praegune kellaaeg 20.06.2025 06:34:39
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
yarmx
Kreisi kasutaja

|
02.05.2012 23:20:27
Lauaarvuti streigib. Kes oskab nõu anda? |
|
|
Enne, kui ise jalgratast leiutama hakkan, mõtlesin, et küsin enne nõu. Ehk on kellelgi aimu, mis viga ja oskab hoobilt lahendust soovitada. Täna tahtsin oma profiiliarvutit unest üles äratada (nagu iga päev), aga ei käivitunud. Panin power näpust ja hakkas bootima. Pakkus start Windows normally ja midagi muud. Panin start normally ning kõik läks edasi nagu alati, ainult et kohutavalt aeglaselt. Kõik see ka varem kogetud ja edukalt läbitud (nt voolukatkestus järgmiselt). Kui arvuti lõpuks käivitus, siis kasutada seda võimalik ei ole. Protsessid hanguvad. Not responding. Programmid ei vea ennast käima. Task manager ei avane. Andis mingi veateate, et kui ei avane tee restart. Restarti olen mõned korrad teinud, aga midagi muutunud ei ole. Action centeris ütleb, et puudu on mingi Apple Recovery (iBoot) USB driver ja pakub lahenduseks iTunesi uuesti installimist. Windows update ütles, et ei saa avada, kuna see service ei tööta. Chrome ütles samuti, et midagi ei saa laadida ja ei toota korralikult. Netiühendust ka ei ole. Startupil laadima pidavad programmid ei vea ennast ka kõik käima. Mõni käivitus alles 20min hiljem. Windows explorer on mitmel korral crashinud ja veab ennast paari min pärast jälle käima.
Nagu mainitud, tegemist on profiilis kirjeldatud lauaarvutiga, millel jookseb Windows7 ultimate.
Oskab keegi midagi arvata? Kust otsast ma lähenema peaks? raudvara või tarkvara probleem?
|
|
Kommentaarid: 120 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
02.05.2012 23:28:38
|
|
|
Nagu ma aru saan, siis on "normal windows" aeglane ja seda sa ei ole vaadanud, kas safe mode all on parem asi? Võid vaadata, äkki on niimoodi mugavam toimetada.
Igaks juhuks alusta andmete backupist.
Seejärel välista vigane ketas. Seejärel lase ketas mingi tõrjega üle. Kuigi kui lampi ise selline probleem tekkis...ma kahtlustaks ketast esimesena.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
3 :: |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
yarmx
Kreisi kasutaja

|
03.05.2012 00:00:38
|
|
|
Safe mode minnes hakkas draivereid laadima ja siis hangus poole peal. Hetkel ei saa üldse masinat käima. Teeb restarti bootimise algusfaasis. Kui proovisin Startup repairi windowsi normaalse kaivitamise asemel, siis see suutis teha kokkuvotte, et kui sa oled mõnda välist mäluseadet või meediaplayerit hiljuti arvutiga ühendanud, siis palun üneda see lahti ja taaskäivita arvuti. No ei käivitu...
Nüüd natuke hiljem - system boot failure, insert system disk and press enter.
Homme siis uut kõvaketast ostma vist, aga tahaks nagu sellelt kettalt veel midagi katte saada. Enamik vajalikke asju on mul varundatud, aga mõned vähem vajalikud asjad tahaks ka taastada...
|
|
   |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
03.05.2012 09:34:20
|
|
|
Kui sul vaja kiirelt taasatda, siis arvutikeskusest paar 8GB mälupulka ja ma võin sulle mõne linuxi livecd anda, kui opsüstem lihtsalt kettalt käima ei jookse, aga andmed ise on enamjaolt kahjustamata, saaksid niimoodi asjad kätte, mis veel end koperida lasevad.
Teine variant oleks ketas lauaarvutile järgi ja kettaimagelt taastama hakata, võib-olla õnnestub rohkem kätte saada.
Kui sul teist lauaaarvutit ei ole, mille taha ühendada, siis võis mo juurest läbi tulla nt (narva mnt 89), saaks vaadata, kas on võimalik miskit kätte saada tavavahenditega. Kui BIOS ka ketast ära ei tunne, siis mina kahjuks aidata ei saa, ei ole kutseline andmetaastaja, sel juhul võid vast korstnasse kirjutada need andmed.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
3 :: |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
karukas
HV veteran

|
03.05.2012 09:39:19
|
|
|
Profiilis on märgitud ka väline ketas, masinat käivitad ilma tolleta ikka? Proovi ka ilma ühe mäluta. BIOS`is on bootimisjärjekord õige?
Kui masina käima saaksid, tasuks Device Managerist uurida, ega ketas pole PIO modes. See teeb ka vägagi aeglaseks.
_________________ Torgin vanarauda erinevate asjadega ja suviti sõidan jalgrattaga. |
|
Kommentaarid: 201 loe/lisa |
   |
164 |
|
tagasi üles |
|
 |
yarmx
Kreisi kasutaja

|
03.05.2012 11:07:00
|
|
|
Leidsin sahtlist plaadi nimega Windows Memory Diagnostic. Lasin sellelt bootida ja hakkas testima. Leidis ühelt ja samalt aadressilt vigu igal testiringil. Siis sain juba aru, et mäludega on midagi mäda. Ühe mäluga läks käima. Esimesel korral viskas bluescreeni, aga peale restarti kõik töötab ja olen tagasi profiiliarvuti taga. HDD tundub korras, kiirel scannil damaged sectoreid ei olnud ja põhjalikum scan on ka esimeses neljandikus OK olnud. Aga Health leht on selline nagu pildil näha. Kas võiks olla põhjust muretsemiseks? Mida need kollased read märgivad?
Mäluprobleem on mul varem ka olnud. Samamoodi on unerežiimist väljumine mõnel korral varemgi probleemiks olnud. Aga siis on pealetaaskäivitust kõik korras olnud. Paar aastat tagasi olid sees A-Data kaks mälu ja nendest suri ka üks ära. Nüüd Corsairidega sama jama. Kas on võimalik, et seda põhjustab kuidagi mu emaplaat? Nimelt, see plaat on omajagu vatti saanud, millest võib lugeda siit teemast: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=385494&highlight=
Ei ole ju välistatud, et see vintsutamine mõjus plaadile kuidagi halvasti, mis nüüd mälu suretamises väljendub? Või mis arvate?
|
|
   |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
03.05.2012 11:21:24
|
|
|
05 : reallocated sector count = bad sector. Ehk ketas hakkab surema.
Igal kettal on tagavara sektorid, juhul kui tekib bad sektor, asendatakse see niiöelda varu sektoriga. Kui see juba kogunema hakkab, ruttu uue ketta järgi.
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|