Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Programm arvuti elektritarbimise kohta märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
punktiir
HV Guru

sõnum 10.03.2012 16:56:15 Programm arvuti elektritarbimise kohta vasta tsitaadiga

kas on mingit proget mis kalkuleerib töötava arvuti elektikasutuvust? on olemas joulemeter aga seda ma tööle ei saa. ehk on mõni samalaadne proge veel olemas? hea oleks kui XP-ga tööle hakkaks
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 38
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Spezz
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.03.2012 20:02:00 vasta tsitaadiga

http://www.thermaltake.outervision.com/
Kui täpset tulemust tahad siis osta http://www.westbalt.ee/catalog/product_info.php?products_id=28686 või mõni muu analoog.
Kommentaarid: 70 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 66
tagasi üles
ranel
HV Guru

sõnum 10.03.2012 20:03:10 vasta tsitaadiga

Pane multimeeter vahele ja saad päris voolutarbe.
A.S.
HV Guru

sõnum 10.03.2012 20:08:08 vasta tsitaadiga

Oled sa äkki proovinud, kuidas see joulemeter selle ennustamisega üldse hakkama saab, äkki polegi mõtet igatseda? Endal ka XP ja pole seega võimalik katsetada. Aga asendust ei usu, et leidub.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 11.03.2012 00:35:02 vasta tsitaadiga

Vaike seadetes näitab see joulemeter täiega aiateibaid, kuid kui tead umbkaudu kuipalju arvuti reaalselt voolu tarbib siis saab seadistada nii, et numbrid enam vähem usutavaks muutuksid.

punktiir
HV Guru

sõnum 11.03.2012 19:18:43 vasta tsitaadiga

mis proge see keskmine sul seal on?

ma lihtsalt tahaks teada, mis mu arvuti elektritarbivus on. ta on mul pidevalt sees aga kasutan seda enamus ajast suht madalatel piiridel. ehk siis ei mängi midagi või ei kasuta hullu graafikat või resursse vajaminevaid programme.

äkki keegi teab umbes mis võiks sellise keskmise masina elektritarbimine olla. Ma kasutan elektrit üldsiselt väga vähe. ja miskipärast on mul suht suured elektriarved, aga noh mul on see mingi prognoositava järgi pandud eelmisest aastast. icon_redface.gif
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 38
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 11.03.2012 19:23:03 vasta tsitaadiga

Piisavalt täpne riist on näiteks http://www.serigo.ee/product_info.php?products_id=78977, sai eelmisel aastal Oomipoest ostetud.
tagasi üles
Mobileman
Kreisi kasutaja

sõnum 11.03.2012 19:36:36 vasta tsitaadiga

Kui tahad tasuta ja lihtsalt teada saada, siis voolumõõtja järgi saab arvutada. thumbs_up.gif Peab ainult vaatama, et mõõtmiste ajal ei oleks sees selliseid seadmeid, mille elektritarbimine võib seal ajal muutuda, näiteks külmik lülitab end sisse-välja, pesumasinal oleneb kas soojendab hetkel vett, tsentrifuugib või lihtsalt peseb). Kasulik oleks kui võimalikult vähe seadmeid on sees sel ajal (suurusjärgus kokku kuni 100 w näiteks). Siis mõõdad stopperiga ära kui palju on voolumõõtjal impulsside vahe sekundites (väike vilkuv tuluke) või siis ürgsematel mõõtjatel ketta ringi tegemiseks kulunud aeg. Täpsema tulemuse saamiseks kui impulsside vahe on suhteliselt lühike, siis mõõda mitme impulsi aeg ja siis jaga impulsside arvuga. Seda mõõtmist siis tee nii sisselülitatud kui väljalülitatud arvutiga. Siis vaata voolumõõtja pealt mitu impulssi on 1 KWh ja selle alusel on juba lihtne arvutada. Kui ise ei oska, kirjuta tulemus siia, mul on arvutis Excelis valem.

viimati muutis Mobileman 11.03.2012 19:44:41, muudetud 3 korda
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 41
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
A.S.
HV Guru

sõnum 11.03.2012 19:41:30 vasta tsitaadiga

punktiir kirjutas:

Vist http://www.aida64.com/ eelkäija?

tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 11.03.2012 21:35:00 vasta tsitaadiga

punktiir kirjutas:

ma lihtsalt tahaks teada, mis mu arvuti elektritarbivus on. ta on mul pidevalt sees aga kasutan seda enamus ajast suht madalatel piiridel. ehk siis ei mängi midagi või ei kasuta hullu graafikat või resursse vajaminevaid programme.

