Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Siim159
HV Guru

|
02.10.2012 17:03:43
CD-lugeja ei avane |
|
|
Tere!
Probleem Dell Vostro 3550 läppariga selline, et vahetevahel CD-lugeja ei avane ei nii "open" nupule vajutades kui ka Windowsist käsku andes "Eject." Manuaalselt (torkan nõela CD-lugeja sinna augukesse) avanedes topin CD sisse ning panen lugeja kinni, kuid plaati lugema ikka ei hakka.
Ning rõhutan, et see ei ole kogu aeg nii. Vahetevahel töötab ka korrektselt.
Ma ei tea, kas asi võib olla mingis firmwares (juhul kui firmwared jäävad peale formateidki alles) või milleski muus? Ei tahaks väga uskuda, et CD-lugeja lihtsalt vigane, kuna arvuti üsna uus ja varemalt töötas korrektselt.
Samuti saan lisada ka seda, et kui vajutan sellele "open" nupule, siis selle vajutamise hetkel vaid korraks (millisekundid) näitab CD-lugeja rohelist tulukest (kui CD-lugeja korrektselt töötab, siis avanedes käitub see tuluke hoopis teistmoodi). Ning kui manuaalselt avan lugeja, topid CD sisse ja sulgen lugeja, hakkab roheline tuluke mõned korrad vilkuma, kuid nagu öeldud, siis CD-d ta ka sel aeg ei loe.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
02.10.2012 18:35:02
|
|
|
Võid ju proovida optilise seadme firmware uuendust. Kui muidugi leiad tootja (CD lugeja tootja loomulikult) kodukalt midagi uuemat.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Siim159
HV Guru

|
02.10.2012 18:45:56
|
|
|
Oskaksid öelda, kus ma leian, mis tootja CD-lugeja mul on? Ei näe ma seda Device Manageris ega ka Delli enda koduka draiverite all. Kuskil pole tootjat märgitud.
|
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
02.10.2012 19:00:35
|
|
|
Device Manager siis optilist seadet üldse ei näita vä? Muidu sealt Properties > Details > Hardware ID alt peaks saama infot, millega guuglit tülitada.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Siim159
HV Guru

|
02.10.2012 19:09:48
|
|
|
Nüüd leidsin. Ühtegi uuendust (s.h firmware osas) ei ole saadaval.
|
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
02.10.2012 19:19:13
|
|
|
Siis pead kas garantiid tülitama või olukorraga leppima.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Froggy
HV kasutaja

|
02.10.2012 20:18:45
|
|
|
Proovi power optionsist performance panna. Mul venna asusel on sedasi, et power saving seadetes(kui laadijat taga pole) ei tööta cd lugeja. Alul oli kah hämming et vahest töötab ja vahest mitte
Edit: Käisin just vaatasin. Tal siiski lugeja avaneb aga my computer'i alt on dvd kadunud.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|