Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
20.04.2012 17:16:29
Arvutite müük läheb üle ootuste hästi |
|
|
Möödunud kvartalil suutis turuosalistele positiivse üllatuse pakkuda personaalarvutite turg, mis oodatud languse asemel hoopis ca 2% suurust kasvu näitas. Kuna tehnoloogiasektoris keskendutakse tänapäeval rohkem mobiilseadmetele, tekib küsimus, kas tegu oli juhusliku põrkega või pigem jätkusuutliku trendiga.
Loe edasi LHV-st.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
20.04.2012 20:56:40
|
|
|
Kõige tähelepanuväärsem üllatus on see:
tsitaat: |
Suurima tõusu tegi aga läbi Lenovo, kes müüs aastatagusega võrreldes 28% rohkem arvuteid ning hõivas 13.1% suuruse tüki turust. |
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
0 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
20.04.2012 22:06:59
|
|
|
WAV: Eks jätkuv töökindlus ning tunduvalt odavamaks muutnud hind ongi see, miks Lenovo on endale ostjaid juurde saanud.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
destiny12
Piiratud kasutaja

|
20.04.2012 22:14:02
|
|
|
Ükski mobiilne seade ei asenda minu jaoks lauaarvutit. Isegi mitte rüperaal.
_________________ "Ära mine sinna, kuhu rada viib. Mine selle asemel sinna, kus rada ei ole, ja saa teerajajaks." |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
77 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
20.04.2012 22:33:00
|
|
|
destiny12, kas sinu jaoks on tähtis füüsiline kuju või kasutajaliides?
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
20.04.2012 22:47:43
|
|
|
Ma ostan korraliku mobiilse seadme siis, kui sellele tuleb ka suur või virtuaalne kuvar. Ennem ei näe asjal mõtet.
Ja arvutit kasutan niikuinii ainult kodus laua taga, miks peaks midagi muud vajama?
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
destiny12
Piiratud kasutaja

|
20.04.2012 23:09:15
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
destiny12, kas sinu jaoks on tähtis füüsiline kuju või kasutajaliides? |
Mõlemad. Muidugi huvi riistvara vastu ei anna ka eriti muid valikuid. Pole soovi ka.
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
77 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taun0
HV veteran

|
21.04.2012 00:51:35
|
|
|
vana hea pc=powerhouse, ükski tablet ega nutitelefon ei jõua ligilähedale kahjuks või õnneks.
_________________ www.elektron.ee |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
1 :: |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killerwave
HV Guru

|
21.04.2012 11:17:55
|
|
|
Asi on juba kasutusmugavuses, ükski tableti või muu nutifoni touch-screen keyboard ei asenda korralikku klaverit laual. See ka põhjus miks ma ei usu et sülearvutid peaks kaduma minevikku, nagu osad siin ja seal ennustavad. Rääkimata siis korralikest tööloomadest laua all. Hind ja funktsionaalsus määravad.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.04.2012 11:48:52
|
|
|
Aga ega sülearvuti, eriti veel võimas sülearvuti, ei kaogi kusagile.
Küll on olemas selline trend, kus paljud Disain-lauaarvutid sisaldavad sama sisu, mis sülearvutid. Mobiilprotsessorid, 2.5-sed kettad jne, jne...
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
21.04.2012 11:54:05
|
|
|
Killerwave kirjutas: |
Asi on juba kasutusmugavuses, ükski tableti või muu nutifoni touch-screen keyboard ei asenda korralikku klaverit laual. See ka põhjus miks ma ei usu et sülearvutid peaks kaduma minevikku, nagu osad siin ja seal ennustavad. Rääkimata siis korralikest tööloomadest laua all. Hind ja funktsionaalsus määravad. |
Alati jääb võimalus kontoris/kodus ühendada külge väline hiir, klaviatuur ja monitor. Portatiivsus on ka funktsioon.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killerwave
HV Guru