äkki keegi teab umbes mis võiks sellise keskmise masina elektritarbimine olla. Ma kasutan elektrit üldsiselt väga vähe. ja miskipärast on mul suht suured elektriarved, aga noh mul on see mingi prognoositava järgi pandud eelmisest aastast. icon_redface.gif

Kast min 140W monitor 35W , max ilma kellamatta 300W kõik kokku.
Arvutite voolutarbimise teema

smurfar
Kreisi kasutaja
smurfar

sõnum 11.03.2012 21:51:15 vasta tsitaadiga

----
vale teema icon_redface.gif

Mobileman
Kreisi kasutaja

sõnum 11.03.2012 23:31:36 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:

Kast min 140W

Ma ei viitsi küll netist otsida nende komponentide kohta mingeid andmeid, aga selles mõttes ei tahaks väga uskuda sellist miinimumi, et minu profiilis olev kooslus (koos monitoriga) võtab tunduvalt vähem. Ei taha praegu arvutit välja lülitada, et täpselt selle tarbimist mõõta, aga hetkel on järgi peale arvuti ja monitori ka Starmani kaabelmodem ja kellraadio sarnane elektrooniline kell (loomulikult need palju ei võta) ning ka profiilis märgitud kõlarid on sisse lülitatud, korteri kogutarbimine voolumõõtja järgi 120 W. whistle.gif
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 12.03.2012 01:11:28 vasta tsitaadiga

Mobileman kirjutas:
Marie kirjutas:

Kast min 140W

Ma ei viitsi küll netist otsida nende komponentide kohta mingeid andmeid, aga selles mõttes ei tahaks väga uskuda sellist miinimumi, et minu profiilis olev kooslus (koos monitoriga) võtab tunduvalt vähem. Ei taha praegu arvutit välja lülitada, et täpselt selle tarbimist mõõta, aga hetkel on järgi peale arvuti ja monitori ka Starmani kaabelmodem ja kellraadio sarnane elektrooniline kell (loomulikult need palju ei võta) ning ka profiilis märgitud kõlarid on sisse lülitatud, korteri kogutarbimine voolumõõtja järgi 120 W. whistle.gif

Millega sa seda kogutarbimist 120W mõõdad, vaatad vooluarvestit ja oletad või, mul on sarnane arvuti olemas ja sellise võimsusemõõtja PM-300 abil üle mõõdetud, kunagi oli soc 939 masin ja see võttis veelgi enam voolu, mida kaasaegsem masin seda vähem koormuseta olekus voolu arvuti tarbib.

Mobileman
Kreisi kasutaja

sõnum 12.03.2012 01:39:59 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:

Millega sa seda kogutarbimist 120W mõõdad, vaatad vooluarvestit ja oletad või, mul on sarnane arvuti olemas ja sellise võimsusemõõtja PM-300 abil üle mõõdetud, kunagi oli soc 939 masin ja see võttis veelgi enam voolu, mida kaasaegsem masin seda vähem koormuseta olekus voolu arvuti tarbib.

Milleks oletada, saab ju voolumõõtja järgi võimsuse välja arvutada nagu eelpool lühidalt kirjeldasin. icon_wink.gif
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 12.03.2012 01:52:50 vasta tsitaadiga

Mobileman kirjutas:
......
Milleks oletada, saab ju voolumõõtja järgi võimsuse välja arvutada nagu eelpool lühidalt kirjeldasin. icon_wink.gif

See kirjeldatut arvutus meetod on ka paras oletus, muidugi kui pikemat aega voolumõõtjat jälgida siis võid ju miski keskmise saada, aga mitte hetke miinimumi või maksimum tarbimist mõnel seadmel.

Mobileman
Kreisi kasutaja

sõnum 12.03.2012 03:17:57 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
Mobileman kirjutas:
......

See kirjeldatut arvutus meetod on ka paras oletus, muidugi kui pikemat aega voolumõõtjat jälgida siis võid ju miski keskmise saada, aga mitte hetke miinimumi või maksimum tarbimist mõnel seadmel.

