praegune kellaaeg 19.06.2025 00:44:56
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Wolli
HV kasutaja

|
10.11.2009 13:05:35
Polymer Clay |
|
|
//Tegin teema siia, kuna see alafoorum on kõige lähem Kunstile..
Adminnid võivad liigutada sinna kuhu paremini sobib...
Fimo/Cernit/Sculpey/Super Sculpey 3 jms.
Et siis kõik sellelaadsed jutud siia..
On keegi veel tegelenud peale minu ja Flacko? Kui jah, on äkki pilte jagada?
Milliseid tööriistu kasutate jms.
Tegemist ei ole plastiliiniga.. vaid polümeersaviga...kasutatakse igasuguste moblaripatsite-, võtmehoidjate -, skulptuuride valmistamiseks jne..
Peale meisterdamist lükatakse polümeersavist leiutatud kujud ja asjad ahju ja kuumutatakse 10-15 minutit 100-130 C juures...
Polümeersavi on selles mõttes hea kasutada, et peale kuumutamist ei pea seda värvima nagu tavalise savi või kipsi puhul.. Polümeersavi on saadaval mitmetes toonides... Tallinnas tegeleb Cernitite müügiga pood Vunder (http://www.vunder.ee)
Kuubikuna on ta selline tahke.. natuke pudisev, kui murrad tüki. Venivaks ja pehmeks muutub peale paari minutilist hõõrumist käte vahel... Kui ei taha, et ta liiga pehmeks läheb, pane kuskile külma kohta 10-30-ks sekundiks.. Ta ei määri üldse... ja selline rasvane ta ka pole nagu plastiliin.. jälgi ta riietele ei jäta, aga kui klaasist laual meisterdad, siis jääb kerge jälg näha..
Väga tähtis on ahju temperatuur ja aeg... kui hoiad neid seal sees kauem, võivad nad hakata eritama mürgiseid gaase ja muutuvad venivaks kummiks..
Ühe kuubiku hind on 25-27 eeku,, (62g) On müügil ka suuremaid.
http://www.vunder.ee/shop/index.php?id=2022
kui tellid kojukandega, saad kauba kätte juba järgmisel päeval.
Õhu käes seisavad nad lõputult kasutuskõlblikena.. Ei pea olema õhukinnises ruumis või kilekotis..
Minu tehtud "kujud":
Spoiler 
_________________ http://Teezkut.deviantart.com/gallery
Teen igasugust trükiettevalmistust, logosid, plakateid ja muid graafikaelemente!
viimati muutis Wolli 10.11.2009 13:28:42, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Subu
HV veteran

|
10.11.2009 13:21:06
|
|
|
tee see ise foorum oleks vast paremini sobinud.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
2 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
10.11.2009 17:12:21
|
|
|
Oh Wolli, kui kena et sellise teema tegid . Cernitiga saab ikka igasugu asju teha, kõik mis pähe tuleb, teed. Pärleid saate teha, magnettmänguasju, isegi puzzlesi. munaaluseid. KÕIKE! kasutada saate klaasi, pärlkeid mis iganes, teokarpe et asjad huvitavamaks teha!! Siin üks LK kus keegi oma töid näitab http://paroledepate.canalblog.com/
SIIA TEEMASSE VÕITE KA KIRJUTADA OMA NIPPE KUIDAS TEETE JA VÕI STEP BY STEP . Ma jagan oma nippe ka
Mul äsja sai valmis sihuke asi
Esimene kujuke valmis heategevuseks
ning natuke ka:
Üks asi veel. On olemas ka suuremaid junne kui 62g. Näiteks on ka 500g valge olemas mis maksab umbes 174 kanti ja must a see on 250g, mis maksab 90 kanti.
500g
250g
Siis on olemas NEOONVÄRVID, need on erksad ja lõbusad värvid. Nendega saate näiteks teha ekrsaid kinke väikestele lastele või kaunistada raame. Kas pole tore kui issile teed pildiraami isa pildiga?
On olemas ka natural colours ehk sihukesed Cernitid:
Hea kasutada näiteks kivide tegemiseks, murrad lahti ja ongi kivitükk alles, pole mõtet murdekohta siluda, selline krabe jätabki sihukese päris kivi effekti
Spoiler 
Vaadake seda kivi. Ka on nendega hea teha aluseid, noh teate küll need O kujulised kus kujud seisavad peal.
Paar nippi. Ma kahjuks ei tea kellel sellised relvad on nagu mul kuna need minu emme omad millega on VÄGA mugav teha.
Alati alusta pallist, seda on alati võimalik muuta selliseks nagu tahad. Lisa alati detaile, need annavad effekti. Parim on, kui ei kopeeri olemasolevaid tegelasi vaid mõtlete ise, see on kõige tähtsam!! Alati võite muidugi inspiratsiooniks vaadata. Püüdke teha huvitavaid kujundeid ja värvimänge. Näiteks võtke kaks värvi, tehke piklikuks ning pange üksteise vastu ja keerake keerdu. Või miksige kaks või enam värvi kokku, lisa pisut kulla või hõbepaberi tükke ja tehke ehteid. SOOVITATAV ON OSTA PIPARKOOGIVORME, nendega saate kenasti lõigata välja vajalikke tükke ja teha mustreid, näiteks südameid, tähti, kuid jne ja või lihtsalt mosaiiki. Kõige paremini sobib see muidugi pildiraami tegemiseks .
Kuidas teha üheusugseid tükke nagu näiteks minu arbuus. Võtke musta, roosat, valget ja rohelist. Tehke pikad ribad aga mitte väga peenikesed. Alustage mustast värvist, nende ümber hakkate ehitama. Siis keerake ümber roosat mis on arbuusi sisemuseks, mustad on seemned. Ärge muretsege selle üle et jääb selline auklik. Ja ka ärge muretsege otsega, las need jäävad nii. Toppike ümber nii palju roosat kui soovite ja siis lisage mustad triibud taas. Vahepeal võite ka kätevahel rullida aga mitte palju. Siis kui arvate et roosat enam vaja pole, võtke valge ja tehke nii suur et see kataks ümber roosa. Ja siis roheline, samamoodi nagu valgegi. Siis rullige seda pisut, võtke lõikenuga ja lõigake nagu leiba. Saate samasuguseid tükke. Nii saate teha ükskõik millega, lilledega, nägudega, ükskõik!
_________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend! |
|
Kommentaarid: 199 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
11.11.2009 13:41:23
|
|
|
peaks ka proovima. kuidas tal värvusega on, kas kuumutamine muudab värvi tuhmimaks või siiski mitte?
ja kui vastupidav ta peale kuumutamist on?
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
11.11.2009 15:27:17
|
|
|
Erksamaks muudab natuke ja savi muutub ka selliseks martsipanilaadseks
_________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend! |
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wolli
HV kasutaja

