Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Kaupo Kalda: Kuidas maksta maamaksu nagu ninja? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 01.10.2012 19:18:20 Kaupo Kalda: Kuidas maksta maamaksu nagu ninja? vasta tsitaadiga

OKIA asutaja Kaupo Kalda kirjutab oma blogis hiljutisest maamaksu maksmise juhtumist. "Ma olen aus inimene. Päriselt. Aga mulle ei jää meelde, millal on auto ülevaatus või millal peaks maamaksu maksma. Õnneks Maksu- ja Tolliamet on nii armas ja tuletab mulle maamaksu asja meelde. Eile saingi kirja, et ohoo, 1. oktoober kukub maamaksu tähtaeg ja minu summa on 31,78 €. Klikkasin kirjas viitele ja logisin mõnusalt Mobiil ID abil sisse. Kõik on seni superluks. Avalehel kohe näen, et tõesti, summa on 31,78€. Klikkan viitele "Alusta maksmist" ja sealt alates mul parem silm tõmbleb."

Loe edasi OKIA blogist.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 01.10.2012 20:48:20 vasta tsitaadiga

Maksuameti süsteem on tõesti üks maailma hullemaid ja ebaloogilisemaid kohti. Ma ei tea, kas mystery meat navigation on just õige iseloomustus selle kohta, aga üks mystery meat on ta igal juhul. Näiteks põllumajandusliku diislikütuse (hulgi)ostmiseks tuleb idukaardiga sisse logides tollile kinnitada, et just sina oled selle tõesti tellinud, aga ma võin sedasama kütust rüübata selle peale, et mitte keegi ei ole võimeline kõrvalise abita iseseisvalt seda klõpsu tegemise kohta maksu- ja tolliameti süsteemist üles leidma. Isegi kui suudad enam-vähem õigele leheküljele "seilata", siis see õige klõpsutamise koht jääb ikkagi sõna otseses mõttes nurga taha peitu, kui su ees ei ole just mingi 4k pikseli laiune ekraan ja brauser üle selle maksimeeritud.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Naabrivana
HV kasutaja
Naabrivana

sõnum 02.10.2012 06:29:02 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
Maksuameti süsteem on tõesti üks maailma hullemaid ja ebaloogilisemaid kohti. Ma ei tea, kas mystery meat navigation on just õige iseloomustus selle kohta, aga üks mystery meat on ta igal juhul. Näiteks põllumajandusliku diislikütuse (hulgi)ostmiseks tuleb idukaardiga sisse logides tollile kinnitada, et just sina oled selle tõesti tellinud, aga ma võin sedasama kütust rüübata selle peale, et mitte keegi ei ole võimeline kõrvalise abita iseseisvalt seda klõpsu tegemise kohta maksu- ja tolliameti süsteemist üles leidma. Isegi kui suudad enam-vähem õigele leheküljele "seilata", siis see õige klõpsutamise koht jääb ikkagi sõna otseses mõttes nurga taha peitu, kui su ees ei ole just mingi 4k pikseli laiune ekraan ja brauser üle selle maksimeeritud.

Olen sinuga ses suhtes täitsa päri, keerulisemat asja annb leiutada.
Õnneks on tarnijad kaasa pannud ka õpetuse kus ja kuidas mida teha ilma selleta jääkski vist kütus saamata.

Taun0
HV veteran
Taun0

sõnum 02.10.2012 12:24:29 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Aga siin ongi konks ja sellest edasisaamiseks pidin sõpradelt Facebookis abi küsima. Kuna see on "natuke segane" koht, samas võid jääda riigi ees "võlglaseks", maksta viiviseid ja saada tulumaksu tagastust karistusena viimasena.

Misest, et lehe all on ilusti kirjas MTA infoliin kuhu helistades tavaliselt kõik ilusti puust ja punaseks maalitakse.

Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 02.10.2012 12:28:53 vasta tsitaadiga

Taun0, ja kui inimene on parasjagu kaugemal välismaal, läheb helistamine päris kalliks maksma.
Veebilehel navigeerimine peab ikka lihtne olema, et üheselt adud ära kus-mida tegema pead.

tagasi üles
Taun0
HV veteran
Taun0

sõnum 02.10.2012 12:31:51 vasta tsitaadiga

Saab ka meili saata aga mida ma eelkõige tahan öelda on see, et minu silmis korvab MTA klienditeenindus kõik saidi puudused.
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 02.10.2012 12:48:36 vasta tsitaadiga

Taun0 kirjutas:
Saab ka meili saata aga mida ma eelkõige tahan öelda on see, et minu silmis korvab MTA klienditeenindus kõik saidi puudused.
Teenus, mille kasutamine eeldab klienditoega suhtlemist, ei ole mugav, nutikas ega intuitiivne.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
Osiris
HV Guru
Osiris

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.10.2012 12:50:25 vasta tsitaadiga

Taun0 kirjutas:

