Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kast / Toide / Casemod »  palun abi AC Silentium T1ga märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Asjapulk17
HV kasutaja
Asjapulk17

sõnum 30.11.2010 18:02:28 palun abi AC Silentium T1ga vasta tsitaadiga

Tere.
Mul mure Arctic Cooler Silentium T1ga. Nimelt jääb toitest vajaka.
HV kodanik -cocain- andis mulle mõista, et , siin foorumis on mõni asjalik, kes on antud korpusel PSUd vahetanud.
Kui mõni selline isik seda teemat loeb, siis palun jagage teadmisi.
Hetke seisuna olen kasti lihtsalt müüki pannud ja mõtlen ,et muretsen uue kasti ja sinna juurde ka PSU.

Vot nii. Aitäh.

Edit:
Olen seda asja nüüd mõelnud ja uurinud veidi rohkem.
Ühes foorumis lahendati olukord suhteliselt robustselt ja sellisest asjast ma huvitatud pole.
http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=17970184

http://www.teccentral.de/reviews/case/2008/AC_Silentium_T1_ECO80/K%FChlkonzept.jpg
Sellel pildil on näidatud õhu kulgemine ja ma tahaks selle säilitada samasuguselt.
Kui nüüd osta mingi uus toitekas mõõtudega 15x9x16 ja panna see vana toiteka asemele selliselt, et sissetõmme oleks suunatud emaplaadi poole ja väljapuhe kinnitatud kasti põhja kus on õhuväljapaas olemas küll. Siis ju asi toimiks. Üritasin asja graafiliselt ka esitada, aga photoshoppi mul hetkel pole ja pidin paintis tegema. Võibolla natuke saab midagi paremini aru. Kõvaketta paneks siis sinna emaplaadi alla korpuse põhja näiteks.

Äkki keegi teadjam inimene võiks nüüd sõna võtta ja laita või kiita enne kui hakkan iseseisvalt katsetama, sest ega mul mingit elektrooniku haridust pole.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
blend
HV kasutaja
blend

sõnum 01.12.2010 22:48:14 vasta tsitaadiga

On Sul lihtsalt T1 või T1 Pro? Ühel juhul saab toide õhuvoolu ülalt ja kõvaketas asub toiteploki külje peal, teisel juhul on asi vastupidi.
Kommentaarid: 122 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 103
tagasi üles
Asjapulk17
HV kasutaja
Asjapulk17

sõnum 01.12.2010 23:02:03 vasta tsitaadiga

blend kirjutas:
On Sul lihtsalt T1 või T1 Pro? Ühel juhul saab toide õhuvoolu ülalt ja kõvaketas asub toiteploki külje peal, teisel juhul on asi vastupidi.

Sellisel juhul on mul Pro.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
blend
HV kasutaja
blend

sõnum 01.12.2010 23:35:55 vasta tsitaadiga

Mul on endal mõlemad olnud. Pro puhul pole eriti muud varianti, kui toiteploki sisu mõne sobiva vastu ringi vahetada. Samas napib orginaalkorpuses ruumi ja võimsamate plokkde sisu sinna naljalt ära ei mahu. Chiefteci Smart seeria võiks olla sobivaks doonoriks näiteks.
Kommentaarid: 122 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 103
tagasi üles
PitBull
HV kasutaja

sõnum 08.08.2012 12:01:48 vasta tsitaadiga

Nini, mul sisuliselt sama korpus (täpsemalt küll T2) ning sama mure. Siiani ülimalt rahul - jahe ja vaikne korpus - ning vahetada seda ei tahaks. Vaid orig 350W PSU jääb hetkel lähjaks.

Variant oleks uus PSU asetada kirve meetodil ülesse (kus tavaliselt PSU asub), kuid ega ta sinna täpselt ei istu ning see nullib ka selle korpuse mõtte. Tahaks, et õhu liikumine jääks endiseks:

On keegi proovinud, kas standardne PSU sobiks vana PSU asemele nii, et PSU asetseks tagaosa peal (küljel, kust tuleb õhk välja ning on toitejuhe)? Veidi tuleks vist PSUd modida ning toitmejuhe PSU küljelt välja tuua, st pistikut ja lülitit ei saaks kasutada. Lisaks tuleks kõvaketta karp asetada kusagile mujale, nt PSU peale. Kõvaketta karbist ei tahaks ka loobuda, sest hetkel on kast sisuliselt täiesti hääletu.
Mõõdulindiga mõõtsin ning tundub, et nii saaks. On keegi midagi sellist proovinud?
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.08.2012 12:17:38 vasta tsitaadiga

Standard mõõdus toide mahub ilusti sisse ära.
nt. http://www.ordi.ee/EPood/Product.aspx?MC=KOMP&IC=1810&PGC=PSU&Page=1&PSize=9998&ItemID=1810-1364 olen mahutanud mingisse silentiumisse.

Mõõda toiteplokk iga külje alt ära ja saad teada milline sisu sisse mahub. Kõrgus võib varieerida. Pikkus/ Laius võiks sama olla.(On käputäis toiteid mille trükiplaat pole terve toiteploki suurune... Neid saaks ka väiksematesse laduda)
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 08.08.2012 12:23:05 vasta tsitaadiga

Tee oma korpuse sisust pilt.
Minu T1-oli toitekas plastikust korpuses ja suur vent selle küljes. Sinna sisse mahtus tavalise ATX toiteploki sisu vabalt ära.

tagasi üles
PitBull
HV kasutaja

sõnum 08.08.2012 12:54:29 vasta tsitaadiga

Ei ole suure ventikaga variant, vaid kahjuks kahe väikse ventikaga (T2 Pro):
http://techgage.com/reviews/arctic_cooling/silentiumt2/ac_silentium_24_thumb.jpg

Samas korpus peaks olema sisuliselt sama ning sellest ka mõte, et standardse PSU peaks saama sinna sarnaselt külili paigutada.
Kusjuures ma väga selle 2 ventikaga kesta ei tahakski alles hoida, sest ventikad juba 7a vanad.

