Avaleht
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  H shifter märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
funny
HV vaatleja

sõnum 02.01.2013 09:10:54 H shifter vasta tsitaadiga

On keegi kunagi proovinud teha ise H shifterit? Kui on järsku oskate mind aidata selle tegemisel kas või piltidega enda omadest.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
krist2an
HV veteran
krist2an

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.01.2013 19:26:46 vasta tsitaadiga

Kunagi mõned aastad tagasi sai tehtud isegi icon_biggrin.gif Võib-olla leian isegi kusagilt mõne pildi, aga minu oma oli äärmiselt lihtne: OSB-plaadist tegin kasti, üks külg käis lahti ning peal olid käikude vahed (mul oli 10-käiguline, sest olin suur Hard Trucki fänn). Sisse panin mingi odava vana joystick'i, millelt olin kangi ära võtnud ja mingi suvalise metallvarre sisse toppinud. Otsas oli üks vana volkari käigukanginupp. Tarkvaraliselt määrasin ära, kus mingi käik asub ning nii see asi töötaski.
funny
HV vaatleja

sõnum 22.01.2013 17:05:55 vasta tsitaadiga

krist2an kirjutas:
Kunagi mõned aastad tagasi sai tehtud isegi icon_biggrin.gif Võib-olla leian isegi kusagilt mõne pildi, aga minu oma oli äärmiselt lihtne: OSB-plaadist tegin kasti, üks külg käis lahti ning peal olid käikude vahed (mul oli 10-käiguline, sest olin suur Hard Trucki fänn). Sisse panin mingi odava vana joystick'i, millelt olin kangi ära võtnud ja mingi suvalise metallvarre sisse toppinud. Otsas oli üks vana volkari käigukanginupp. Tarkvaraliselt määrasin ära, kus mingi käik asub ning nii see asi töötaski.
Mis programmi sa kasutasid? Püüdsin leida midagi aga asjatu vaev senini.
tagasi üles
V4p3x
HV kasutaja
V4p3x

sõnum 25.01.2013 21:39:36 vasta tsitaadiga

Teine võimalus on saada hakkama ilma joysticki ja programmita (kuigi see on ka hea variant). Ise tegin enda käiguvahetaja 1a tagasi, peale seda kui ostsin Logitech DF PRO, 900*. Algselt tegin LFSi jaoks, aga nüüd sõidan sama shifteriga rfactor 1-s drifti ja ilusti on vastu pidanud. Idee selline, et kuna lfs ning rfactor toetavad ilusti igasuguste roolide nuppe ja lubavad panna neid ka käikudeks, siis oli mul üle üks rool, millel oli vähemalt 8 ühes reziimis töötavat nuppu, mille kasutasin 7+tagasi käikudeks. Rooli sellel osal mis laua külge kinnitub, lõikasin ülemise poole koos rooliga ära ja panin H-plate peale. Iga rooli nupu kohta jootsin juhtmetega lülitid käikude jaoks. Muus osas oli vaja veel pisut fantaasiat kokku panemiseks ja kangi ehitamiseks. Kui sind selle ehitus huvitab ja tahaksid ka nii proovida teha, näiteks mingist suvalisest kontrollerist, mille nupud sinu valitud mängudega ühilduvad, siis anna teada, võin pilte töökäigust sheerida.

Illustreeriv pilt ka käiguvahetajast
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
funny
HV vaatleja

sõnum 26.01.2013 00:50:39 vasta tsitaadiga

Oleks täitsa huvitav asi endal ka üks vana logitechi rool katkine. Piltidest oleks suur abi, kuna praegu küll ette ei kujuta kuidas sa selle tegid icon_biggrin.gif
tagasi üles
V4p3x
HV kasutaja
V4p3x

sõnum 26.01.2013 04:24:44 vasta tsitaadiga

Pildid pole kõige paremad, aga tollel hetkel ei mõelnud ja uusi pilte ei ole teinud. Üritan siis selgitada.
See on roolisüsteemi osa, mille külge läheb arvutiga ühendamiseks USB juhe. See oli mingi odav rool, mis sobis Playstationile ka ja millegi pärast 4 + 4 konsoolinuppu(tavalised gamepad nupud) ei tahtnud koos töötada aga kiibi taga oli veel 4 nuppu, siis sain ikkagi 8 kokku.
Spoiler Spoiler Spoiler