Kui leht oleks tehtud nii nagu vaja siis milleks veel aega veeta klienditeenindusega. Aja raiskamine ainult.
Kommentaarid: 115 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 103
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 02.10.2012 13:30:29 vasta tsitaadiga

Arenguruumi kindlasti on, kuid minu silmis on MTA ikkagi heas kirjas:
- Tulumaksu deklareerimine on imelihtne
- Tullakse kenasti toime suurte kasutajate arvuga, erinevalt nii mõnestki teisest riiklikust süsteemist
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 02.10.2012 15:42:12 vasta tsitaadiga

Ei, ma üldse ei kaeba MTA klienditeeninduse üle, see on nii eeskujulik kui olla saab üldse. Väga toredad ja abivalmis inimesed töötavad seal.
Aga üks regulaarselt mitme veebipõhise riikliku registriga suhtlev, IT-alal üle kümne aasta töötanud inimene võiks ikka ilma kõrvalise abita ka sellise asjaga hakkama saada... icon_rolleyes.gif
Aga ilma ninjatreeninguta ikka hakkama ei saa.

Ei saa ju klienditeeninduse olemasolu põhjendada üksnes sellega, et muidu inimesed e-maksuameti süsteemis ühtegi sammu teha ei oska. Ma usun, et neil jätkuks ka selleta piisavalt tööd.

tagasi üles
pooter
HV vaatleja

sõnum 02.10.2012 15:47:57 vasta tsitaadiga

Aga, kas Te sõbrad sama maksuameti lehelt Etollis olete käinud?

Kui mul oli sarnane õnnetu küsimärk õhus seoses selle ebaõnnestunud kuupäeva loogikaga maksuameti kodulehel, siis seda ei saa ikka üldse võrrelda lihtsa raamatu kompleti kätte saamiseks vajaliku deklari kokku panemiseks kulutatud ajaga. Ma panin selle deklari all peaaegu kolm päeva (lugesin mitu korda läbi 2 või 3 vastavat juhendit maksuameti kodulehel ning ikkagi pidin tolli kaks korda helistama enne kui valmis sain). Täiesti uskumatu. Ma olin ikka väga lähedal, et rätik ringi visata ja maakleril lasta valmis teha.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
HPN
HV veteran
HPN

sõnum 02.10.2012 15:58:07 vasta tsitaadiga

pooter kirjutas:

Kui mul oli sarnane õnnetu küsimärk õhus seoses selle ebaõnnestunud kuupäeva loogikaga maksuameti kodulehel, siis seda ei saa ikka üldse võrrelda lihtsa raamatu kompleti kätte saamiseks vajaliku deklari kokku panemiseks kulutatud ajaga. Ma panin selle deklari all peaaegu kolm päeva (lugesin mitu korda läbi 2 või 3 vastavat juhendit maksuameti kodulehel ning ikkagi pidin tolli kaks korda helistama enne kui valmis sain). Täiesti uskumatu. Ma olin ikka väga lähedal, et rätik ringi visata ja maakleril lasta valmis teha.

Mina olen. Esimese hooga üritasin ise seal midagi valmis saada, aga see oli asjatu vaev. Siis suhtlesin EMTA-ga emaili teel ja seejärel telefoni teel, kuid lõpp tulemus oli ikka see, et deklaratsiooni tehtud ei saanud, mille peale saatsin paar roppust igas suunas ning lasin kullerfirmal selle raha eest ära teha. Kokku kulutasin tulutult selle jandi peale umbes 1,5-2 päeva.
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 02.10.2012 17:18:56 vasta tsitaadiga

pooter kirjutas:
Ma tolli osast rääkisingi tegelikult, kui nüüd mu esimest posti vaatad. Maamaksuga saab ikka kõrvalise abita ka mitte-ninja hakkama, kui veidi aega uurid ja puurid ja tuludeklar on üldse ette ära tehtud sisuliselt.
tagasi üles
Ohakaoskar
Kreisi kasutaja
Ohakaoskar

sõnum 02.10.2012 18:40:30 vasta tsitaadiga

See e-toll on tõesti keeruline kui suurema koguse kaubaga tegeleda aga inimene kes tellib midagi väikest (raamatud või cd plaadid) peab täitma ainult üsna lihtsa reisija deklaratsiooni vormi. Ma jõudsin selleni peale kahte päeva e-tollis neid arvukaid välju uurides ning juhendeid lugedes ja lõpuks ikkagi oli vaja maksuametiga paar emaili vahetada.
pois11
HV Guru

sõnum 02.10.2012 18:49:41 vasta tsitaadiga

Ise olen suht rahul selle maksu- ja tolliameti lehega. Pidevalt deklareerin välismaalt tulnud pakke. Tõsi, esimesel korral läks terve tugev päev aga tehtud sain. Nüüd kiiresti tehes 15min. peab arvetsama.
Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 109
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Kaupo Kalda: Kuidas maksta maamaksu nagu ninja?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.