See viidatud Chieftec CTB-650S on muidu hea ja vaikne igas mõttes? St nii ventikas kui ka elektroonika? Kogemus, et osad PSUd "vilisevad" isegi siis, kui arvuti on välja lülitatud.
tagasi üles
ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

sõnum 08.08.2012 18:13:07 vasta tsitaadiga

CTB-650S ka üsna piiripeale loadiga ei ole pinisenud.
Erinevalt APS seeriast.

Vent on suht idiootse fööni häälega piiripealses loadis. Ma vahetaks ta kohe ringi. nt Arctic F12 saaks nõks alla 4ja euri kätte.

Hädapärast (loe: igavusest) võin sul toite sisud ütleme 10 ööri eesti ringi visata(Sisaldab vajalikku uut Arcticu ventilaatorit).

Ilmselgelt teeks keegi ka odavamalt, ma ei viitsi icon_rolleyes.gif
tagasi üles
PitBull
HV kasutaja

sõnum 10.08.2012 14:28:04 vasta tsitaadiga

Nini, lammutasin selle nüüd laiali.

Uue PSU ühendamiseks on mitu võimalust.
1. Kõige ilusam oleks osta nurgaga pistik, mis orig juhtme külge panna. Nii ei peaks uut toitekat üldse modima ja see pistik/juhe mahuks ära.

2. Variant võtta uus PSU lahti ning tinutada orig juhe PSUs õigete klemmide külge.

Mõlemal juhul on üks nüanss. Nimelt oleks uuel PSU-l see nn voolu siluja toiteka sees(lisaks originaalile), tüüpiliselt selline:

Nüüd on küsimus, kas orig. juhet kasutades võib selle ühendada filtri ette või peaks kindlasti filtri eemaldama?
Variant 2 korral saaks filtri välja jätta, kui see on selline nagu ülal pildil (mitte skeemile joodetud).

Et kas Sa ühendasid orig juhtme uue PSU filtri ette või taha? Või oskab kegi kindlalt öelda, kas sellest tekiks probleeme, kui see pinge siluja/EMI filter oleks topelt?
tagasi üles
ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

sõnum 11.08.2012 11:30:51 vasta tsitaadiga

Ma ei saa praegu väga hästi aru..
Kas sa räägid toiteka vahetamisest uue vastu või asja, mis muudab voolu sisu ümbertõstmisest?

Kui sa räägid sisu ümbertõstmisest, siis topeltfiltreid ei ole küll vaja. Jah, viisaka töö tegemiseks on jootekolbi vaja, ehk mina paigaldasin ikka vana asja, mis muudab voolu kesta sisse uue asja, mis muudab voolu. Väliselt ei jäänud midagi näha, et keegi oleks midagi seal sees vahetanud. Sees oli muidugi vaja mõne koha pealt paar papitükki liimida, aga noh, see käib jooksupealt. Liimipüstoli liim on hea variant.

Uut toidet pead sa modima nagunii, sest õhk liigub valetpidi.. Vist.. ah ma ka ei tea, seal on nii miljon erinevat varianti.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 11.08.2012 11:52:52 vasta tsitaadiga

PitBull: Igal juhul jäta see filtreeritud toitepesa alles ja ei topita neid toiteplokkidesse mitte sugugi niisama ilusa ilma tõttu. Ning sellise ülepingekaitse efektiivsus on oluliselt parem, kui igasugu muudel äpardunud leiutistel skeemis. icon_cool.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
PitBull
HV kasutaja

sõnum 11.08.2012 22:21:45 vasta tsitaadiga

Nonii, sain kasti kokku. Vahetada tahtsin jah ikka kogu toiteploki nagu ka teema algataja.

Asi näeb välja selline:

Ehk, et uut toiteplokki ei modinud üldse ning vana on ka täiesti komplektsena alles. Kui vajadus, siis saan lihtsa vaevaga toiteka lupsti välja võtta ja vana asemele pista.
Selleks tegin kas olulist asja:
1. Paigaldasin arvuti korpuse küljes oleva juhtme otsa ülal viidatud Oomipoest ostetud nurgaga pistiku.
2. Meisterdasin uuele toiteplokile alla(õigemini ümber) 2cm kõrge ja laia kausi , et pistik ja juhe ära mahuks (pildil valge asi).

See ei võibolla ennist nati segaseks, et väline toitepistik on ikka korpuse tagaküljel ning 230V juhe jookseb läbi korpuse toiteplokini, kus on omakorda pistik. Filter on nüüd topelt ning elfast küsisin ja see on OK. St filter on nii uues toiteplokis, kui ka orig. korpuse küljes asuvas pistikus. Pistikul on skeem peal, muidu ei arvakski, et seal miskit see veel sees on:

Hetkel väga rahul. Õhk käib ilusti läbi. Niisama netis surfates nii prose (MSI-Z77 + i5-3570K) kui kõvaketas ~30C ning ventikad käivad 600rpm. Muidugi nagu näha, vahetasin ka toiteka ventika ära ja panin selle aeglaselt pöörlema. Vedeles üks DS1820 andur ning viskasin selle igaks juhuks toiteploki väljuva õhu ette (näitab vaid 2-3C kõrgemat temp. kui toas).
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kast / Toide / Casemod »  palun abi AC Silentium T1ga
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.