Need surunupud (ma ei tea nimetust) ostsin oomipoest ja neil on vedrud sees, kui miski ei suru pole ka ühendust. Neile liimisin veel pikenduseks pehmed vedrud otsa.
Spoiler Spoiler Spoiler

Siin on siis kuumaliimiga juba nupud paigaldatud H-Plate taha. Peab leidma õige koha(kõrguse-kauguse), et shifteri kangitoru vastu ulatuks ja nupu sisse vajutaks. Toru hakkab "käigus" hoidma pesuklambri moodi asjandus, mille ma ise painutasin. See on käigutunnetuse juures tähtsaim asi. Saab ka päris pesupulki kasutada, kui ruumi on. Enne on targem alustada kangi ja käikude ehitusega ning panna asi kokku, siis leida lülitite asukoht.
Spoiler Spoiler Spoiler

Edasi on vaja peale lülitite liimimist need gamepadi nupuradadele joota. Mina sain isegi paksu veneaegse kolviga tehtud.
Spoiler Spoiler Spoiler

Käigukangi ehitamisest niipalju, et toru ise on põhja külges vedru abil. Vaja on jäik vedru kuumaliimiga roolikorpuse põhja külge panna ja toru vedru otsa lükata. Toru otsa lükkasin DF PRO käigukanginupu, sobib ilmselt ka tennisepall.
Siin on veel näha kuidas plaat korpusesse mahub. Kuna toru on üsna peenike ja ainult vedru abil põhja küljes, mitte suure mehaanika abil, siis jäi ruumi peale hiljemat väikest sättimist küll.
Spoiler Spoiler Spoiler

H-plate osas soovitan kasutada metalli, sest plastikust detail murdus mul ära( need peenikesed piirajad käikude vahel). Töötlemiseks kasutasin puuri ja relakat.
Spoiler Spoiler Spoiler

Loodan, et oli sellest mõnele aimduseks ja abiks.. E: Üritan tegelikult ühe lingi leida, kus oli samalaadne aga parem õpetus.
tagasi üles
funny
HV vaatleja

sõnum 26.01.2013 18:51:18 vasta tsitaadiga

Palju selgem aga need surunupud jäid segaseks. Mis V olid need 125V-ised? Kumba pidi nupud kas ON-OFF või OFF-ON? Kui vaadata oomipoest neid siis neid on ikka tohutult erinevaid http://www.oomipood.ee/category/lululitnup/surunuppluliti/1
tagasi üles
V4p3x
HV kasutaja
V4p3x

sõnum 26.01.2013 18:54:48 vasta tsitaadiga

Kui algselt peab off olema, siis OFF (ON) vist.. peaksid vist need jah olema http://www.oomipood.ee/product/ps-01/nupp-off-on-125v-1a-punane-pbs-10&f=p
tagasi üles
funny
HV vaatleja

sõnum 27.01.2013 01:00:36 vasta tsitaadiga

Üks küsimus veel mis juhet sa kasutasid (mingi kindel juhe või suvaline)? Lammutasin oma rooli ka lahti aga sellel pole nö gamepadi plaat, tollel ikka väga imelikult need nupud ja asjad pandud. Aga mul on üks mingi odav hiina gamepad kui selle plaati kasutada hakkaks ikka tööle?
tagasi üles
virks
HV Guru

sõnum 27.01.2013 09:23:05 vasta tsitaadiga

Surunuppude asemel võiks herkoneid kasutada.
tagasi üles
V4p3x
HV kasutaja
V4p3x

sõnum 27.01.2013 11:28:40 vasta tsitaadiga

funny kirjutas:
Üks küsimus veel mis juhet sa kasutasid (mingi kindel juhe või suvaline)? Lammutasin oma rooli ka lahti aga sellel pole nö gamepadi plaat, tollel ikka väga imelikult need nupud ja asjad pandud. Aga mul on üks mingi odav hiina gamepad kui selle plaati kasutada hakkaks ikka tööle?

Juhtmetel pole vahet. Mille poolest nad siis erinevad, tee pilti nendest nuppudest? Põhimõte ikka sama kõigil: nupp lühistab mingi raja.. sul on vaja juhtmed esialgse nupu jalgade kohtadele joota. Kui pc gamepad on siis üsna kindlalt töötaks.
tagasi üles
krist2an
HV veteran
krist2an

sõnum 28.01.2013 14:26:11 vasta tsitaadiga

Ma kasutasin FFShifteri nimelist programmi.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  H shifter
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.