praegune kellaaeg 18.06.2025 09:10:52
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
oblivion88
HV vaatleja
|
08.04.2012 15:47:57
360 panoraam |
|
|
Kuidas teha pilte, et pärast vastavas programmis 360 kraadi panoraam kokku panna? Kõigepealt ringiratast väikeste vahedega, siis ülevalt ja alt? nagu ma aru saan, siis keset tuba peab ju fotokas olema, aga terves kõrguses mul see sein ju peale ei jää ja põrandapinda jääb ka väga vähe peale...Mitmest pildist tavaliselt kokku pannakse see 360 pano? Fotokas on sony dsc-h10, sellega pidavat saama küll.
Väga kiire! Tänud asjalikele vastajatele!
|
|
tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
08.04.2012 23:28:57
|
|
|
Sellel fotokal objektiivi kõige laiem ots kõigest 38mm... Tõenäoliselt jääb väheks. Olen küll ise algaja, aga nii palju, kui uurinud olen, peaks ikka üsna lai obje selleks olema. Saab ka sellega, mis sul on, aga siis pead lihtsalt kõvasti rohkem pilte tegema.
_________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
https://www.facebook.com/danceophones/
www.danceophones.eu |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
09.04.2012 09:34:20
|
|
|
Invention, saab ka oluliselt kitsama vaatenurgaga tehtud, vaeva tuleb lihtsalt rohkem näha.
Aga teemaalgatajale - küsimuste järgi ütleks,et Sul on targem see teenus mõnelt oskajalt sisse osta, saad kindlapeale tulemuse, kui aeg kriitiline.
Kui soov ikkagi ise nokitseda, siis:
Saan aru, et pilti tuleb teha toas/ruumis sees?
Probleemiks on fotoka väike vaatenurk kõrguse suunal?
Kas Sul on vaja sellist panoraami, kus saab vaadata nii otse ülesse, kui ka alla, või piisab 360x180 panoraamist? s.t. päris ülesse lakke ja aparaadi alla vaadata ei saa?
Ruumis sees on panoraami tegemine üsna problemaatiline:
Kõigepealt väga muutlikud valgusolud, üks nurk võib olla kottpime, teine jälle hästi valge, pead otsustama kust teha kompromissi, alternatiiviks on minna hdr panoraami teed (s.t. teed 3-5 erineva säriga kaadrit, mis liidad omakorda üheks pildiks vastava softiga.
Igaljuhul tee proovipildid heledaimast keskmisest ja tumedaimast osast, leia enamvähem keskmine säri,ava ja iso kombinatsioon ja tee sellega neist kohtadest uued proovipildid.
Nüüd on Sul juba materjal mille järgi otsustada, kas on lootust ilma mitme erineva säriga pilti tegemata pääseda.
Vaatenurk - kui ülesse alla kõrgusest jääb väheks, siis on esimene võimalus aparaat püsti keerata, see annab olulise võidu. Loomulikult tuleb sellevõrra teha tihedamalt pilte kaamerat pöörates.
Kui ka nii jääb väheks, siis on järgmine asi selgitadaa mitu rida tuleb teha, et saada soovitud katvus.
Ja veel üks valus probleem - toas, kus asjad on suhteliselt lähedal, tekib väga märgatav parallaksi viga - kaamerat keerates muudavad asjad oma asukohta - see tekib siis, kui kaamerat ei keerata ümber nodaalpunkti. Nodaalpunkt asub üldjuhul kusagil objektiivi juures (tavaliselt, aga mitte alati, ava lamellidega samal joonel).
Selleks, et seda vältida, kasutatakse spetsiaalset panoraam pead, mille võib ka ise valmistada.
üks suvaline näide googlist: http://www.diyphotography.net/diy_the_panorama_head_el_cheapo
Ära unusta pildistades ülekatvust - vähemalt 20% , kui teed mitu rida, siis ülemine ja alumine rida peavad katma keskmist rida ja iga pilt ka oma kõrvalolevat pilti samamoodi.
Väheoluline pole ka tarkvara, millega hiljem panoraam kokku liita.
vabavaralistest võiks proovida hugin -it http://hugin.sourceforge.net/
Isiklikult kasutan ptgui -d http://www.ptgui.com/ (selle pro versioon oskab statiivilt tehtud särikahvliga pildid ilusti kokku liita.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
09.04.2012 10:50:59
|
|
|
Ehh...seda ma ju ütlesin, et saab, aga vaja rohkem pilte klõpsida
tsitaat: |
Kas Sul on vaja sellist panoraami, kus saab vaadata nii otse ülesse, kui ka alla, või piisab 360x180 panoraamist? |
Kas see lause vastuoluline pole? Kas mitte 360x180 panoraam ei olegi see, kus saab vaadata ka üles ja alla? Ma justkui olen siiani aru saanud, et see ongi see...
_________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
https://www.facebook.com/danceophones/
www.danceophones.eu |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
09.04.2012 12:09:11
|
|
|
Jah, tegelikult pidasin silmas, kitsamat kui 180x360.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|