks mitte, midagi keerulist widgetite juures pole. Ehita interface peale üles, üks tagastab näiteks ikooni, teine nime, kolmas descriptioni, neljas on mingi View() mis teeb midaiganes tarvis on ja suhtleb millega tarvis. Mingit suurt artiklit widgetite loomiseks vist ei olegi mu teada. Võid muidugi stackoverflowst küsida, kindlasti keegi teab paremini thumbs_up.gif.
tagasi üles
jnt
HV Guru
jnt

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.10.2012 18:50:26 vasta tsitaadiga

madedog, ei, mul kõik juba töötab ja nagu oleks struktuur juba paigas. Pigem oli küsimus, et kuskilt miskit lugeda, sest oleks viimane aeg midagi ümber teha, enne, kui asjaga edasi minna. Seega just artikleid ma otsingi, et kuidas keegi teine on mõelnud asja teha. Mul ise-enesest pole probleemi taolise süsteemi ehitamisega. icon_wink.gif
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 102
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  Ehitame ise widget'ite süsteemi suurele intranetiprogrammile?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.