|
11.11.2009 15:50:28
|
|
|
punktiir kirjutas: |
peaks ka proovima. kuidas tal värvusega on, kas kuumutamine muudab värvi tuhmimaks või siiski mitte?
ja kui vastupidav ta peale kuumutamist on? |
Kui sa just meelega vastu seina ei viska... siis kukkudes katki ei lähe...
Hiljutised üllitised:
Spoiler 
_________________ http://Teezkut.deviantart.com/gallery
Teen igasugust trükiettevalmistust, logosid, plakateid ja muid graafikaelemente! |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
14.02.2012 10:36:26
|
|
|
Upitan teema, kuna leidsin ühe vägeva tutoriali, kus saab ise teha oma kujudele "moldi" , millega saab neid copy-pasteda.
http://www.paint-sculpt.com/tutorials/mold-making-tutorial/mold-making-tutorial-overview.html
Keegi teab kas eestis üldse müüakse ka sihukest silikooni millega saab selliseid asju teha? Kunagi minu arust otsisin ja ei teatud midagi sellest, vb mai osand küsida ka, kuna seda pidi mingi asjaga veel segama. Olen näinud ainult neid silikoone müügil mida kasutatakse vuugivahedes ja mingite asjade määrimisel. Tea kas neid tohib ka seal kasutada?
Endal mul tuli taas tuju ehitada kujukesi ja seekord proovin teha ma fooliumi ja traatidega. Kusjuures tuleb päris hea . Ainuke probleem on et Cernit on nii kuradima kõva, tuleb tükk aega mudida kui neid fooliumi peale saab panna.
Paar lehekülge ka, mis mind inspireerisid.
http://damienthevenin.deviantart.com/art/Titash-03-166635401
http://damienthevenin.deviantart.com/art/Titash-02-166635349?q=gallery%3ADamienThevenin%2F7536014&qo=4
http://www.netraptor.org/old/how2draw/sculpture/index.html
Titashil oli tglt ka üks hea making of, aga uue leheküljega läks see kaduma :C. See oli mu suurim inspiratsiooni koht ja õppimise ka, kuna seal oli päris palju pilte kuidas see tegelane valmis.
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
Redikate
HV veteran

|
14.02.2012 18:34:54
|
|
|
Avastasin et see pood mul töökohast üle tee suht ja käisin ka läbi täna. Mingipäev aega saan siis proovin jamökerdan ka, vast siia pilte ka siis.
_________________ http://nodejs.org/
"I'm also a person. Programming is just one thing I do." |
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
15.02.2012 19:24:59
|
|
|
Ma olen sügavalt üllatunud Fimo softis . Erinevus on SUUR, võrreldes Cernitiga ning suuri kujusid on kohe kordades kergem voolida ja layereid toppida. Cernitil oli jube raske voolida asju, miskipärast on see nii kõva ja pihk jääb pideval voolimisel valusaks.
Fimo classic on ok tugevusega. Samuti Fimo ei lähe rabedaks nagu Cernit läks, et tõmbad tüki ja igast puru kukub. Fimot rebid nagu seda nätsumoodi asja, millega koolides teateid seinale pandi.
Igatahes olen väga õnnelik selle üle ja kindlasti lähen ma Cernitilt Fimole üle, kuna kvaliteedis on erinevust näha.
Kui Tallinna satun, vaatan kas hammond.ee müüb Super Sculpeyd ka koha peal, või tuleb netist tellida. Neil pidi Roccas oma pood olema.
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
Redikate
HV veteran

|
16.02.2012 01:27:13
|
|
|
Satun suht igapäevaselt Roccasse, kui lähiajal endal plaanis Tallinna pole tulla, siis võin minna ja osta mis vaja ning saata (sealt samast saan smartposti panna näiteks). Kulud pead muidugi ise katma :p
_________________ http://nodejs.org/
"I'm also a person. Programming is just one thing I do." |
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
17.02.2012 11:47:38
|
|
|
see nädal tulen ma kindlalt Tallinna . Just sellepärast et igast asju osta. Loodan ainult et see ikka seal olemas on.
E: Esimest korda proovisin sellist asja teha:
Spoiler 
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|