Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
juhank
HV vaatleja
|
24.02.2012 16:09:28
arvuti katki äkki keegi oskab aidata |
|
|
Mul juhtus selline asi, et üks õhtu läksin magama, arvuti jätsin sisse nagu alati (arvuti umbes 3-4 a vana). hommikul tõusin ülesse ja arvuti oli end välja lülitanud...siis proovisin tööle panna teda uuesti, ja arvuti nupp iseenesest töötas, voolu lõi sisse, ventikad töötasid, aga pilti ette ei tulnud, lööb lihtsalt musta pildi ette. piiksu ka ei tee nagu tavaliselt. arvuti ise on mul core 2 quad protsessoriga, geforce 9600gt videokaart,2x2 gb mälu (mingid koreakad) emaplaat on msi ms-7379 ver 2.0 ja mingi 500gb kõvaketas... siis kutsusin sõbra küllakes teab arvutitest nii mõndagi ja proovisin siis arvutit tööle panna ja ei hakanud isegi ventid tööle ega midagi, nupu tulukenegi ei töötanud enam, kuigi alles päev tagasi oli musta pildigatöödanud ja nüüd vooluvõrgust päeva väljas ja uuesti sisse lülitada ei tööta üldsee. ta pakkus et vb on toiteplokk läbi või videokaart...viis need koju ja pani oma arvutile taha, mängis paar pela ja kõik töötas nagu peab, nii et nendes viga pole.. nüüd ongi küsimus, et äkki on emaplaat läbi, ja kui ongi siis kuidas ma saaks selles veenduda nii, et ma ei peaks ostma uut emaplaati ennem...kuna vb pole viga selleski ja siis on lihtsalt üks emaplaat mõtetult ostetud... ootan abi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
innu18
HV Guru
|
24.02.2012 16:19:21
|
|
|
Kui emaplaat läbi, siis peaks mingigi tulukese/vile ikka tööle võtma, nii konkreetselt ikka katki ei lähe tavaliselt, et mitte midagi ei tee . Ise arvan ikka, et toiteplokk võib veidi imelik olla. Omalgi oli selline toide kunagi, mis ühe töökorras kooslusega ei läinud tööle, teisega aga läks. Parem proovi oma komplekti teise toitega või hakka komponente küljest võtma. Näiteks alguses ühenda toide ainult emaplaadiga, kas siis läheb emmel mingi tuluke põlema või ei. Siis pane prose ja vent külge ning ürita käima panna (siis peaks mälu piikse ka tegema, kui on töökorras) jne, siis vide ja mälud otsa.
|
|
Kommentaarid: 332 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
285 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
24.02.2012 16:27:20
|
|
|
Mis ta kohe esimese hooga proset ja selle jahutust ikka emaplaadilt maha monteerib. Las jääb esimese katse ajal peale.
Kergelt lahti ja tagasi pandavad on lisaks juba eemaldatud videokaardile mälu ja kettaseadmed.
Alles siis kui sedasi ka vähimatki elumärki veel ei tule, siis võib lausa laiali lammutada.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
innu18
HV Guru
|
24.02.2012 16:43:11
|
|
|
Ise ma teeks kogu kasti pulkadeks, laua peal parem testida ja uurida. Kuna prose on suht vooluõgard, siis võib prose ka siin suurt rolli mängida. Selle proovikski kõige pealt ilma proseta, kas mingigi tuluke läheb emmel tööle või mitte. Sõbra arvuti võis olla mingi Celeron prosega, mille käimapanekuks piisab piltlikult öeldes lapikust kella patareist ka, siis neljatuumalisega on voolutarbivus erinev kui siga ja kägu. Samas muidugi võid ainult flopi seadme ka tagant ära ühendada ja loota et asi äkki siis tööle hakkab...üldjuhul ikka ei hakka
|
|
   |
285 |
|
tagasi üles |
|
 |
Forgotten
HV kasutaja
|
24.02.2012 16:53:11
|
|
|
Tee biose reset.
Vaata kui mälud pole sees ja arvuti tööle paned kas hakkab laulma.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
juhank
HV vaatleja
|
24.02.2012 16:53:26
|
|
|
innu18 kirjutas: |
Ise ma teeks kogu kasti pulkadeks, laua peal parem testida ja uurida. Kuna prose on suht vooluõgard, siis võib prose ka siin suurt rolli mängida. Selle proovikski kõige pealt ilma proseta, kas mingigi tuluke läheb emmel tööle või mitte. Sõbra arvuti võis olla mingi Celeron prosega, mille käimapanekuks piisab piltlikult öeldes lapikust kella patareist ka, siis neljatuumalisega on voolutarbivus erinev kui siga ja kägu. Samas muidugi võid ainult flopi seadme ka tagant ära ühendada ja loota et asi äkki siis tööle hakkab...üldjuhul ikka ei hakka  |
sõbral on ka 4ja tuumaline....aga teine emaplaat. muidu on kõik enamvähem sama, ainult graafika kaart on natuke lahjem, võtsn eile arvuti lahti koost...peaaegu kõik väljas, nüüd proovin teie soovitusi...loodan, et saan vähe targemaks
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
24.02.2012 16:56:21
|
|
|
Minu meelest lihtsalt juba kettaseadmete + videokaardi voolutarbe ärajäämine on piisav erinevus, varemalt ju masin töötas. Toide peab siis ikka omadega väga läbi olema kui emaplaati + proset järgi ei talu. Ma ei usu, et selline vilets isegi celeroni siis oleks võimeline pikalt töös hoidma.
