Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  MIDI Klaviatuurid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
sKafaner
HV vaatleja

sõnum 01.09.2012 02:46:16 MIDI Klaviatuurid vasta tsitaadiga

Leian, et antud teema on sobilik, kus arutleda Midi klaviatuuride üle, sest seni säärane teema puudus ning offtopicuga teisi teemasid reostada ei ole ilus icon_smile.gif.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Petz
HV Guru

sõnum 03.09.2012 20:41:00 vasta tsitaadiga

Jah, kuid mis siis mureks? Anna aga tuld! icon_smile.gif
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 13.10.2012 00:20:39 vasta tsitaadiga

Tere. Vabandused ette kui küsimus tundub äärmiselt võhiklik.

Oman Yamaha prs-e423 süntekat. Probleem on General MIDI partituuri taasesitusega, sageli satub ette partituure, mille mõnesid noodiradu instrument keeldub esitamast.

Pildil on näha kolm menüüd, menüü "C" määrab midi kanali. menüü "B" määrab kasutatava helipanga. Menüü "P" määrab mängitava pilli.
Partituuris on kasutatud panka, mis omab nime, mida pill ei tunne. Süntekas keeldub sellist rada esitamast, korraldused süntekasse tulevad kuid häält ei tule.

Muutes helipanga nimetuse käsitsi ringi:

pildil "B" menüüs, hakkab süntekas häält tegema.

Ma leian, et pill võiks osata need automaatselt ringi transleerida sellisesse, vaikimisi määratud panka millist pill omab.
Rakenduse enda tarkvaraline sünt saab igal hetkel partituuri esitamisega hakkama.

ka leidub kedagi tarka, kes omab yamahaga selliseid suhteid, et instrumendi firmwaresse selline transleerimine sisse viia?
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 14.10.2012 02:12:56 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Probleem on General MIDI partituuri taasesitusega
Partituuri all mõtled MIDI faili või mida täpsemalt? Lihtsam on ehk fail/MIDIinfo sündile söödavaks teha, selmet hakata sündi rauda ümber programmeerima icon_rolleyes.gif
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 14.10.2012 02:49:12 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Partituuri all mõtled MIDI faili või mida täpsemalt?

Midi fail on midi kujul noot, kus igal pillil on oma rida. Sellist nooti, kus igal pillil või pillirühmal on oma rida nimetati partituuriks. Või ma eksin?

Seni olen seda teinudki, et muudan käsitsi asjad ringi. Aga jube tüütuks muutub kui seda peab pidevalt tegema.
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 15.10.2012 01:07:01 vasta tsitaadiga

Tean, mis on partituur, aga katsuks tehnilistest probleemidest rääkides asju õigete ja täpsete nimedega nimetada! Süntesaatorisse Sa ei topi ju noodivihikut? icon_smile.gif

Ma pole eriline MIDIekspert, aga soundide segaduse vältimiseks pilli sisse muusika saatmisel on laias laastus kaks võimalust, imho:
1. puhastada MIDIfail kogu pankade-programmidega seotud infost ja määrata see mahamängijas ehk siis süntesaatoris
2. jätta/lisada kogu see info MIDI faili sisse, aga sel juhul konkreetsele instrumendile arusaadaval kujul ja pääseda nii pilli näppimisest
Kõik vahepealsed variandid tekitavad hulga peavalu...

Kui omal vaja olnud mõnda tundmatu päritoluga .mid faili või ka oma varasemat nikerdist sekvensserisse importida, on esimene asi event list kriitilise pilguga üle vaadata ja kõik segavad kirjed kustutada.
Teisest küljest - täiesti standardseid GM faile peaks üks ontlik GM toetav instrument ilma mingi keemiata ka maha mängima...

tsitaat:
Aga jube tüütuks muutub kui seda peab pidevalt tegema.
Pidevalt? Kui täpsemalt seletad, millega ja mismoodi üldse tegeled, saad ilmselt kiiremini abi! icon_smile.gif
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 15.10.2012 11:14:23 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Tean, mis on partituur, aga katsuks tehnilistest probleemidest rääkides asju õigete ja täpsete nimedega nimetada! Süntesaatorisse Sa ei topi ju noodivihikut? icon_smile.gif

Vahet ei ole, üks on digitaalne ja teine trükitud. Impordi mõni lugu Sibeliusesse või Mozartisse. Mille sarnasena nad sulle midifaili kuvavad? Seetõttu meeldib sõna partituur rohkem.
Noodivihiku võiks kah sündile anda, scanner ja ocr on olemas.

tsitaat:

täiesti standardseid GM faile peaks üks ontlik GM toetav instrument ilma mingi keemiata ka maha mängima...

