Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Jahutus »  Arvutile vesijahtus - soovin abi märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ristok
HV kasutaja

sõnum 11.01.2012 17:25:50 Arvutile vesijahtus - soovin abi vasta tsitaadiga

Tervist, oleks huvitatud arvutile vesijahutuse panemisest. Vaatasin, et video on ema jaoks natukene liiga raske, väänab pisut ja prose vent on nii suur, et mälud kaovad alla ära.. ei pääse ligi. icon_confused.gif Vaatasin ise kah pisut jahutusi, variante on nii palju, et minu mõistus peale ei hakka. Teada sain niipalju, et 1) pump peaks olema kvaliteetne/töökindel 2) vedeliku jahutus normaalne, mitte sama lärmakas kui masin tavaliste ventikatega.. 3) video ja prose ei soovitata sama süsteemi sisse ehitada kuna video hakkaks prose kütma 4) probleem võib olla see, et kõrget temperatuuri jahutab kauem maha kui tavaline vent. Miks vesijahutust tahan üldse? - Kasutan arvutit tihti ja suurte koormuste all pidevalt. Lärm häirib natukene. Vesijahutus on lahe! icon_cool.gif

Tekkis ka paar küsimust.
1. Kas sildadele on mõtet kah jahutust peale panna?
2. Kui tihti vedelikku vahetama peaks?
3. Kas mälu kah mõtet jahutada?

Masina andmed ja paari pilti:
Spoiler Spoiler Spoiler
Ootaksin targematelt siis soovitusi, milline oleks parim variant ning kvaliteedilt hea. Hinnalimiiti otselt ei ole kuid võiks jääda ikka mõistlikuse piiridesse. Oleks mugav kui saaks ikka eestist kätte, mitte kusagilt kaugelt maalt, keerulise ärimise teel.

Tänud ette kõigile, kes vähegi aitavad! icon_wink.gif beer_yum.gif thumbs_up.gif
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 36
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Drizzle
Kreisi kasutaja
Drizzle

sõnum 11.01.2012 18:33:07 vasta tsitaadiga

videokaardile ploki saamine keeruline , kuna pole ref pcb kaart + minumeelest on ta stock jahutusega piisavalt vaikne

präeguses kastis võiks cpu jahutuse õiget pidi keerata ja kogu selle kaablipuntra korda teha.

ristok
HV kasutaja

sõnum 12.01.2012 00:40:36 vasta tsitaadiga

Hmm, nõme natukene, no kaart võiks võibolla tõesti jääda. Ma mõtlesin isa ka just prose peale. Kusjuures ma vaaatasin, et mälu jääks ikka prose alla, kuna jahutus on mõtlemat pidi sama lai. Ja juhtmete koha pealt nii palju, et ma ei saa neid eriti paremini paigutada, kuna nad on PSU juurest üsna jäigad. Praegune on parim lahendus mis ma kokku panemisil välja mõtlesin.

Üks asi mis ma veel vaatasin, ja pisud häirib on see, et CPU jahutusel on kaks venti. mõlemal on eraldi voolu juhe. Emaplaadil on aga ainult üks CPU Fan "stepsel" vm. Ehk siis Ühte fan-i töötab vastavalt vajadusele aga teine uham omas rütmis, ehk nad ei käi samas tempos.

Edit:

Vaatasin veel pisut GPU plokke, leidsin ipäris suure hunniku neid.. aga kardan, et tellimisega võib keeruliseks minna :/
- http://www.frozencpu.com/cat/l3/g30/c311/s1351/list/p1/Liquid_Cooling-Water_Blocks_VGA_-_Card_-_nVidia-GTX_580_Water_Blocks-Page1.html