|
21.04.2012 12:01:45
|
|
|
Seda võimu ei pigista ikka välja kusagilt mida vaja oleks. Eks kõik oleneb vajadustest, mingi blogija ja semi-ajakirjanik ei vaja vb tõesti rohkemat.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
21.04.2012 16:56:29
|
|
|
No näiteks minule kui programmeerijale piisab täiesti läpakast kuhu on taha ühendatud kaks 22" monitori, hiir ja klaver ja kus on 8GB mälu ning korralik i7 prose ning graafikakaart.
Ei tunne lauakast puudust
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
1 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
21.04.2012 19:29:09
|
|
|
No ma ka vahepeal läksin entusiastlikult üle sülearvuti kasutamisele, kuid pärast paariaastast kogemust, kui selgus, et reaalselt see arvuti seisis mul ainult laual ühe koha peal, siis järgmisel uuendusel kolisingi taas lauaarvuti peale tagasi... Lisaboonusena jõudlust, kettamahtu, liideseid ka ikka oluliselt rohkem kui mistahes sülearvutiga saavutatav oleks olnud.
Asja põhiline uba siis selles, et kaugeltki mitte kõik inimesed ei ela pidevalt ringirännates või mitme elukoha / mitme ruumi vahel pendeldades. Toidupoodi minnes, rattatrenni tehes, suvel randa ujuma minnes jne. pole mul kohe kuidagi vajadust sülearvutit/tahvelarvutit endaga kaasa vedada.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
21.04.2012 19:38:17
|
|
|
Lauaarvuti on ODAV. Lisaks on parandamine odav. Kui läheb emaplaat läbi, on selleks ajaks selle uus hind mingi alla 50€. Kui prose, siis needki odavamad ja mälud ka. Jne.
Kui läpaka emme läheb, siis ...
Nutitelefon võib mul lihtsalt saada märjaks, maha kukkuda, hõõrdumist saada, painduda, ära kaduda, ära varastada ... või saab aku tühjaks.
Ega muidugi paha ei tee idee, et kodus paned nutitelefonile (või tahvelarvutile) suure monitori järgi, klaviatuuri ja hiire ka ja kasutad nagu päris arvutit. Aga kuidas siis saada lahti puutetundlikkusest, seda ei oska öelda.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.04.2012 20:25:22
|
|
|
LiivaneLord: Ühe väikse, aga olulise asja unustasid - selle, kui palju Eesti Energia Sinu lauaarvuti pealt rohkem raha elektri eest tahab, kui läppari korral.
Tõsi, säästu-lauaarvutid tarbivad üsna vähe, aga samas on nad tihti ka ehituselt samad, mis läpparidki. Ainult et suuremas korpuses.
----------------------------------
Samas, aga kui majas on mitmeid, suurt võimsust tarbivaid lauaarvuteid, siis nende elektrikulu aastas närib rahakotti ikka päris korraliku augu sisse. Ära nähtud juba krooni ajal, kus peres olevad lauaarvutid juba tollaste hindadega 500 krooni eest kuus elektrit sõid. Praegu on selles konkreetses peres nii, et ainult ühte lauaarvutit jõutakse töös hoida, ülejäänud on välja lülitatud praeguste elektrihindade juures.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
21.04.2012 20:32:08
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
LiivaneLord: Ühe väikse, aga olulise asja unustasid - selle, kui palju Eesti Energia Sinu lauaarvuti pealt rohkem raha elektri eest tahab, kui läppari korral.
Tõsi, säästu-lauaarvutid tarbivad üsna vähe, aga samas on nad tihti ka ehituselt samad, mis läpparidki. Ainult et suuremas korpuses.
----------------------------------
Samas, aga kui majas on mitmeid, suurt võimsust tarbivaid lauaarvuteid, siis nende elektrikulu aastas närib rahakotti ikka päris korraliku augu sisse. Ära nähtud juba krooni ajal, kus peres olevad lauaarvutid juba tollaste hindadega 500 krooni eest kuus elektrit sõid. Praegu on selles konkreetses peres nii, et ainult ühte lauaarvutit jõutakse töös hoida, ülejäänud on välja lülitatud praeguste elektrihindade juures. |
10 kuud aastas on meie kliimas vaja ruumi kütta, rohkem või vähem. Praegugi näiteks mul 1kW elektriradiaator veel lisaks kõrval. Ei suuda arvuti üksinda tuba ära kütta. Üldiselt kui ööpäevane keskmine välistemperatuur ei tõuse üle 20 kraadi, siis ei ole arvuti ja monitori antav lisasoojus toas kunagi ülearu olnud, ikka ainult kasuks. Kokkuvõtteks ega arvutist tulev soojus kallim pole kui radiaatori poolt antav.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bratac
HV kasutaja