Kuid mõnikord see nii ei ole olenemata standardile vastavusest. Mul pole ühtegi mitte GM faili. Ja probleem tekibki "---" erineva nimega helipankade puhul, sonari tts-1 mängib neid(või eirab neid ja mängib omi fonte vastavalt pilli numbrile?). Kui meenutada siis on tõrkunud kõik riistvaralised midi sündid (need mis helikaartidel), mida ma olen omanud.
ot:
Minu esimesel creative kaardil olid kaasas mitte gm midi failid, neil olid omad helipangad kaasas. Saates neid .mid faile tavalisele GM süntile sai alati nalja. Mõni heli oli õige ja mõne asemel kostis veesolinat ja koera klähvimist, mis kõik küla koerad kaasa laulma pani.

See ongi küsimus. Miks sonari softsünt tts-1 mängib ja Yamaha prs-e423 tõrgub sageli?

tsitaat:

millega ja mismoodi üldse tegeled

Mul on:
>90000 midi partituuri.
windows 7 masin.
cakewalk sonar x1 producer.
Yamaha prs-e423 sabapidi arvuti küljes. Enne win7't piisas ainult helikaardist. Miks just see instrument? euronicsi poes polnud midagi sobivamat ja vajasin usb-midi ühendusega sünti.

Põhitegevus on midi faili maha mängimine. Ise lugusid teha ei oska (veel).
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 15.10.2012 11:55:32 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:

Yamaha prs-e423 sabapidi arvuti küljes. Enne win7't piisas ainult helikaardist. Miks just see instrument? euronicsi poes polnud midagi sobivamat ja vajasin usb-midi ühendusega sünti.

Põhitegevus on midi faili maha mängimine. Ise lugusid teha ei oska (veel).

Ma ostsin Stanford Musicust - http://www.stanfordmusic.ee/et/component/virtuemart/detail/69-midi-controllers/flypage/2481-m-audio-oxygen-49-3rd-gen?sef=hcfp
Väga olen rahul, hind soodne ja lingitavaid nuppe ka piisavalt. Midi faili mängib maha hoopis sequencer mis on arvutis (DAW, näitks FL Studio), midi-klaverit saab muidugi kasutada ka sequenceri juhtimiseks, näiteks playlisti live-mode või siis paned instrumentide kanalid grupeeringusse ja igale instrumendile kindel vahemik midi-klaveril.

olavsu1
külaline

sõnum 15.10.2012 14:05:05 vasta tsitaadiga

vaegkuulja, see mida sina ostsid on kontroller, see jätaks mu ikkagi lõhkise küna ette. Sekventser ise ei mängi midagi, ainult käske jagab nagu dirigent.
Selleks, et häält kuulda pead sekventseri väljundisse sündi lisama, minul on selleks ülal mainitud yamaha.

Mõni DAW lülitab sinna automaatselt mingi sündi. Mõnel (cubase) peab käsitsi valima, et just selle sündiga tuleb seda rada mängida.

//ma tean et tegelikult vajaksin Motif Rack'i sarnast asja.
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 15.10.2012 14:27:40 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
vaegkuulja, see mida sina ostsid on kontroller, see jätaks mu ikkagi lõhkise küna ette. Sekventser ise ei mängi midagi, ainult käske jagab nagu dirigent.
Selleks, et häält kuulda pead sekventseri väljundisse sündi lisama, minul on selleks ülal mainitud yamaha.

Mõni DAW lülitab sinna automaatselt mingi sündi. Mõnel (cubase) peab käsitsi valima, et just selle sündiga tuleb seda rada mängida.

//ma tean et tegelikult vajaksin Motif Rack'i sarnast asja.

Tänapäeval kasutatakse enamasti tarkvaralisi VST synte ja platformiga kaasas olevaid tõsiselt võtta ei saa. Tegelikult ei kõlba need isegi meelelahutuseks. Ise kasutan analogsyndina Zebra2 ja sampleid mängivad (need on ka vajalikud, näiteks naturaalseid instrumentide helisid analogsyndiga ei tee) Omnisphere ja Nexus2.

olavsu1
külaline

sõnum 15.10.2012 16:45:47 vasta tsitaadiga

vaegkuulja, VST sündid on head asjad, siis kui lugu algusest peale nendega teha.

Antud juhul langevad VST instrumendid kohe ära, sest nendega tekib juba uus probleem. Võin ma ikka kindel olla, et VST sündil realiseeritud instrumendi C3 on sama, mis GM wavetable instrumendi C3? klahv võib sama olla aga kas hääl on sama? Kahtlen tugevalt.
Spoiler Spoiler Spoiler

http://www.classicalmidiconnection.com/romantic.html

Proovi kas saad mõne seal levitatud pala VST sündil ilma suurema vaevata kõlama. Need kõik on seal General Midi.
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 15.10.2012 17:39:14 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
vaegkuulja, VST sündid on head asjad, siis kui lugu algusest peale nendega teha.

