praegune kellaaeg 19.06.2025 00:41:44
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
layr
HV vaatleja

|
27.11.2011 22:17:25
Boot into RAM/ramboot |
|
|
Tutorial, kuidas Debian bootitakse otse RAM-i; kui fstab-is ühtegi partitsiooni (k.a. swap!) ei mountita, saab ilma HDD-ta opereerida.
http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?f=7&t=48568
huvitavaim tundub kasutaja goddamn postitus enda variandist, mis kasutab rsynci.
Kuna ise *NIXidega päris kodus veel pole, oskab/viitsib keegi protsessi maakeelde lahti tõlkida (võttes aluseks eelmainitud kasutaja tutoriali)?
Seni olen aru saanud (parandage, kui eksin):
1.-3. etapp esimesest tutorialist on lihtsad. 3. punkt sisaldab lihtsalt init.d-sse loodavat scripti, mis sisuliselt lülitab HDD välja.
4. olemasolev initrd image pakitakse lahti -> initrd-le kopeeritakse lisaks rsynci data
5. Now change the scripts/local file to:
Saan õigesti aru, et see osa tuleb lisada local-i lõppu, mitte asendada olemasoleva sisuga; ning siin sisuliselt määrataksegi / mountimine RAM-i?
6. initrd pakitakse jälle kokku ning kopeeritakse /tmp-ist /boot-i
7. Muudetakse grubi listingut.
Päris ei mõista ka rsynci osalust kogu selles valemis. St mis seal täpselt ära syncitakse, et RAMis käitatavas süsteemis tehtavad muudatused talletataks kettale ning järmisel bootil poleks need kadunud? Lihtsalt / (ehk root) syncitakse HDD-l paikneva root directoryga?
Kui fstab-i jätta /home mountimine, kas siis on võimalik nt faile/meediat endiselt kettalt jooksutada?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
rvaiksaar
HV vaatleja
|
20.12.2011 12:41:25
|
|
|
Mul endal on xp rami peal, debiani koha pealt ei oska nagu aidata, pole kunagi kasutanud seda, mul endal on kah mingi taoline lahendus vist, grubbootloader laeb selle windows image faili mällu ja ongi kõik. Eelnevalt oli vaja veits tööd teha.
_________________ Telefon: 58 29 41 40.
Müüa mälud läpparile http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=518840&highlight= |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
03.01.2012 20:07:59
Re: Boot into RAM/ramboot |
|
|
layr kirjutas: |
Päris ei mõista ka rsynci osalust kogu selles valemis. |
Võimalik et eksin, aga tundub et asja mõte on OSist minikoopia tegemise vältimine, s.t. algse õpetuse punkti 4 "Create a script which makes a stripped down OS image " vahele jätmine ning selle asemel käigupealt vajalike failide RAMkettale kopeerimine. Plussiks on see et iga HD süsteemifailide muutus ei sunni uut image'it tegema.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
05.07.2012 12:55:33
|
|
|
necrobump
on keegi proovinud ka?
Kuna ise kasutan archi, siis selle õpetuse järgmisel tuleb sein ette 5. punktis.
Alternatiivid pole just väga kiita... Üks päris tõsine lahendus oleks ramdiski ja persistent storage'i (sd, hdd, usb pulk, etc; ainult süsteemifailide part) raid1 (link). Siinkohal aga ma ei tea, kas vajalikud kaustad loetakse cache'i (nagu tavaliselt) või mitte - topelt samu andmeid pole ju vaja. Samuti pole mul õrna aimugi, kui suurel hulgal meediat cache'itakse (mp3, videod jms). Ent see lahendus on hea, et tagab automatiseeritud kirjutamise persistent storage'ile ning nt /home parti võib kogu hdd ulatuses hoida.
Teine variant oleks hetkel eksisteerivast süsteemist live image teha ja see rami bootida, aga siinkohal ei jää runtime'il rakendatud uuendused püsima.
On muidu mingid distrod, kus on olemas vastavad boot optionid (toram, copy2ram, c2r;näiteks faunos, slackware, larch), kuid üldiselt on nende distrote arendus lõppenud (faunos, larch) või ei sobi minu vajadustele (nagu slack).
Lisaks on Puppy Linux, mille hingeelu tundmiseks mul hetkel jõudu pole. Kui keegi oskaks mingeid näpunäiteid anda või kogemusi jagada, siis feel free to post.
_________________ assumption is the mother of all fuck ups
,,think before you print and save a ROOT::TTree'' |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|