Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Minttunator
HV kasutaja

|
02.09.2011 15:45:18
Temperatuuripõhine fan controller? |
|
|
Palun osa saada oidsete kaasfoorumlaste tarkusest. Tahaks riistvaraliselt reguleerida u 4 ventika kiirust lähtuvalt temperatuurist. Tahaks seda teha lausa mitmetasemeliselt, st näiteks:
kui temp < x kraadi, siis ventikas @ 6V
kui x < temp < y, siis ventikas @ 9V
kui y < temp, siis ventikas @ 12V
Kusjuures temperatuurid x ja y võiks olla seadistatavad, veel parem oleks kui ventika kiirused oleks samuti seadistatavad. Kas sellist asja võimaldav toode on olemas? Kõige lähem, mida ma leidnud olen, on Akasa All In One 2, aga sellel näikse kasutatavad temperatuurivahemikud fikseeritud olevat, kui ma manualist õigesti aru sain. Teine peaaegu, aga mitte päris see, on Scythe Kaze Server, millel on semi-automatic režiimis ainult kaks varianti, st ventikas töötab kas mingi konkreetse kiirusega või täie pasaga, vastavalt sellele, kas üks etteantud temperatuur on ületatud.
Kas mainitud toodetele on mingit tiba fancymat alternatiivi, mis minu kirjeldatud kujul seadistamist võimaldab?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
kfl
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
02.09.2011 22:51:08
|
|
|
toiteplokkides on sees mõnikord eraldi trükiplaadi peal vastavad skeemid, mis regullivad ventika kiirust vastavalt tempile. ma just hiljuti võtsin ühe sellise kasutusse. õigupoolest installisin selle tagasi ühe toiteka sisse, kus ta küll originaalis ei ole olnud igatahes ühendades termodioodiga paralleelselt ühe tigupoteka, saan ma nüüd seda asjandust päris normaalselt seadistada. muidugi mingeid tempe ma kuskil ekraani peal ei näe, kõll aga kuulan, mis ventikas teeb ja kuidas see radika tempile reageerib.
eks neid skeeme võib ise ka koostada vastavate kivide põhjal. kindlasti netis kuskil on ka juhendeid, kuidas sellist asjandust kokku panna. midagi ma isegi leidsin mõni aeg tagasi. minu junn on pärit kuskilt vanast fortroni toitekast.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Minttunator
HV kasutaja

|
12.09.2011 11:12:39
|
|
|
Aitäh nõu eest, kallis rahvas! softis mainitud toode tundub esmapilgul täitsa see.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
12.09.2011 13:18:58
|
|
|
majestic, kui ostad ära selle või sarnase toote, siis anna teada, kuidas on
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
12.09.2011 14:02:01
|
|
|
modikomp.ee-s oli sarnaseid tooteid päris mitmeid.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
kfl
HV Guru
|
|
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
12.09.2011 22:25:13
|
|
|
kfl, said oma jubina kasutatult? Hetkel soodukas sellel 67 taala (muidu 99), seega ei ütleks, et säästa sellega. Paistab et vähe ühendusvõimalusi ka
Lõpuks valib igaüks, mis ise tahab
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
12.09.2011 22:36:33
|
|
|
jälgin teemat, huvitav küsimus
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
1 :: |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
kfl
HV Guru
|
12.09.2011 23:24:27
|
|
|
softis kirjutas: |
kfl, said oma jubina kasutatult?... Paistab et vähe ühendusvõimalusi ka
 |
ei uuena garantiiga, paberitega, suht kalli tarkvara võtmega ... võtsin kohe mitu tevalo eelmise aasta lõpu laotühjendus müügilt
temp andurid on adresseeritud (10tk ostsin ebayst <20$), neid saab teoreetiliselt kuni 254 vist,
ühenduspesasi oli küll 4, aga igaühte võib 8 istutada
pööreteanduriga vente saab 3, lisaks 3tk 5V releesi,
kui huvitama hakkas, uuri manuali, omal pole sellist vajadust olnud
_________________ Müügis: YARIS! ja FOCUS Tel: 1214*5100741*100 |
|
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
iFlop
Kreisi kasutaja

|
15.11.2011 12:09:08
|
|
|
Teema on huvitav. Olgugi, et saadaval on terve hunnik erinevad erinevad fan kontrollereid, siis neid, mis oleks natukenegi täpsemalt seadistatavad/programmeeritavad, pole kuskil näha.
Endal on ühe fanmate taga 4 venti, mis hetkel ajab asja ära. Kui aga peaksin kasti uuendama hakkama, siis kuluks ikkagi üks korralikum kontroller ära.
Edit: Naljaks on see, et kõik täpsemini seadistatavad kontrollerid oleks justkui vesijahutuse jaoks tehtud:
aquaero
mCubed T-Balancer
Alphacool Heatmaster
Eesti poodides neid loomulikult ei müüda. Samas vajadusel saaks neid ju ka mujalt tellida.
Tegelikult võiks uurida hoopis uuemaid mobo'si. Äkki polegi eraldi kontrollerit vaja.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|