Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Dell Inspiron N5010 jahuti märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
enzzz
HV vaatleja

sõnum 13.07.2012 22:22:33 Dell Inspiron N5010 jahuti vasta tsitaadiga

Tervist,
probleem selline, et Dell Inspiron N5010 kuumeneb üle, ilma, et hoiaks teda halva pinnase peal.
Korra juba garantiis käisin, aga siis olid halvad kogemused garantiiga üsna ja see lahendas probleemi ainult üsna ajutiseks ajaks. (nad vahetasid välja ventilaatori ja igaksjuhuks ka emaplaadi).
Siis mõnda aega ei kuumenenud üle, aga jälle hakkas vana probleem pihta.
Uuendasin siis täna BIOSt, et äkki selles on viga. Uuendamise käigus arvuti undas mõnusalt.
Muidu ta kunagi ei unda niimoodi, see tõttu mõtlesin, et äkki on viga seoses sellega, et ventilaator ei tööta kunagi reaalselt nii kõvasti kui ta võiks.
Arvuti ei unda peaaegu kunagi ja ülekuumenemisel lihtsalt lülitab ennast välja. Keegi oskab selle kohta midagi öelda?
Ei usu, et tolmus viga oleks, kuna viimane kord garantiis öeldi, et puhastust ei vaja ja need suruõhupihustid pole ka absoluutselt aidanud.
Kui mingit muud valikut ei ole, siis kas jahutusalus kõlab effektiivsena sellise probleemi korral?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
emty
HV Guru
emty

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.07.2012 14:07:16 vasta tsitaadiga

viga tundub olevat prose temperatuurianduris v6i selle info t88tlemises - biosi uuenduse ajal on enamus andureid ja ahelaid rivist v2ljas ja v6imaliku ylekuumenemise v2ltimiseks pannakse vent t2isp88retel t88le...see n2itab, et vent toimib nagu peab...miks ei tehta seda aga temperatuuri t6usmisel, ei tea...v6id t6mmata speedfani vms millega kuvatavaid temperatuure j2lgida - et kas n2itab k6rget temperatuuri aga ventikas kiiremini k2ima ei hakka v6i systeemi jaoks on prose jahe aga reaalselt ylekuumenenud...
rycyve
HV veteran
rycyve

sõnum 15.07.2012 14:29:23 vasta tsitaadiga

Ei hakka siin väitlema kuna põhjuseid võib mitmeid olla aga kui asjal garantii siis soovitaks ikka sinna pöörduda senikaua ja järjepidevalt kuni asi lahenduse leiab.
Üks asi teeb murelikuks see emme vahetus seda tavaliselt nii lihtsalt ei teostata pigem tehakse emaplaadi kuumutamist,et tina kohtades kus võib olla katkestus
uuesti ühilduks.Seda on siin foorumis nii mitmed HV-lased maininud.Sinu läpaka sümptomid on samad kui ka peale kuumutamist emmedel,mingi aeg on kõik ok ja siis sama jama.
Seda on raske tõestada kui pole mingi ghod aga sinu juhtumi puhul soovitaks ikkagi neile peale käia kuni korda saab.Soovitan seda asja kiirendada kuna garantii saab millalgi otsa.
Tee teste mingite cpu markidega ehk koorma seda arvutit kui arvuti on norm siis ei tapa seda mingi test.Näiteks OCCT http://www.ocbase.com/index.php/download ja lase ikka mingi ca.2 tundi kindlasti.

Fortran
HV kasutaja
Fortran

sõnum 15.07.2012 23:06:35 vasta tsitaadiga

Isiklikult oman täpselt samasugust arvutit. Mis puudutab tolmuteemat, siis võin väita, et konkreetne isend (aga ka Delli vanemad mudelid) on edukas saastuja. Mina ostsin oma masina pruugitud kujul, pärast mida puhastasin ta tolmust põhjalikult. Ligi 3 kuu möödudes on radiaatoril juba arvestatav reostuse kiht.
Seega oleks hea, kui ütleksid, kui vana on sinu läpakas ning kunas tehti viimati sellele reaalset puhastust. Kuna garantiiteenindus võib sisuliselt väita kõikvõimalikku, siis tasuks lasta kellelgi pädeval ning tuttaval isikul masina sisemus üle vaadata.
Lisaks mainiksin, et need suruõhusüsteemid ei ole loomulikult edukad, kui neid kasutatakse "välispidiselt". Eeldan, et jutt käis sisuliselt radiaatorivõresse puhumisest.
Kui tuleb välja, et arvuti on seemiselt puhas ning ventilaator siiski töötab (kontoritöö raames võikski ta madalatel pööretel töötada), siis las garantiiteenindus vahetab kasvõi uuesti emaplaadi.
tagasi üles
enzzz
HV vaatleja

sõnum 17.07.2012 05:07:33 vasta tsitaadiga

Emty:
Ma proovisin RealTemp programmi, et mõõta arvuti temperatuuri. Sealt võis välja lugeda, et temperatuur tõusis, aga minu arust mu arvuti teeb koguaeg sama häält/sama valjult.
Aga eks ma proovin speedfani ka, kuna sain aru, et sellega saab ventika fani kiirust pmst ise muuta? Kui ma näiteks prooviks ventika kiirust kiiremaks panna ja testida kas arvuti kuumeneb üle samamoodi nagu praegu, kas see oleks ohutu?

