Tervist kallis lugeja, oman Philips F1552 mängijat/stereovõimendit. See on 90W ja mõeldud 4 oomistele kõlaritele. Kuna üks pool ei mängi(nimelt parem poolne väljund, ei anna signaali), siis on mul ühendatud kõik kõlarid vasakusse. Siit tuleb ka minu küsimus ja segadus. Seletada väga ei oska, skeemi üritasin teha, loodetavasti on arusaadav. Kas ma saan õieti aru, et hetkel on kogutakistus 0,8 oomi arvutades seda paralleelühenduse järgi? Samas siis peaks olema makk otsad juba mitu kuud tagasi andnud? Mänginud ta nii ja isegi vahepeal rohkemata kõlaritega juba mitu mitu kuud.
Oskab keegi öelda, kas ma eksin selle kogu takistuse arvutamisel ja, kus täpsemalt.
Skeemil keskel siis võimendi, teised kastid kõlarid.
Väga julm kui ma nüüd tagantjärgi mõtlema hakkan. Iseenesest pole aparaat kuumaks/soojaks ka mitte läinud ja koguaeg mänginud 5+. Midagi igastahes turvalisuse eesmärgil pean aga siiski ette võtma. Arvasin, et ma teen koguaeg arvutustes äkki mingi vea, et sellise takistuse saan, aga kui targem inimene saab ka sama, siis asi on õige
Nüüb peab pead murdma, kuidas oleks õige lahendus, et takistus oleks 4+ oomi.
EDIT: See on suhteliselt vana aparaat, ei teagi kas sellisel kaitsmed ja asjad üldse ongi.
EDIT2: Küsimus puudutab nüüd selle asja parandamist. Kas võib võimu taga ühendusi ka ''kombineerida,'' et teen mõned kõlarid paralleelühenduses ja osad jada? Kas see on lubatud?
Parem m66da testriga tegelik takistus ära.
See, et lubatud väljund on 4 oomi, ei tähenda, et ka valjukad 4 oomi olid. V6isid olla ka 6 v6i 8oomi.
Ning veel 4oomilise väljundiga v6im elab r66msalt ka 3 v6i isegi 2 oomise koormuse korral.
Normaalne lahendus oleks kõlarite jaoks üks töökorras kasutatud võimendi osta (~50€) ning kasutada seda katkist võimendit supaka jaoks. Praegune süsteem on sul tõesti natuke selline komöödia valdkonnast. Niisuguses süsteemis peab vist õige takistuse määramiseks juba juhtmete takistuse ka arvesse võtma. Aga see muidugi pole tähtis, tähtis on see, et monoheli on nagunii jama ja midagi mõistlikku sealt välja ei võlu. Osta teine võimendi lisaks.
Plaan oligi osta veel üks lisa võim. Olenevalt uue(kasutatud) võimu võimsusest vaatan, kumb läheb subwoofrile ja kumb valjukatele.
tahanteada, valjukatel endal oli peale kirjutatud muidu 4 ohmi, loodetavasti on nad siiski rohkem. Testrit kahjuks ei ole.
Subwoofri ma alles ühendasin mõned päevad tagasi taha, muidu oli taga pisikene subwoofer(oli 8 ohmi) aga nüüd sai pandud korralik subwoofer taha. Alles eile hakkasin huvi pärast mõtlema, et mis ühendusskeemid ja takistused mul siin on ja siis avastasingi, et asjad ei klapi hästi.
Iseenesest sellel makil on graphic equalizer olemas, millel on nupud ja saab reguleerida erinevaid sagedusi.
EDIT: Tundub, et on suht vedanud hetkel, et on suutnud asi 5 kuud nii mängida, kes teab kui madal see kogutakistus vahepeal oli, kui siin oli veel 4 ohmiseid kõlareid samamoodi ühendatud. Mängib see süsteem ka koguaeg suhteliselt kõvasti.
Kui ühendada tavalised kõlarid selliselt nagu sinu lingitud skeemil, siis saame kogutakistuse 4 oomi - kõik OK. Kui sinna veel 4oomine supakas paralleelselt juurde lükata, siis on kogutakistus 2 oomi - iseenesest arvestades sinu varasemat kogemust on seegi veel üsna OK. Eks need võimendid on ühed pagana robustsed asjad, kui kaitseelektroonikaga üle pingutatud pole. Iseasi, mis heli sealt välja tuleb. Damping factor läheb juba nii madalaks ära, et bassi asemel on mingi ühtlane mõmin ja moonutused ilmselt ka märkimisväärselt suured.
Oot, aga subwoofer on sul ikka passiivne (ilma sisseehitatud võimuta) või?
Passiivne jah, just tassisin koju ka uue võimu juurde.
EDIT: Ostsin uue võimu, subwoofri panin vana võimu taha. Selle uumale ei julge nüüd 2 oomi vasakule ja paremale taha lükata. Peale on uuel võimul kirjutatud 4-16 ohmi. Aga õnneks siin ma saan improviseerida ka normaalse jadaühenduse. Kõlarite asetsus õnneks seda lubab.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.