Kui arvuti nö. idles töötab, ega siis põhimõtteliselt midagi ei muutu, koguaeg miinimum ja maksimumi mõõtmiseks võib mingi karmi koormustesti mõneks minutiks jooksma panna. Loomulikult pole niimoodi nii mugav mõõta kui kohe kusagilt ekraanilt vaadata, aga vähemalt on see moodus tasuta ja praktiliselt kõigile kättesaadav. Väike pluss on minu jaoks ka see, et ei pea arvutit 2x välja-sisse lülitama (mõõtja vahele panemiseks ja ära võtmiseks. Pole ise UPS-i kasutanud, aga sellega vist saab ka ilma välja lülitamata tehtud), lülitan arvuti välja/teen restarti vaid äärmisel vajadusel, vahel peab arvuti näit. Windowsi uuenduse tõttu vajalikku restarti paar päeva ootama, enne kui teha saan. icon_razz.gif Täpsus on piisav kui ise midagi valesti ei tee, mõõtsin näiteks 5x 8W säästulambi võimsust ja sain täpselt 40 W. Arvatavasti oleks nii mõnigi digitaalse võimsusemõõtja omanik jätnud selle ostmata, kui oleks teadnud, et voolumõõtja järgi saab niimoodi võimsust teada, asi on selles, et keegi eriti ei tea. Mul endalgi oli kunagi aastaid tagasi plaanis see osta, aga sel ajal maksis see tunduvalt rohkem ja ikka lükkasin ostu edasi. Siis ükskord vaatasin just sel hetkel voolumõõtja vilkuvat tulukest kui naine elektripliidi välja lülitas ja nägin, et vilkumise sagedus muutus märgatavalt. Siis hakkasingi mõtlema, et kuidas see vilkumise sagedus ja võimsus omavahel seotud võiks olla ja kas saaks seda välja arvutada. innocent.gif
tagasi üles
murumuna
HV vaatleja

sõnum 12.03.2012 10:26:06 vasta tsitaadiga

Mobileman kirjutas:
Marie kirjutas:
Mobileman kirjutas:
......

Kui arvuti nö. idles töötab, ega siis põhimõtteliselt midagi ei muutu, koguaeg miinimum ja maksimumi mõõtmiseks võib mingi karmi koormustesti mõneks minutiks jooksma panna. Loomulikult pole niimoodi nii mugav mõõta kui kohe kusagilt ekraanilt vaadata, aga vähemalt on see moodus tasuta ja praktiliselt kõigile kättesaadav. Väike pluss on minu jaoks ka see, et ei pea arvutit 2x välja-sisse lülitama (mõõtja vahele panemiseks ja ära võtmiseks. Pole ise UPS-i kasutanud, aga sellega vist saab ka ilma välja lülitamata tehtud), lülitan arvuti välja/teen restarti vaid äärmisel vajadusel, vahel peab arvuti näit. Windowsi uuenduse tõttu vajalikku restarti paar päeva ootama, enne kui teha saan. icon_razz.gif Täpsus on piisav kui ise midagi valesti ei tee, mõõtsin näiteks 5x 8W säästulambi võimsust ja sain täpselt 40 W. Arvatavasti oleks nii mõnigi digitaalse võimsusemõõtja omanik jätnud selle ostmata, kui oleks teadnud, et voolumõõtja järgi saab niimoodi võimsust teada, asi on selles, et keegi eriti ei tea. Mul endalgi oli kunagi aastaid tagasi plaanis see osta, aga sel ajal maksis see tunduvalt rohkem ja ikka lükkasin ostu edasi. Siis ükskord vaatasin just sel hetkel voolumõõtja vilkuvat tulukest kui naine elektripliidi välja lülitas ja nägin, et vilkumise sagedus muutus märgatavalt. Siis hakkasingi mõtlema, et kuidas see vilkumise sagedus ja võimsus omavahel seotud võiks olla ja kas saaks seda välja arvutada. innocent.gif
tsitaat:
See on väga hea meetod, võimsuse mõõtmiseks, olen seda juba aastaid kasutanud.
tagasi üles
Mobileman
Kreisi kasutaja

sõnum 15.03.2012 12:16:07 vasta tsitaadiga

Kui kedagi huvitab, siis tegin täpsemad mõõtmised palju kast ja monitor mul voolu võtavad. Täpsemad selles mõttes, et kõik muud tarbijad peale arvuti ja monitori võtsin pistikust välja. Üsnagi üllatavalt vähe tarbib.

Asus M4A88TD-V EVO/USB3 emaplaat
AMD Phenom II X2 560 Black Edition 3,3 GHz protsessor
Chieftec APS 650C 650 W toiteplokk
8 GB (2x 4 GB) Corsair XMS3 DDR3 1333 MHz mälu
Kettad:
1) SSD: Corsair F60 60 GB
3) HDD: Hitachi 1 TB SATA II
Asus DVD-kirjutaja
Dell 23" LCD LED monitor

See kõik koos monitoriga kui midagi ei teinud, lihtsalt Firefoxi aken avatud oli, 87 W
Ainult kast kui monitor välja lülitatud: 66 W, seega ainult monitor 21 W (heledus on miinimumis mul koguaeg).
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Programm arvuti elektritarbimise kohta
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.