Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Personaalarvutite müük väheneb esimest korda 11 aasta jooksul märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.10.2012 23:19:31 Personaalarvutite müük väheneb esimest korda 11 aasta jooksul vasta tsitaadiga

link :: ERR

Personaalarvutite turul on tänavu toimunud murrang: nende müük võib esimest korda pärast 2001. aastat väheneda, teatas turuanalüüsifirma iSuppli. Tänavu müüakse maailmas umbes 348,7 miljonit personaalarvutit, mis on 1,2% vähem kui möödunud aastal. Selle põhjusteks on muu hulgas tahvelarvutite kannibalism, loiud majandustingimused ja müügi aeglustumine tärkava turumajandusega riikides, vahendasid The Wall Street Journal jt..

Uuringufirma IDC and Gartner andmeil on personaalarvutite tarnimine selle aasta III kvartalis võrreldes aastataguse ajaga 8% vähenenud, mis on kõige järsem langus 2001. aastast saadik.

Intel, mis on tagant tõuganud üleminekut ultrabook'idele, vähendas oma III kvartali eeldatavaid tulusid umbkaudu miljardi dollari võrra ning teatas, et keerulises makromajanduslikus keskkonnas oli nõudlus oodatust nõrgem.

Analüütikud ootasid arvutite müügi langust enne uue operatsioonisüsteemi Windows 8 väljalaskmist 26. oktoobril, kuid nad ei arvanud, et langus on niivõrd järsk. Kõige rohkem langes personaalarvutite langus USA-s - 13,8%. Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas kahanes see 8,7%, Aasias 5,6%, Ladina-Ameerikas 6,2% ja Jaapanis 5,4%.

Gartneri andmeil suurendas maailma kolmest suurimast arvutitootjast müüki üksnes Lenovo ning sai 15,7 protsendiga turuliidriks. HP (15,5%) loovutas esikoha, mida oli hoidnud 2006. aastast saadik.

Vaata: http://www.isuppli.com/Home-and-Consumer-Electronics/News/Pages/PC-Shipments-Set-to-Decline-in-2012-for-First-Time-in-11-Years.aspx

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
alliance
The Transporter

sõnum 11.10.2012 23:56:38 vasta tsitaadiga

Ei tea, ei ole küll märgata mingi erilist tahvlite pealetungi. Pigem on nutiföönid oma osa võtmas. Väga palju on selliseid kes ripuvad iga sekund oma föön näpus chatis kuskil.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Osiris
HV Guru
Osiris

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.10.2012 00:37:25 vasta tsitaadiga

Pigem korralikum lauaraal kui lukuauguga teleföön...
Kommentaarid: 115 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 103
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 12.10.2012 01:43:25 vasta tsitaadiga

Mõneti segaseks jääb, mida selles uuringus personaalarvutina määratleti.
Juba ainuüksi tahvelarvutite lahterdamine siia või sinnapoole on paras poleemika.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Smuul
HV vaatleja

sõnum 12.10.2012 02:00:10 vasta tsitaadiga

Ehk ka see põhjus, et mänguritel pole põhjust olnud uue jaoks. Täpselt ei tea millal müüki tulid, aga mõni aasta tagasi ostetud i seeria Inteli prosed mängivad siiani kõike välja ja eks sellega kaasnes ka DDR3 mälu mida hakati 4 giga haaval ostma ning sellestki piisab siiani. Ainult videokaarti äkki vahetatakse ja ostetakse mõningaid lisasid. Mängude loojad istuvad ka oma selle "piiri" taga kinni, mida põhjustab PS 3-me ja Xbox-i mitte uuendamine või uue välja toomine, seetõttu olevat ka arvutimängud kinni suht, pordivad oma jama kah konsoolidelt suht tasaste nõuetega. Vähemalt midagi sellist olen ma kusagilt netis kuulnud. Võib olla, et ma eksin, pole ekspert ka neis asjades.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
DeTHiCa.
HV Guru
DeTHiCa.

sõnum 12.10.2012 02:53:48 vasta tsitaadiga

graafik on eksitav, nagu uudiste puhul alati. õige graafik hakkab nullist.
erinevate seadmete müük peabki kõikuma niimoodi, see on ju loomulik. ei näe küll ette, et mingi aeg hakkaksid PC'd ära kaduma.
täiesti alusetu "uudis."
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 136
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 12.10.2012 04:12:34 vasta tsitaadiga

Toodete kategoriseerimine on tõesti muutumas üha keerulisemaks, eriti uute Windows 8 masinate puhul. Microsoft ise peab Windows 8 tableteid PC-deks, ilmselt on see ka see, millest lähtuma peaks. Täna toodi ka hea näide, et Kindle Fire on iPadi konkurent ja iPad on tulevaste Windowsi tabletite konkurent ent pea mitte keegi ei pea Kindle Fire't tulevaste Windowsi tabletite konkurendiks. Väga raske on kuhugi piiri tõmmata.
Killerwave
HV Guru
Killerwave

sõnum 12.10.2012 08:05:20 vasta tsitaadiga

Kui mu mälu ei peta, siis neid taolisi graafikuid ja selle teema kohaseid sõnavõtte on ohtralt varemgi tehtud erinevate isikute poolt, kuid kallutatud on nad olnud kõik. icon_rolleyes.gif Mõne viie aasta taguse uudise järgi ei tohiks enamikul üldse personaalseid arvuteid enam olla. Alguses räägiti sülerite võidulennust PC üle, viimased mitu aastat on tahvelarvutid välja toodud kui PC arch enemy jne

viimati muutis Killerwave 12.10.2012 08:42:55, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 31
tagasi üles
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 12.10.2012 08:38:56 vasta tsitaadiga

Mina ja kindlasti palju teised ei ostagi valmis arvutit icon_smile.gif
Mulle meeldib oma käru ise kokku panna.
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
J2ru
HV kasutaja
J2ru

sõnum 12.10.2012 09:13:44 vasta tsitaadiga

sirius4k kirjutas:

Õige thumbs_up.gif Oma kokkupandud sõiduriist ongi vastupidavam icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 19
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 12.10.2012 09:41:29 vasta tsitaadiga

Eks loeb ka see, et kodudes on juba mitu arvutit ning pole vajadust osta seisma see järgmine arvuti, kuna eelmised kõik alles töötavad.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 12.10.2012 10:03:46 vasta tsitaadiga

J2ru kirjutas:
sirius4k kirjutas:

Õige thumbs_up.gif Oma kokkupandud sõiduriist ongi vastupidavam icon_biggrin.gif

Sama siin. kuid nüüd on ise ehitaminegi pisut raskendatud. Windows 7 tuleku järel kipuvad paljud letil leiduvad mõistliku hinnaga jupid kõlbmatud olema, tehtud WinXP jaoks ja win7 peal töötavad mööndustega...
tagasi üles
Killerwave
HV Guru
Killerwave

sõnum 12.10.2012 17:37:28 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
J2ru kirjutas:
sirius4k kirjutas:

Sama siin, kuid nüüd on ise ehitaminegi pisut raskendatud. Windows 7 tuleku järel kipuvad paljud letil leiduvad mõistliku hinnaga jupid kõlbmatud olema, tehtud WinXP jaoks ja win7 peal töötavad mööndustega...

Tõsi, nii on pidanud kappi seisma jääma nii mitmedki PCI kaardid(audio, internet jne). Tõsi ta on, enda kootud käru on ikka kõige parem. Siis pole kedagi teist süüdistada ka, kui asi pekkis mingil viisil.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 31
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Personaalarvutite müük väheneb esimest korda 11 aasta jooksul
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.