praegune kellaaeg 20.06.2025 06:35:32
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
allavett
Kreisi kasutaja

|
30.03.2012 11:40:39
Analoogsignaaliga telekanalid kortermajas |
|
|
Tervist!
Lugu siis järgmine: vanasti oli mul ka Starmani digiboks, nägin sellega paari kanalit. Aga, kui boks oli standbys, nägin nö tavaantenniga ligi 40 kanalit sh discovery + mingit vene kraami.
Nüüd, kui digiboksi enam pole (ütlesin Starmanile aidaa), näen endiselt neid samu kanaleid ca 40, aga suurem osa neist tuleb nagu läbi udu (varem olid selged). Kuid mõni kanal on täitsa vaadatav, võiks isegi öelda, et selge pildiga.
Sai siin proovitud mingeid antennivõimendit, aga tolku polnud midagi või kadus pilt hoopis ära.
Signaal, mis mulle tuleb on analoog - ei ole tegu digiTVga. Seda ma pole veel välja suutnud selgitada, kuhu minu korterist antenn välja jookseb, aga tundub, et on mingi magusa koha peal ja näpsab läbi "maeiteamille" mõne naabri signaali.
Parematel päevadel näen ka sellist kanalit, kus on mingi menüü pilt.
Ise siin mõtlen, vahest on Starmani digiboksil mingi vägev võimendi või decooder "võikuratteabmisimevigur". Aga kahjuks pole ühelgi tuttaval Starmani digiboksi, et sellega proovida, mis teeb.
On kellelgi ideid?
Tegin värske testi ja võtsin linti, otsisin kõik kanalid uuesti ja tulemus selline:
http://youtu.be/-_fhUa-G-5g
Antenni kaabel peab ikka väga kummalise koha peal olema. Saab isegi tasuta digikanaleid näha, kuid väga kehvalt.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
19Mart94
HV kasutaja
|
30.03.2012 16:23:34
|
|
|
Endalgi taoline anomaalia esinenud - sain TV-st naabri arvuti ekraanil toimuvat näha, TV ekraan oli küll staatilist täis, kuid oli näha, mis toimus. Oleks isegi huvitatud, kuidas selline asi võimalik...
Tiba OT: USB TV pulgaga, arvutist olen leidnud igasuguseid kanaleid, k.a. Discovery ning kui ma ei eksi, siis see number oli ka ~40 ligidal, kuid alati kuvas, et tegu on "krüpeeritud kanalitega" (Hiljem vaatan, mitu kanalit leian).
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
netmaster
HV kasutaja

|
30.03.2012 22:07:26
|
|
|
kui sa ütled Starmanile aidaa, siis nad ühendavad su kaabli lahti oma kapis. Kõik see, mis sa peale seda näed on kaablite ülekostvuse tulemus. Kuna terve pundar kaableid jookseb rohkem või vähem maad koos, siis nad kostavad üle mingil määral ja nii jõuabki mingisugune nõrguke signaal sinu telekani. Analoog võib sellisel viisil täiesti vaadatav olla.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
allavett
Kreisi kasutaja

|
31.03.2012 00:41:31
|
|
|
See siis seletab ka selle ära, et varem - kui Starman oli - nägin neid samu kanaleid selge pildiga?
Aga kas ma siis ei peaks neid kõiki kanaleid sarnase kvaliteediga nägema?
Või on tegu erinevate kaablite ülekostuvusega?
|
|
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
wiinanina
HV kasutaja
|
31.03.2012 00:47:48
|
|
|
allavett kirjutas: |
...Aga kas ma siis ei peaks neid kõiki kanaleid sarnase kvaliteediga nägema?
Või on tegu erinevate kaablite ülekostuvusega? |
Erinevatel sagedustel on ülekostvus erinev.
Kui kaablipistikus lihtsalt vilets kontakt, siis kõrged sagedused levivad paremini kui madalad.
Kui kaablid lihtsalt pikalt kõrvuti võib vastupidine pilt olla.
Sarnase kvaliteedi puhul kõigil kanalitel on tegemist anomaaliaga.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
allavett
Kreisi kasutaja

|
19.04.2012 17:41:51
|
|
|
Aitäh vastajatele!
Kolisin tagasi Starmani ja sain kõik "tasuta" kanalid kauni heli ja pildiga kaasa
|
|
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|