praegune kellaaeg 18.06.2025 01:07:05
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
guest1902
Kreisi kasutaja

|
30.06.2012 17:38:55
broken grub2 |
|
|
Üldiselt selline lugu, et grub2 on katki. Installisin selle õpetuse järgi ning bootides ei leia nüüd vmlinuz faili üles. Mul pole õrna aimugi, kuidas see fail täpselt nimetatud on.. Vähemalt nii palju sain, et ruudu leiab üles. Mul /boot eraldi pardil, kas pean selle ka ära spetsifitseerima.
grub2 cli suht nõrguke, ei saa faile otsida ega midagi. Mul veel hädavariant arch linux live netinstall usb pulga näol. Sealt on äkki võimalik programme käivitada (nt grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg, mis enne tegemata jäi)??
edit: proovin /dev/sdaX mountida live archis.
See ya in 15 min.
edit: ahahahah uus arch install ootab mind ees
j6udsin asjaga nii kaugele, et ainult GRUB kiri ees ning suvalist klahvi lajatades tuleb mobo muusika joppantoonio
vbla annaks veel midagi p22sta, aga yldiselt saigi see systeemi tundma6ppimiseks installitud
v2hemalt nüüd tuleb grub2+fully wlan+ssh kopipeist install (kryptitud part on kaunis keeruline veel)
_________________ assumption is the mother of all fuck ups
,,think before you print and save a ROOT::TTree'' |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
30.06.2012 20:30:06
|
|
|
Jajah kui juba bootloaderit vahetada siis võiks veidi orienteeruda juba kuidas pusletükid käivad. Samas, ega muud moodi aimu ei teki kui ise katki pole teinud.
Tegemata jäänud grub.cgf on ses suhtes väga hea kogemus:) Kui seda live-pulga pealt parandama hakata, siis oleks ilmselt vaja oma ketta-installile sisse chrootida.
Aga jõudu, jaksu, huvi
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
2 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riivo
HV Guru

|
01.07.2012 06:55:10
|
|
|
Oleks pidanud chroot'ima jah. Umbes nii.
|
|
Kommentaarid: 233 loe/lisa |
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
01.07.2012 09:35:57
|
|
|
Njah, mis seal ikka. Ega grub2 ylesseadmine initial setupis on ka chrootimine (esmakordne kogemus). Sest arch midagi peale syslinuxi ja legacy grubi by default ei paku.
Koomiline oli see, et kui kirjutasin pacman -S grub2-bios, siis viskas promptis teate, et tekkinud on grub'iga konflikt ma ei tea, kas vaikimisi tulevad ikka mingid grubi failid kaasa v6i on see pacmani sisse ehitatud vms. Igatahes eemaldasin olematu grubi ning install sujus h2sti
Arch muidu sitaks hea distro linuxi tundma6ppimiseks. Konfigureerida j6hkralt palju, v6rreldes linux minit v6i ubuntuga. Samas Gentood ma n2ha ei tahaks, liiga geeky. Praegugi saan optimeerida ja kujundada distrot selliseks, nagu ma ise tahan.
_________________ assumption is the mother of all fuck ups
,,think before you print and save a ROOT::TTree'' |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riivo
HV Guru

|
01.07.2012 11:43:00
|
|
|
Konfliktiteade tuli, sest installisid enne tavalise grub'i ka peale.
guest1902 kirjutas: |
Arch muidu sitaks hea distro linuxi tundma6ppimiseks. Konfigureerida j6hkralt palju, v6rreldes linux minit v6i ubuntuga. Samas Gentood ma n2ha ei tahaks, liiga geeky. Praegugi saan optimeerida ja kujundada distrot selliseks, nagu ma ise tahan. |
Väga nõus.
|
|
Kommentaarid: 233 loe/lisa |
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|