Peale selle, toon huvitava näite:
- http://www.frozencpu.com/products/12284/ex-blc-850/Danger_Den_DD-GTX580_VGA_Full_Card_Liquid_Cooling_Block_-_Satin_Copper_Version_GPU-6920-SS_Hot_Item.html?tl=g30c311s1351
Kus on siis kirjas sedasi:
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
Evil
Hull
Evil

sõnum 13.01.2012 19:02:45 Re: Arvutile vesijahtus - soovin abi vasta tsitaadiga

RistoK kirjutas:
Tervist, oleks huvitatud arvutile vesijahutuse panemisest. Vaatasin, et video on ema jaoks natukene liiga raske, väänab pisut ja prose vent on nii suur, et mälud kaovad alla ära.. ei pääse ligi. icon_confused.gif Vaatasin ise kah pisut jahutusi, variante on nii palju, et minu mõistus peale ei hakka. Teada sain niipalju, et 1) pump peaks olema kvaliteetne/töökindel 2) vedeliku jahutus normaalne, mitte sama lärmakas kui masin tavaliste ventikatega.. 3) video ja prose ei soovitata sama süsteemi sisse ehitada kuna video hakkaks prose kütma 4) probleem võib olla see, et kõrget temperatuuri jahutab kauem maha kui tavaline vent. Miks vesijahutust tahan üldse? - Kasutan arvutit tihti ja suurte koormuste all pidevalt. Lärm häirib natukene. Vesijahutus on lahe! icon_cool.gif

Tekkis ka paar küsimust.
1. Kas sildadele on mõtet kah jahutust peale panna?
2. Kui tihti vedelikku vahetama peaks?
3. Kas mälu kah mõtet jahutada?

Masina andmed ja paari pilti:
Spoiler Spoiler Spoiler
Ootaksin targematelt siis soovitusi, milline oleks parim variant ning kvaliteedilt hea. Hinnalimiiti otselt ei ole kuid võiks jääda ikka mõistlikuse piiridesse. Oleks mugav kui saaks ikka eestist kätte, mitte kusagilt kaugelt maalt, keerulise ärimise teel.

Tänud ette kõigile, kes vähegi aitavad! icon_wink.gif beer_yum.gif thumbs_up.gif

1.Mõttetu
2. 1-2 korda aastas.
3.Mõttetu

Sildade ja mälude jahutamiseks peaks kõlbama ka korpusejahutus.
See, et prose videot kütma hakkab on ülepaisutatud, vahe on võibolla paar kraadi.
Kui videokaardile full cover ei sobi siis võib alati kasutada gpu only veeplokki.(sel juhul tuleks toiteahelale ja mäludele panna passiivsed radikad)
Juppide tellimisega on keeruline. Võib alati üritada Eestist osta aga valik on jube kehv siis. Mõned jubinad leiab aga midagi jääks ikkagi pooletoobist.
Võid minna Arvutikeskusesse ja nende kaudu tellida kraami kui ise kardad kuskilt netipoest osta. Neil on muidu ühtteist kohal ka
aga head pumpa neil pole.
Paisupaak
Radikas
Hea VGA plokk
Hea CPU plokk
Kahtlane pump aga teeb töö ära.
Kogusumma= 230€+düüsid, voolikud, vedelik, vendid.
See on lihtsam variant aga valik on kehv nagu enne ütlesin. Radikas on kindlasti liiga väike minu jaoks. icon_smile.gif
Kui sealt midagi üldse muuta siis vahetaksin radika 360 radika vastu välja ja võtaks kas Swiftech MCP355/Laing DDC Ultra või Swiftech MCP655/Laing D5 pumba. Komplekti hind tõuseb kindlasti. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 240 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 200
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ristok
HV kasutaja

sõnum 13.01.2012 21:45:33 vasta tsitaadiga

Evil kirjutas:
Kui videokaardile full cover ei sobi siis võib alati kasutada gpu only veeplokki.(sel juhul tuleks toiteahelale ja mäludele panna passiivsed radikad)

Aga siis võib juhtuda, et nende temperatuurid on kõrgemad kui tavaliselt? Ise ma arvan muidugi, et kui võtta siis ikka korralik. Ferrarile vist mosse radikat ei pane icon_biggrin.gif

Ma millegipärast arvan, et ehk oleks mõtkam tellida.. ja kui tellida siis kogukomplekt, ehk saaks siis selle pealt kasvõi väikese protsendi alla kah.. või ei saa?
tagasi üles
Evil
Hull
Evil

sõnum 14.01.2012 15:24:03 vasta tsitaadiga

RistoK kirjutas:
Aga siis võib juhtuda, et nende temperatuurid on kõrgemad kui tavaliselt? Ise ma arvan muidugi, et kui võtta siis ikka korralik. Ferrarile vist mosse radikat ei pane icon_biggrin.gif

Ma millegipärast arvan, et ehk oleks mõtkam tellida.. ja kui tellida siis kogukomplekt, ehk saaks siis selle pealt kasvõi väikese protsendi alla kah.. või ei saa?

