praegune kellaaeg 18.06.2025 03:27:14
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mina2t
Kreisi kasutaja
|
17.04.2012 22:46:08
<24h/<10€ casemod - TeemeIse nippidega |
|
|
See võiks sobida ka TeemeIse alla, kuid siis oleks tõenäoliselt mitu teemat pidanud tegema.
Kui ma taeva loomisega arvuti sain, oli ta korpuses. Oli näotu aga korralik korpus, mATX. Sisu täieliku uuendamisel jäi aga vahele vaadata, et emaplaat saaks mATX. Niisiis elas uus sisu tükk aega fulltoweris, mis aga oma laiuse puudumise tõttu ei mahutanud ära videokaardi jahutust. Väga tülikas oli arvutit vedada pidevalt autos lahtise küljega, eriti veel suurt vana serveri kasti. Sellest tuligi idee teha uus kast, mis oleks lihtsalt kaasaskantav, jahutaks hästi ning näeks hea välja. Boonusena võiks ka suhteliselt vaikne olla(selleni jõuan kui tuleb vendi kontroll takistite baasil).
Arvuti tagaosale tahan ma enamasti rohkem ligi pääseda kui esiküljele, seetõttu on ka sisse-väljalülitus nupp taha viidud. CD-ROMi ei kasuta, emaplaat sai ostetud ilma ata liideseta(mis on minu ainukesel ROM seadmel). Pealegi söövad kõik asjad juba mälupulki. Klassikaline "tuuneri" led vent on arvutis ainult selle tõttu, et üks vent tuli puudu ja see oli mul juba olemas. Lisaks, see märgib väga hästi ära, kas arvuti töötab või mitte. Sellega on mul alati probleeme olnud, aru saada. Tulevikus plaanin lisada esipaneeli taha (hetkel on, aga nõrk) korralikuma 3v tavalise pirni, mis meenutaks retro stiilis raadioid, mille esipaneeli taga paistis hõõgniidi valgus.
Lisaks sai lõpule viidud tavalise silikooniga kõvakettale jalgade ehitamine. Uskuge mind, kui lärmakas ka kõvaketas ei ole, silikoonist jalad a) vaigistavad ta peaaegu täielikult maha b) hoiavad teda korralikult kinni c)on ropp-odav variant(keegi ikka sugulastest remonti teeb)
Arvuti kandmiseks valisin vana üle-õla-koti, mis kapist leidsin. Selle tõmbasin alt lihtsalt otsapidi kokku ja peale poole jätsin pingutuse osa, et lotendama ei hakkaks. Väga mugav viis arvutit tõsta ning ei häiri silma. Pealegi, tasuta.
Pildid on tehtud telefoniga, andke andeks.
Eesmärk:
Panna arvuti hästijahutavasse korpusesse, mis näeks stiilitu(ajatu) välja ja oleks lihtsalt transporditav.
Vahendid:
Kodused(relakas, harilik, liimipüss, puuliistud jne.)
kulud:
3xventilaator HV-st 5 €
Purk musta värvi 4 sentidega €
Kõvaketta uued jalad. Pole enam pea kuuldagi kuidas prõgiseb seal.
Põhjaks kasutasin vana cd-romi karpi. Silikoon hoiab väga tugevalt teda seal, ei kuku ta kuskile.
Need nupud küljepeal tuleb jätta väljapoole, muidu ei püsi vana romi seinad püsti.
Originaaljahutuse küljest saetud tükk. Kaks kruvipesa jäävad ka täpselt selle osa külge.
Ja paika pandud. Enam pole videokaart poolte radikateta. S1Rev2 lisaradikad on tõsiselt kehva liimiga.
Selline nägi korpus välja minu kätte jõudnult.
stripped
Väike relakas ja kiire värv
Ha. Kardin, sealt võetud jupp saab uueks katteks. Pesu ja triikrauaga kuivatamine. Puuliistudest liimipüssiga raam ja liimipüssiga ka riie peale tõmmatud.
ventilaatorid uutesse aukudesse pandud. Liimipüssiga. Polnud metallipuuru käepärast võtta, et kruviauke teha.
Musta kleepsuga katsin kõik augud kinni.
Jupid viskan sisse
Väike test valgusele. Vasakpoolne sinine on fan ja parempoolne on 3v tavaline pirn.
sisse-välja-valgus-saagu karp tagaküljes.
ja lõpptulemus. Lihtsalt riiet tõmmata isetehtud puust raamile saab odavalt teha vägagi korraliku kasti. Boonusena ka tolmufiltri.
Pimedas paistab riidest õrnalt läbi kolma ümmargust sinist ringi, mis näevad väga stiilsed välja.
Terve album asub siin:
http://www.upload.ee/gallery/8355/korpus.html
Tervitades,
mina2t
|
|
Kommentaarid: 124 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
nmk
Kreisi kasutaja
|
01.05.2012 20:11:20
|
|
|
ei saa sellest silikooni teemast hästi aru, lihtsalt lasid neli silikooni junni igasse nurka ja panid kõveketta nende peale ja lasid ära kuivada?
kuidas selle puulistudel raami kinnitasid korpuse külge?
muidu hea tulemus, arvestades, et kiiresti ja odavalt tehtud
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|