|
23.04.2012 00:56:23
|
|
|
WAV kirjutas: |
10 kuud aastas on meie kliimas vaja ruumi kütta, rohkem või vähem. Praegugi näiteks mul 1kW elektriradiaator veel lisaks kõrval. Ei suuda arvuti üksinda tuba ära kütta. Üldiselt kui ööpäevane keskmine välistemperatuur ei tõuse üle 20 kraadi, siis ei ole arvuti ja monitori antav lisasoojus toas kunagi ülearu olnud, ikka ainult kasuks. Kokkuvõtteks ega arvutist tulev soojus kallim pole kui radiaatori poolt antav. |
Või nagu üks mu hea sõber Madis ütles - kui juba nagunii on soojuse eesmärgil vaja elektrone läbi kaabli tirida, siis võiksid need elektronid seejuures ka midagi huvitavat ära teha.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
23.04.2012 01:07:05
|
|
|
Bratac, hästi öeldud. Radikas annab lihtsalt sooja, arvuti annab sooja ja pakub ka ajaviidet.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
23.04.2012 12:02:54
|
|
|
Bratac kirjutas: |
WAV kirjutas: |
10 kuud aastas on meie kliimas vaja ruumi kütta, rohkem või vähem. Praegugi näiteks mul 1kW elektriradiaator veel lisaks kõrval. Ei suuda arvuti üksinda tuba ära kütta. Üldiselt kui ööpäevane keskmine välistemperatuur ei tõuse üle 20 kraadi, siis ei ole arvuti ja monitori antav lisasoojus toas kunagi ülearu olnud, ikka ainult kasuks. Kokkuvõtteks ega arvutist tulev soojus kallim pole kui radiaatori poolt antav. |
Või nagu üks mu hea sõber Madis ütles - kui juba nagunii on soojuse eesmärgil vaja elektrone läbi kaabli tirida, siis võiksid need elektronid seejuures ka midagi huvitavat ära teha. |
täitsa õige lähenemine. Milleks radiaator mis pilti ei näita ja millega midagi teha ei saa? Ma eelistan küll pildiga radiaatoreid
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
23.04.2012 12:06:19
|
|
|
Mul on 45 m2 korter, mida kütsin viimati peaaegu kaks nädalat tagasi. Ma ei tea miks, aga toas on 18-20 kraadi ja see on mõnus temperatuur ning kütmiseks vajadust ei näe. Vahest hommikuti on tunne, et õhtul pead kindlasti tuba kütma, aga kui saabub õhtu, siis selgub, et pole tarvis.
Ja ennem seda korra nädalas või nii, kui väljas temperatuurid juba plusspoolele jäid.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
24.04.2012 00:32:25
|
|
|
LiivaneLord kirjutas: |
Mul on 45 m2 korter, mida kütsin viimati peaaegu kaks nädalat tagasi. Ma ei tea miks, aga toas on 18-20 kraadi ja see on mõnus temperatuur ning kütmiseks vajadust ei näe. Vahest hommikuti on tunne, et õhtul pead kindlasti tuba kütma, aga kui saabub õhtu, siis selgub, et pole tarvis.
Ja ennem seda korra nädalas või nii, kui väljas temperatuurid juba plusspoolele jäid. |
Sul on siis korralik võimas arvuti... või on kuumad pereliikmed
või on hästi soojustatud hermeetiline maja ja tuba ei tuuluta ka kunagi
või on korraliku aknaga päikesepoolne tuba?
Muid olulisemaid variante eriti pole, et hoida nädalaid 10...20 kraadi võrra välistemperatuurist kõrgemat temperatuuri.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|