Temperatuurid on veidi kõrgemad tõesti aga nagu ennist sai juba öeldud, siis mitte midagi erilist. Endal oli i7 + 2x gtx480 ühe 480 radika taga ja temperatuurid olid täiesti rahuldavad. thumbs_up.gif
Kogu komplekt ongi see, mille ise kokku paned. Osad vesijahutusi müüvatest netipoodidest pakuvad muidugi juba eelnevalt koostatud vesijahutuse komplekte aga mulle need tavaliselt ei istu.
Eks pead AK rahvaga rääkima sellest allahindlusest. icon_rolleyes.gif Usun et kui neil hetkel head pumpa/radikat pole, siis nad saaksid tellida sulle, iseasi kas nad tahavad ettemaksu või midagi.
Vahetad pumba välja, 360 radikas ja ongi kickass vesi olemas. thumbs_up.gif Üks parimaid 360 radikaid.
Näide tervest komplektist.
tagasi üles
ristok
HV kasutaja

sõnum 14.01.2012 18:32:29 vasta tsitaadiga

Drizzle kirjutas:
videokaardile ploki saamine keeruline , kuna pole ref pcb kaart

Evil kirjutas:

Nii, midagi ma leidsin, tundub olema täpselt sama kaart mis mul endal, visuaalselt mitte mingit erinevust ei näe.
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
Drizzle
Kreisi kasutaja
Drizzle

sõnum 15.01.2012 00:30:34 vasta tsitaadiga

arvesta ka sellega et gpu plokile vaja siis ka 90 kraadi düüsid kuna muidu läheb voolikutega keeruliseks

Transport ~18-28€ olenevalt maksetüübist ning mis transporti soovid.

Ek waterblocksist veel GTX plokk juurde
104,57€ koos transpordiga ( tean kuna tellisin ära aga pidin tühistama kuna minu setupile see plokk ei sobi siiski , tahtsin , et oleks mõlemal pool kaarti düüsi kohad aga kahjuks on need vaid all pool )

seega kogu maksumus ~350€ icon_razz.gif

vedelikku saab eestist kah

ristok
HV kasutaja

sõnum 15.01.2012 00:42:15 vasta tsitaadiga

Nagu ma ennem mainisin, otsin kvaliteeti. On need jupid ka kvaliteetsed mis sa välja pakkusid? + kaks 2x120mm radikad sobiks rohkem
tagasi üles
november116
Kreisi kasutaja
november116

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.01.2012 21:32:40 vasta tsitaadiga

xspc rasa rx360 thumbs_up.gif thumbs_up.gif
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 32
tagasi üles
Evil
Hull
Evil

sõnum 31.01.2012 22:14:36 vasta tsitaadiga

Drizzle kirjutas:

Arvesta sellega, et sellise mõõduga düüsidega tuleb probleeme. Jube palju ruumi võtavad. Endal 16/10 ja ei saa kasutada cpu/vga plokkide, pumba ja paagi puhul. Nende juppide puhul peaks enamus sobima, cpu plokk on kahtlane ainult.
NexXxose radikat ma ei võtaks, tahetakse kvaliteeti ja perfi siis XSPC RX360 mis on üks parimaid triple radikaid. Sellist radikat nagu xspc rasa rx360 ma ei tea, on xspc rx360, xspc ex360 ja xspc rs360, millest 2 viimast on slim ehk siis õhukesed, järelikult jahutuspinda on tunduvalt vähem ja seetõttu ka kehvem perf. icon_rolleyes.gif

RistoK, sul pole mõtet neid 120-seid radikaid võtta, need on mõttetud. Võtad ühe 360 radika ja rahu majas, kui tahad sli-d jahutada siis tuleb lisaks mingi radikas võtta. Üksik 360 radikas sobib HAF 932 korpusesse ilma, et peaks modima. Muidu on Drizzle poolt pakutud jupid väga kvaliteetsed. thumbs_up.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Jahutus »  Arvutile vesijahtus - soovin abi
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.