Antud juhul langevad VST instrumendid kohe ära, sest nendega tekib juba uus probleem. Võin ma ikka kindel olla, et VST sündil realiseeritud instrumendi C3 on sama, mis GM wavetable instrumendi C3? klahv võib sama olla aga kas hääl on sama? Kahtlen tugevalt.
Spoiler Spoiler Spoiler

Proovi kas saad mõne seal levitatud pala VST sündil ilma suurema vaevata kõlama. Need kõik on seal General Midi.

Asi pole syndis vaid selles kuidas synt on seadistatud (millised moodulid, millise kujuga lained, cutoff seaded, envelope seaded, kasutatavad modulatsioonid). Täpselt sama sünt teeb ka erinevate seadetega erinevat häält. Kui on mingid midi failid, siis peavad identselt klappima ka nii kõik syndid mis loos kasutusel kui ka nende seaded. Neid seadeid on väga palju. MIDI failis sellist infot pole. Midis on ainult noodid ja automation data. Osa standardseid seadeid tuleb syndiga kaasa, kuid millegi parema jaoks pead ise kruttima ja ega keegi enda seadeid väga avalikustada ei taha. Midi failis pole ka automation clip datat, see on projektifailis. Softi sündid on palju võimsamad ja suuremate võimalustega, ainult ise pead seadistama. Sellepärast ongi laialdaselt kasutusel samplid, näiteks mingi syndi emulatsioon, seal pole vaja seadistada nii et higipull otsaees ja vabalt võib olla et lõptulemus tuleb parem kui enda seaded. Aga MIDI failidega pole suurt midagi peale hakata näiteks remiximiseks, ikka projektifaile on tarvis kus kõik olemas.

djdanx
HV kasutaja
djdanx

sõnum 15.10.2012 17:41:32 vasta tsitaadiga

see ju oleneb kõik sündist ja saundist, mis sellega keeratud on, kuna süntidel on omad oscillatorid millel on octave määratud.

olavsu1 kirjutas:

Spoiler Spoiler Spoiler

Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 15.10.2012 19:35:28 vasta tsitaadiga

Mis kõige toredam. Yamaha väidab, et mu instrumendi klaviatuuri ulatus on C1(036) kuni C6(096) ja märgiga klahv on C3. Aga anvil studio ja sonari sekventserid leiavad et klavatuuri ulatus on C3 kuni C8. Taon omast arust nooti C3, salvestatakse see kui C5. midagi langeb kokku ka. Yamaha klaviatuuril C3'na märgitud klahv läheb kokku Anvil studio virtuaalsel klaviatuuril märki omava klahviga.

Mismoodi see värk tegelikult on?

tsitaat:

see ju oleneb kõik sündist ja saundist, mis sellega keeratud on, kuna süntidel on omad oscillatorid millel on octave määratud.

Noh general midi puhul peaks kõik olema raudpolt kindel, et C3 on ikka C3 mitte tont teab mis.
tagasi üles
djdanx
HV kasutaja
djdanx

sõnum 15.10.2012 20:01:45 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
Mis kõige toredam. Yamaha väidab, et mu instrumendi klaviatuuri ulatus on C1(036) kuni C6(096) ja märgiga klahv on C3. Aga anvil studio ja sonari sekventserid leiavad et klavatuuri ulatus on C3 kuni C8. Taon omast arust nooti C3, salvestatakse see kui C5. midagi langeb kokku ka. Yamaha klaviatuuril C3'na märgitud klahv läheb kokku Anvil studio virtuaalsel klaviatuuril märki omava klahviga.

Mismoodi see värk tegelikult on?

tsitaat:

Noh general midi puhul peaks kõik olema raudpolt kindel, et C3 on ikka C3 mitte tont teab mis.

c3 on jah c3, see midisse sisse kirjutatud, viga pole midis vaid midi klaveri ja sequenceri vahel. Iga sequencer ei tunne sul 100% ära kõiki väliseid midi seadmeid ning ma usun et sa saad tõsta midikal +2 oktavit ja asi ongi korras. Või sequenceri piano rolli seadetes tuulata.

see kui keegi on suvalise klahvi peale joonistanud c3 kasutades ei tea mis seadeid, see ei tähenda, et see on nüüd igal pool nii
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 15.10.2012 20:12:38 vasta tsitaadiga

djdanx, milleks siis standardid olemas on?
tagasi üles
djdanx
HV kasutaja
djdanx

sõnum 15.10.2012 20:29:24 vasta tsitaadiga

http://www.ableton.com/articles/instruments-play-wrong-octave-after-midi-file-import
olavsu1
külaline

sõnum 15.10.2012 22:54:33 vasta tsitaadiga

leidsin endajaoks sellise teema

http://forum.cakewalk.com/tm.aspx?m=671372

sonari piano rolliga on korras. nüüd siis veel dimensioni keskmine C klahv vaja paika ajada... ehh ikkagi peab noote tõstma hakkama. siiski ei pea. transpose tegi sama asja icon_razz.gif

siiski see võiks ilma pusimiseta käia, nagu general midi standardis ettenähtud.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  MIDI Klaviatuurid
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.