praegune kellaaeg 19.06.2025 08:24:35
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Ahf
Kreisi kasutaja

|
25.08.2012 20:17:48
Olematu hinnaga Coolpad |
|
|
Mõtte sain internetist, nagu ikka.
Kuna läpakas süles läks päris kuumaks ja ebaeeldivaks, klopsisin valmis Homemade Coolpadi USB toitelt, aega kulus mul selleks max. 20min umbes
Materjal:
Teip
5V ventilaator (mina sain enda oma ÄraAnda foorumist )
USB kaabel
Vaibanuga
Alus, kuhu ehitada.
Alusena kasutasin ma kõvade kaantega tavalist kaustikut
Soovitud kohta, kus läpakal all õhuavad asuvad ja kus kõige vajalikumaks pead kuumust ära juhtida, lõikasin vaibanoaga ventilaatori jaoks sobivas mõõdus augu, kuhu ma hiljem ta ka kinnitasin...
Nagu näha, siis kogu kinnitustöö on teostatud teibiga, kasutage fantaasiat
Juhtmed - Sobib iga suvaline USB kaabel, lõika pooleks ja eralda Must ja Punane juhe, ülejäänud võib ära lõigata, neid pole vaja.
Väljavalitud ventilaatoril ühenda samavärvi juhtmed ja ühenduskohad isoleeri ära, et lühisesse ei läheks, torka arvutis USB slotti ja peaks töötama.
Võib kasutada ka rohkem, kui 1 ventilaatorit, ühendades jadaühendusega
Äärtesse aseta midagi jämedamat, et kaustikuotsad kokku eu kukuks ja ventilaatorit kinni ei pigistaks, nagu näha, siis ma olen tõesti esimesi kättejuhtuvaid asju kasutanud, ehk siis vanad rulluisurattad antud juhul
Mugavam, loogilisem ja lihtsam oleks nt pudelikorgid vms. sinna teipida Fantaasiaküsimus jällegi.
Välja näeb kogu kompott selline, Üsna soliidne
Paar pilti ka reaalsest kasulikkusest
See on ilma aluseta, pm. idle seisus arvuti töötamas -
Ja see on alusega, samas idle seisus -
Ääretult lihtne ja odav jahutus
viimati muutis Ahf 25.08.2012 20:48:08, muudetud 3 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
Mais
Piiratud kasutaja

|
25.08.2012 20:20:10
|
|
|
Miks need pildid peavad nii suured olema ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ahf
Kreisi kasutaja

|
25.08.2012 20:25:00
|
|
|
Ei pea, unustasin resizeda, sa oled lihtsalt nii kiire
Tegelen sellega hetkel.
|
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
25.08.2012 20:36:43
|
|
|
Ma arvan, et võiksid oma läpparile tolmupuhastuse ja pastavahetuse teha.
Imo üldse pointless õpetus, sest su lahendus on üks miljonist lihtsast võimalusest. Mul näiteks pole neid kaasi kodus kuskil, samas on igasuguseid muid sobivaid asju.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
tagasi üles |
|
 |
Ahf
Kreisi kasutaja

|
25.08.2012 20:48:50
|
|
|
Nagu ka mitu korda mainitud, Kasutage fantaasiat.
See, et mina kasutasin kaustikut, ei tähenda, et Sina pead ka seda tegema, selle pärast ütlesin ka, et "Alus, kuhu ehitada."
Ehita või marmorplaadi sisse, teema mõte ongi edasi anda ehitusprotsessi lihtsat sisu ja mõtet.
Ning jah, võimalusi on miljoneid ja internetis on neid veelgi rohkem, aga siin foorumis ei paistnud ühtegi olevad, see, et sinu jaoks see mõttetu on ja sa sellest kasu ei saanud, ei tähenda, et mõni teine midagi huvitavat ei leia siit.
Ma leian, et ega see paha ei tee siin.
PS. Tolmupuhastus oli plaanis homme teha
|
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
27.08.2012 03:25:25
Re: Olematu hinnaga Coolpad |
|
|
Ahf kirjutas: |
Võib kasutada ka rohkem, kui 1 ventilaatorit, ühendades jadaühendusega |
Oled kindel?
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
tagasi üles |
|
 |
AllanK20
HV Guru

|
27.08.2012 04:20:43
|
|
|
Kui usb'd oma läpparil maha tahab põletada, siis ikka võib neid jadamisi panna. - Ma oletan, et see võiks olla eesmärk
_________________ joodan ja mõõdan |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
27.08.2012 06:38:26
|
|
|
Jadas ei suuda nad lihtsalt ringi käia. Selliseks asjaks kasutatakse rööpühendust, aga vot sellega ole pisut ettevaatlik. See võib küll maha põletada kui vente üle lubatu panna.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
27.08.2012 10:25:55
|
|
|
Vabalt töötavad 2 ventilaatorit jadas, kuna läppari ventikas läheb tööle juba kusagil 1-1,5V-ga ja näiteks 3V pingega teeb juba vent korralikku kuuldavat vurinat ja 5V-ga päris korralikku põrgulärmi.
Läpparites samamoodi, et kui ventikas tööle lükatakse, siis on pinge nii 1,5-2v ja hiljem, temperatuuri tõustes, see pinge suureneb ja mõnel väga üksikul läpparil, suure täiskoormusega lükatakse ka 4-5V pinge peale, koos ikka päris korraliku põrgulärmiga.
Lärm on paratamatu nähtus, kuna läpparites kasutatakse turbiinventilaatoreid ja turbiinide tobe omadus ongi see, et vaiksel pöörlemisel on nad vaiksed kuid täiskiirusel lärmab nagu metslane.
|
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
28.08.2012 13:39:23
|
|
|
tahanteada, juhi neid vente keegi enam tänapäeval pingega, ikka pwm.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristoferr
HV Guru

|
28.08.2012 13:50:22
|
|
|
Endalgi üks coolpadi tegemine pooleli. Aga mul on toorikuks CM Notepal U2. Eesmärgiks on saavutada hästi suur õhuringlus arvuti põhja all.
Eks kuulpadi efektiivsus sõltub suuresti sellest, kuhu täpselt vendikad paigutatud on ja kus asetsevad süleri õhu sissevõtu avad.
Muide süleri temperatuure saab reeglina tublisti alla, lihtsalt süleri tagumist otsa tõstes. Ehk mingid kumminupud taguotsa alla. 2-4C alla tuleb enamus süleritega, lihtsalt seda meetodit kasutades.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|