Aga teemaalgataja oma asi, et kuipalju ta vaeva soovib näha.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
juhank
HV vaatleja
|
24.02.2012 17:10:00
|
|
|
Mnator kirjutas: |
Minu meelest lihtsalt juba kettaseadmete + videokaardi voolutarbe ärajäämine on piisav erinevus, varemalt ju masin töötas. Toide peab siis ikka omadega väga läbi olema kui emaplaati + proset järgi ei talu. Ma ei usu, et selline vilets isegi celeroni siis oleks võimeline pikalt töös hoidma.
Aga teemaalgataja oma asi, et kuipalju ta vaeva soovib näha. |
kordan, et mu sõber pani toiteploki koos minu videokaardiga enda arvutisse, et proovida kas emb kumb läbi on ja temal töötas kõik laitmatult, minul ei hakka mitte miski tööle, ka temal on neljatuumaline ja kui minu videokaart taga siis toitekas toidab kõik ära ja töötab laitmatult.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
24.02.2012 17:26:39
|
|
|
Mulle pole vaja seda korrata, minu soovitus oli lihtsalt teha esimene katse veidi väiksema vaevanägemisega. Parem vaata kas sinu plaat näitab veidi elumärki.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
juhank
HV vaatleja
|
24.02.2012 17:35:17
|
|
|
ühendasin toiteka emaplaadiga ja emaplaadi töölepanemise nupu ja ledi juhtmega, mitte midagi, muud asjad küljest kõik...äkki teen midagi valesti
|
|
tagasi üles |
|
 |
innu18
HV Guru
|
24.02.2012 17:42:57
|
|
|
Kui sedasi voolu sappa ei võta, siis peab ikka konkreetselt midagi läbi olema ning kohe silmnähtavalt
E: Emaplaadil pole ühtegi tulukest, mis peaks põlema, kui toide järgi ühendada?
|
|
   |
285 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
24.02.2012 17:46:24
|
|
|
Kui kirjeldatud ühendused õigesti said ja tööle ei hakanud üldse, siis jääb veel võimalus ka nupu rikkeks. Neid pulgakesi, kuhu otsa nupust tulev juhtmepaar ühendub võib ka lihtsalt kruvikeerajaga korra lühistada ja vaadata kas siis toimub midagi. Kui ei, siis on tõesti emaplaadiga miski jama.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
juhank
HV vaatleja
|
24.02.2012 17:46:28
|
|
|
Kui sedasi voolu sappa ei võta, siis peab ikka konkreetselt midagi läbi olema ning kohe silmnähtavalt
E: Emaplaadil pole ühtegi tulukest, mis peaks põlema, kui toide järgi ühendada? |
emaplaadil kahjuks ühtegi tulukest küll küljes ei ole, selle pärast ma nupu ledi koos nupuga külge ühendasingi
|
|
tagasi üles |
|
 |
innu18
HV Guru
|
24.02.2012 17:51:00
|
|
|
Sellisel juhul proovi Mnator antud varianti, vahest tõesti ei toimi sisselülitamis nupp hoopis.
Ise pole sellisest juhusest veel kuulnud, et emaplaat läheb sedasi läbi, et mitte mingitki elumärki enam ei näita Enne ei usu, kui ise näinud pole
|
|
   |
285 |
|
tagasi üles |
|
 |
juhank
HV vaatleja
|
24.02.2012 17:58:43
|
|
|
Mnator kirjutas: |
Kui kirjeldatud ühendused õigesti said ja tööle ei hakanud üldse, siis jääb veel võimalus ka nupu rikkeks. Neid pulgakesi, kuhu otsa nupust tulev juhtmepaar ühendub võib ka lihtsalt kruvikeerajaga korra lühistada ja vaadata kas siis toimub midagi. Kui ei, siis on tõesti emaplaadiga miski jama. |
ühendasin toiteploki emaplaadiga ja panin emaplaadi külge prose ventilaatori, lühistasin nupu plussi ja miinuse ja ventikas tegi pool pööret, seejärel...mitte midagi, kordasin uuest ja iga 3manda prooviga tegi ventikas pool pööret..ilmselt siis emaplaat tuksis?