Rycyve:
Mul emaplaati vahetati nende sõnul kaks korda. Esimene kord kui viisin garantiisse, ja võtsin tagasi vastu siis öeldi, et vahetati ventilaator ära, vahetati emaplaat ära kuna on oht, et ülekuumenemine on seda vigastanud.
Peale emaplaadi vahetust ei tundnud arvuti enam akut ära, nii et viisin arvuti uuesti garantiisse. Siis öeldi, et vahetati emaplaat uuesti ära. Mis asi on ghod?

Fortran:
Mul arvuti olnud 1,5 aastat umbes. Garantiis käisin vist pool aastat tagasi?
Nii et peale aastat umbes viisin arvuti garantiisse. Ma küsisin sinna minnes, et kas puhastada saaks ka lasta ja pärast tagasi võttes, et kas puhastasid. Nad vastasid, et tolmu ei olnud ja puhastada pole vaja.
Puhastamine seal maksab, nii et ma ei oska ka põhjust välja mõelda, miks nad oleks pidanud valetama. Seega reaalset puhastust pole kunagi mu arvutile tehtud vähemalt minu teada.
Jah, jutt käis radiaatorivõresse puhumisest.

Mis mind teemat ajendas tegema oli just see, et BIOSi uuendamisel (pole varem teinud seda), tegi arvuti häält nagu ta ei ole kunagi varem teinud. Ja lootus, et äkki ei pea garantiisse minema, kuna üsna tülikas hetkel käia seal ja viimane kord lahendust ei saanud.
tagasi üles
rycyve
HV veteran
rycyve

sõnum 17.07.2012 07:41:08 vasta tsitaadiga

Mis asi on ghod?
Minu viga tahtsin öelda god icon_redface.gif

afex
HV kasutaja
afex

sõnum 17.07.2012 09:28:59 vasta tsitaadiga

Millised temperatuurid siis on, koormusega ja ilma, mille juures välja lülitub?
tagasi üles
enzzz
HV vaatleja

sõnum 18.07.2012 14:20:38 vasta tsitaadiga

Proovisin OCCT'd. Panin 2h, aga ta laseb veits alla minuti ja lõpetab öeldes, et Core #0 over maximum value! Value reaches: 86, max value: 85.

Kuidas oleks kõige parem temperatuure testida koormusega?
Tavaliselt kui ma arvutit nö õhus hoian (klotside peal), siis ta kuumeneb üle kui mängida midagi, aga mängides on keeruline temperatuuri testida.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 18.07.2012 14:40:14 vasta tsitaadiga

enzzz: Delli paljud mudelid vajavad aastas vähemalt korra tolmupuhastust ja mis veel olulisem, termopasta vahetust uue vastu. icon_wink.gif

See sinu probleem ongi pigem kinni selles ärapõlenud, vanas termopastas, mitte niiväga tolmus. Nii, et katku lahti ja vaata, mis seal sees tegelikult toimub.
----------------------
Ise uurin praegu Dell D830 surnud emaplaati ja see on justnimelt surnud kuumusesurma ja tänu sellele, et pikki aastaid pole keegi termopastat vahetanud ning termopasta on korralikult kõvaks kiviks põlenud.
tagasi üles
slashji
HV kasutaja

sõnum 18.07.2012 14:45:26 vasta tsitaadiga

enzzz kirjutas:
Proovisin OCCT'd. Panin 2h, aga ta laseb veits alla minuti ja lõpetab öeldes, et Core #0 over maximum value! Value reaches: 86, max value: 85.

Kuidas oleks kõige parem temperatuure testida koormusega?
Tavaliselt kui ma arvutit nö õhus hoian (klotside peal), siis ta kuumeneb üle kui mängida midagi, aga mängides on keeruline temperatuuri testida.

Sellisel programmil nagu Everest on stresstestid olemas.
tagasi üles
afex
HV kasutaja
afex

sõnum 18.07.2012 15:22:01 vasta tsitaadiga

hwmonitor - temperatuuri vaatamiseks
prime95 - prose koormamine
furmark - gpu koormamine
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Dell Inspiron N5010 jahuti
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.