Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Sinu fototehnika ajalugu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Sults
HV veteran

sõnum 10.02.2012 15:46:58 vasta tsitaadiga

1. Smena 8M (esimesed pildid tegin sellega kusagil 1980 paiku, kaamera ise oli tegelikult õe oma)
2. Zenit ET (aasta siis oli 1991, kaamera praegugi alles, aga ei kasuta)
3. Mingi RICOH filmikompakt (kaotasin ära)
4. Mingi FUJI filmikompakt (varastati ära)
5. Nikon F100 (kasutuses)
6. Panasonic NVGS-200 (sellega algas minu jaoks digifotoajastu, praegu pildistamiseks enam ei kasuta)
7. Panasonic Lumix DMC- LZ3 (kinkisin ära)
8. Panasonic Lumix DMC- LZ6 (kasutuses)
9. Nikon D300 (kasutuses)
10. Panasonic Lumix DMC-TZ5 (kinkisin ära)
11. Teine Nikon F100 (ostsin kasutatuna, kasutuses)
12. Nikon D80 (ostsin kasutatuna, kinkisin ära)
13. Nikon D90 (kinkisin ära)
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Sheffnaste
HV vaatleja

sõnum 10.02.2012 20:54:00 vasta tsitaadiga

Kõige esimene kaamera oli minigsugune Canoni üks esimestest digikatest, mille juures ei ole mõtet rohkem peatuda, kuna olin noor ja ei tegelnud fotograafiaga.

Kui võtsin hobiks fotograafia, siis esimene set oli Canon 550D koos 18-55 ja 55-250mm kit objed, millele lisandus üsna kiirelt 50mm 1.8 II. Paar kuud klõpsisin sellega ja siis tunnetasin, et kit objed mingis mõttes piiravad mind. Sellepeale soetasin 24-70L ning sinna juurde välgu. paar kuud peale seda lisandus 70-200mm 2.8L IS ning paar kuud peale seda 50mm 1.2L, mis on siiani mu lemmikobje.

natuke läks taas aega mõõda ning siis lisandus Canon 7D kuna sain hea pakkumise. Sinna juurde akutald ja muud jutud. Teise asjad müüsin vaikselt eest ära. Vahepeal lisandus 17-40L, mille aga müüsin hiljuti maha, kuna ei kasutanud seda eriti. Selle asemel tuli 100mm 2.8L IS macro, mis on samuti üks mu lemmikobjektiividest.

Hiljuti soetasin endale Canon 5D mk II ning hetkel on mu lemmikkombinatsioon 5D mkII + 50mm 1.2L ning 7D+ 100mm 2.8L macro, millega on väga mugav käia korraga üritusi, võtteid ja muid asju pildistamas. 5D ja 50mm annab suhteliselt laia ning kvaliteetse vaatepunkti ning 7D ja 100L macro annab võimaluse pildsitada lähemalt. Mõlemal juhul on pildid uskumatult teravad. Samuti on 2 kaamerat selles osas head, et alati on backup kaamera olemas ning üks on suunatud pigem staatilistele kõrgkvaliteetsetele piltidele hämaras ning teine kiireloomulisele spordile, kus ei saa väga lähedale ronida. Samuti kaob ära vajadus pidevalt objektiive vahetada.

Tuleviku osas mingit kindlat visiooni veel ei ole. Võibolla uuendada vana 70-200mm uuema vastu, mis peaks optilise kvaliteedi poolest veelgi kobedam olema või siis üldse liikuda 300mm f4 IS peale. Sarnane lugu on ka 100mm macro objega. Kuna ma väga macroilte ei tee hetkel, siis on võimalus, et liigun 135mm fix peale, mis on samuti terav ning optiliselt väga kobe ning valgusjõulisem. Muidugi mõlemad on sigateravad ja 135 annab küll ava osas 1 astme juurde, aga macrol on korralik IS, mis lubab madalama säriga pildistada, aga eks näis veel. Teine plaan on laia otsaga midagi ette võtta. 24-70 on mind siiani vapralt teeninud ning ta on väga mugav ning hea objektiiv, aga samas olen mõelnud minig fixi peale. Kas siis 35mm 1.4L või isegi mõni kobedam lainurk. 24.70L on kõik väga tore ja muud jutud ning annab palju võimalusi võtta kas lainurka või lähemalt, aga igapäevaselt pildistades võtab see loovust mõnes mõttes ära. Kui fixiga liigud ise ringi ning otsid nurka, kuidas ja mismoodi pildistada, siis zoomiga võtad asendi sisse, krutid enamvähem hea zoomiastme peale ja klõpsutad,
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vill147
HV kasutaja

sõnum 16.02.2012 20:55:16 vasta tsitaadiga

to-sults! Kuidas su sõbraks saaks? icon_smile.gif Tundub, et sulle meeldib teha väärtuslikke kingitusi.....
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 6
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Sinu fototehnika ajalugu mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.