|
|
tagasi üles |
|
 |
innu18
HV Guru
|
24.02.2012 18:04:25
|
|
|
Silmnähtavalt mingeid läbipõlenud kivikesi, punnis kondensaatoreid ei näe? Emaplaadi toitekaabli lähedal.
|
|
   |
285 |
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
24.02.2012 18:07:33
|
|
|
Ühenda prose toide lahti. Kas siis lähevad vendid käima?
|
|
Kommentaarid: 525 loe/lisa |
   |
419 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
24.02.2012 18:11:58
|
|
|
Kui toiteploki emaplaadiga ühendamisel vigu ei teinud, siis kipub jah nii olema. Ikka kõik pistikud olid korralikult lõpuni pesades, lukustused kinni naksatanud?
Ahjaa, osade toiteplokkidega on nii, et korralikult käimaminekuks peab siiski olema piisavalt koormust taga. eespoolkirjeldatud loole võiksid vähemalt ühe kõvaketta või cd-seadme kah juurde panna ja kontrollida, et kas sama seis.......
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
juhank
HV vaatleja
|
24.02.2012 18:14:21
|
|
|
Silmnähtavalt mingeid läbipõlenud kivikesi, punnis kondensaatoreid ei näe? Emaplaadi toitekaabli lähedal. |
kui nüüd lähemalt vaatama hakkasin, siis toitekaabli ühenduskoha lähedalt (mitte kõige lähem, aga umb 3-4 cm kauguselt) on üks roheline junn, vasest mähisega vist läbi. neid on kaks tükki kõrvuti ja see kaugem aga suurem on imelikult tume, peal on väikesed mullid peal ja mähis on kõrvalolevaga võrreldess väga tume...minu treenimatta silm ütleks et see ei ole normaalne
|
|
tagasi üles |
|
 |
innu18
HV Guru
|
24.02.2012 18:17:51
|
|
|
Mähis on lihtsalt tuliseks läinud mingil põhjusel. See ei ole aga põhjuseks, hoopis tagajärjeks ilmselt.
|
|
   |
285 |
|
tagasi üles |
|
 |
juhank
HV vaatleja
|
24.02.2012 18:29:07
|
|
|
nii nüüd ühendasin süsteemi ventilaatori prose ventilaatori ja kõvaketta taha, toide sees, võtsin prose toite maha (vist on prose toide see nelja pulgaga eraldi pesa plaadil) lühistasin nupu plussi ja miinuse, mõlemad ventid töötavad...ühendasin prose toite taha jasüsteem kustus ära, kordasin uuesti koos prose toitega, ei tööta, kordasin prose toiteta...töötab...ilmselt viga siis ongi prose toites?
|
|
tagasi üles |
|
 |
innu18
HV Guru
|
24.02.2012 18:35:00
|
|
|
Mingi komponent on lühisesse läinud või otsad andnud. Lühisekaitse paneb piiri ette kohe, kui prosele voolu näitad. Emaplaat tundub õnneks mingi odavam olevat, sellessuhtes pole ilmselt väga suur kadu, aga hakka kergelt palvetama, et emme proset ka kaasa ei võtnud, see veidi kallim lõbu
|
|
   |
285 |
|
tagasi üles |
|
 |
juhank
HV vaatleja
|
24.02.2012 18:41:35
|
|
|
Mingi komponent on lühisesse läinud või otsad andnud. Lühisekaitse paneb piiri ette kohe, kui prosele voolu näitad. Emaplaat tundub õnneks mingi odavam olevat, sellessuhtes pole ilmselt väga suur kadu, aga hakka kergelt palvetama, et emme proset ka kaasa ei võtnud, see veidi kallim lõbu  |
see protsessor on oma klassis üks odavamaid... vähemalt niipaju kui ma olen lugenud oma arvuti komponentide kohta...aga aitäh kõigile abi eest, nüüd on ilmselt teada mis tal katki läks, ja nnüüd teada kust alustada juppide vahetusega.. kõigepealt uus emaplaat ja siis uus prose kui vaja...aga üks küsimus on mul veel siiski...kui ma uue emaplaadi ostan ja sinna siis selle sama prose panen, ja kui juhtub nii et protsessor ka läbi on, kas siis katkine protsessor võib mu uue emaplaadiga jälle mingi jama korraldada...???
|
|
tagasi üles |
|
 |
innu18
HV Guru
|
24.02.2012 18:44:20
|
|
|
Prose läheb tegelikult läbi üldjuhul harva. Kui ta siiski ei tööta, siis uuele emmele ei tohiks ta midagi teha.
|
|
   |
285 |
|
tagasi üles |
|