Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
all
HV vaatleja
|
23.09.2011 15:10:26
Sketchupist dwg kättesaamine |
|
|
Hei,
Oskab keegi ehk kommenteerida või soovitusi anda järgneval teemal.
Tegin Sketchupis valmis ühe suure riiuli joonise ja nüüd tahaksin selle elemendid CNC pingis lasta välja lõigata. Kuna CNC jaoks on vaja elementide joonised viia 3D pealt 2D'sse ja DWG formaati, siis kasutasin Sketchupi export võimalusi ja tekitasin sedasi vajaminevad dwg failid.
Probleem on nüüd aga selles, et ekspordi käigus tekkinud dwg joonised ei ole identsed originaaliga. Tundub, et sketchup teeb parasjagu ekraanile kuvatavast joonisest "pildi" ja siis väänab selle dwg formaati. Dwg kujul joonis on muidu pealtnäha õige kujuga, kuid kui eksportimisel ekraanile kuvatav joonis on natukenegi kuidagi nihkes, siis kandub see kõik dwg joonisesse üle. Mõõdud lähevad paigast ära, paralleelsed jooned ei ole enam paralleelsed jne.
Kuna mul on CNC jaoks vaja ikkagi suhtkoht mm täpsusega joonist, siis kas keegi on sketchup->dwg eksportimise teemaga kokku puutunud ja oskab antud teemal kommenteerida? Kas ma teen midagi valesti? St. peaksin enne eksporti midagi kusagil täpsustama, pildi mingisse teise vaheformaati salvestama?
Või oskab ehk keegi vihjata kuidas teistmoodi sketchupist DWG kujul korrektset joonist kätte saada?
_________________ I don't wanna sound like a queer or nothing but I think HinnaVaatlus KICKS ASS |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
23.09.2011 15:30:19
|
|
|
google otsing ei anna mingeid vastuseid?
ja kas sa ikka kasutad sketchup PRO versiooni?
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
1 :: |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
all
HV vaatleja
|
23.09.2011 16:04:19
|
|
|
punktiir kirjutas: |
google otsing ei anna mingeid vastuseid? |
Võibolla ma ei oska antud juhul kasutada õigeid võtmesõnasid, kuid siiamaani ma ei ole leidnud sellele probleemile lahendust. On vaid ohtralt nuttu ja hala, et tavalises versioonis ei ole DWG väljastamise võimalust ja siis erinevad tasulised töövahendid, mis on kas ulmekallid või ei tee oma tööd nii nagu peaks. Näiteks üks töövahed suutis muidu Sketchupis 2D'sse viidud pildile (joonistatud elemendil ei olnud sügavust) tekitada miskitpidi kolmanda dimensiooni juurde. (vähemalt dwg väljanäitamise programm oli selles kindel, et tegemist ei ole 2D vaid 3D joonisega). Ühesõnaga need pakutavad asjad, mida ma olen julgenud installida ei ole miskitpidi paremat olukorda tekitanud.
punktiir kirjutas: |
ja kas sa ikka kasutad sketchup PRO versiooni? |
Jah, kasutusel on Sketchup PRO (oli vist versioon 8 midagi).
_________________ I don't wanna sound like a queer or nothing but I think HinnaVaatlus KICKS ASS |
|
tagasi üles |
|
 |
wicked
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
0 :: |
1 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
all
HV vaatleja
|
23.09.2011 16:28:21
|
|
|
Tuhat-ja-tuline! Kuidas ma ise seda teemat ei suutnud leida?
Tundub, et tegemist suhtkoht sellesama probleemiga mis mul on. Ja isegi mingi lahendus ilusti olemas. Proovin õhtul järgi, kas saan nende soovituste järgi oma 2D joonise korrektselt kätte.
Ehk ma ei rutta nüüd ette kuid - Tänud abi eest!
|
tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
06.01.2012 02:58:25
|
|
|
Olin hiljuti SketcHup-i kursustel ja meelde jäi see,et SketcHup ei ole täpis programm vaid visualiseerimiseks mõeldud.Autocad-is tuleks teha,aega läheb rohkem aga on täpne.
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
harakas
Kreisi kasutaja
|
06.01.2012 22:22:16
|
|
|
sama123 kirjutas: |
Olin hiljuti SketcHup-i kursustel ja meelde jäi see,et SketcHup ei ole täpis programm vaid visualiseerimiseks mõeldud.Autocad-is tuleks teha,aega läheb rohkem aga on täpne. |
Seeeest on SketchUp väga lihtne kasutada, hakkasin igasugu abifaile lugemata kohe tööle ja mõne aja pärast suht keerulisi asju tegema, cad programmidega ei osanud midagi peale hakata ja pidin enne tükk aega abimaterjale lugema, et lihtsamaidki asju valmis teha.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
07.01.2012 07:58:17
|
|
|
harakas kirjutas: |
sama123 kirjutas: |
Olin hiljuti SketcHup-i kursustel ja meelde jäi see,et SketcHup ei ole täpis programm vaid visualiseerimiseks mõeldud.Autocad-is tuleks teha,aega läheb rohkem aga on täpne. |
Seeeest on SketchUp väga lihtne kasutada, hakkasin igasugu abifaile lugemata kohe tööle ja mõne aja pärast suht keerulisi asju tegema, cad programmidega ei osanud midagi peale hakata ja pidin enne tükk aega abimaterjale lugema, et lihtsamaidki asju valmis teha. |
Õige,eriti kehtib jutt 3D mutelite kohta,saab fotosid kleepida j.n.e.Peamine erinevus seisneb selles,et kiiresti teha midagi mida saaks tellijale esitleda.Samas ei oma sellist täpsust kui joonestusprogrammid.Joonestusprogrammides saab 0-i järgse komakoha valida ja täpsus tuleb vastavalt vajadusele.Ehituses üldiselt 1mm ja piisab,masinaehituses on täpsus suurem.
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
idegraaf
HV kasutaja
|
10.01.2012 06:55:50
|
|
|
Kui on 2D,siis on abiks phlatscript,mis annab kohe koodi cnc-le.Minu teada peaks abi olema DFX või STL failist.
_________________ http://facebook.com/lihtcnc |
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|