Crusader Kings II explores one of the defining periods in world history in an experience crafted by the masters of Grand Strategy. Medieval Europe is brought to life in this epic title rife with rich strategic and tactical depth.
Europe is in turmoil. The lands are fragmented into petty fiefs, the emperor struggles with the Pope, and the Holy Father declares that all those who go to liberate the Holy Land will be freed of their sins. Now is the time for greatness.
Increase your lands and fill your coffers, appoint vassals, battle traitors, introduce laws while interacting with hundreds of nobles, and create the most powerful dynasty of medieval Europe. A beleaguered king will always have friends to support him. But beware, as your rule and realm may find trouble when a loyal vassal becomes a bitter rival. Stand ready, increase your prestige, and listen to the world whisper your name in awe.
Do you have what it takes to become a Crusader King?
Ühesõnaga vaatasin, et polnudki teemat selle mängu kohta veel.
Ise avastasin selle enda jaoks mõned päevad tagasi ja algus tundub igal juhul intrigeeriv .. ja mitte väga lootusrikas, kui su kuningas esimeses lahingus imbetsilliks raiutakse, aga ära raibe ei sure.
Juhuks kui keegi siin veel sellega rohkem kokku puutunud on, siis võib muidugi ka kohe nõua anda, et kuidas vältida oma vasallide omavahelisi konflikte - see ei tundu nagu kuidagi sobilik, et enda alamad omavahel iseseisvalt arveid klaarivad. Samas ei näe ma ka erilisi hoobasid, millega neid mõjutada viisakalt mängima omavahel. _________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist.
Olen ka seda head mitu tundi pelanud, kuid sellise probleemiga pole veel kokku puutunud, kus minu vasallid üksteist nokkima hakkavad. Ehk on kummalgi neist tiitleid saada, mida teine anda ei taha, siis sõja kuulutavad. Samas, kui maad tegelikkuses sina välja oled jaganud, siis vassallidel ei tohiks olla midagi öelda.
Aga kui vassiiilid oma iseseisvust sul kuulutavad, siis see on teine teema. Siis tuleb säärased otsused vastu võtta, mis paneb valitsejat neile rohkem meeldima. Pappi ja auotiitleid võib ka neile välja jagada.
Mulle endale valmistab raskusi abielude läbi maad saamine. Olen üritanud, kuid pole veel selles vallas mingeid tulemusi.
Tuleb tunnistada, et ega pärast selle teema tegemist suurt pole aega olnudki mängida.. Sel nädalavahetusel sai nüüd uuesti ette võetud ja natuke leiutatud.
Vasallide omavaheline kisklemine täpselt selles seisneski, et üks tüüp oli hertsogitiitliga ja kuna teise mehe maakond kuulus tema tiitli juurde, siis arvas, et peaks jõuga ära võtma selle. Minul selle takistamiseks midagi suurt teha polnud. Samas nüüd hiljem olen lugenud, et selle vastu peaks aitama see, kui crown authority vähemalt medium tasemele tõsta, aga sellega läheb kaks põlvkonda aega, kuna seda saab iga kuningas üks kord teha ja ühe sammu korraga.
Igatahes praegu tundub mu Poola kuningriigis elu isegi peaaegu ilus. Kuningas on ilus, tark ja osav, lapsi on peaaegu jalgpallimeeskonna jagu ja keegi väga ei kiskle ka kuskil. Vahepeal tuli 2/3 kogu oma varandusest magama panna, et mingite palgasõduritega paganaid rahustada, kes üritasid mitmelt rindelt korraga peale tulla. Pikema perspektiivi plaan on Poola piirid Soome lahe äärde välja lükata ja Eesti enda võimu alla saada (ja loota, et Lääne poolt suurvõimud mind väga katki ei tee). Kahjuks Eesti kuningriiki välja kuulutada ei saa ilma mängu modimata, muidu oleks päris uhke. Nii kaugele pole küll veel kordagi ajaloos jõudnud, aga samas paneb see plaan muidugi mind vist ka esimese löögi alla, kui mongolid idast peale tulema hakkavad. _________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist.
Avastasin selle mängu sõbra soovitusel 2 nädalat tagasi ja on päris põnev. Hetkel üritan eesti chiefina mängides ümberkaudseid alasi vallutada, Old Gods expansioniga mängides.
Leedu alad enamuses minu käes aga kuna olen pagan siis on gavelkind succession ehk valitseja käes olevad tiitlid jagatakse kõik poegade vahel ning riiki koos hoida on keeruline, ühe korra lasin venna õhku, teine kord jälle tehti midagi mürgimaoga ning lämmatati vennapoeg, et saaks tagasi kõik mis vaja. Sedasi läheb enamus ajast maade tagasivõtmisele ning laieneda väga ei saa. Veab siis kui sünnib ainult üks poeg.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.