Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Incikas
HV veteran

|
26.12.2011 13:39:57
K: Dell Optiplex |
|
|
Tere ja head pühade lõppu kõigile.
Et sattus mu kätte siis selline masin
http://www.dell.com/html/us/products/optiplex/sx280.html
Tahaks ta ellu äratada,aga F2 tallamise ajal,et bios-i pääseda ja ka F12 vajutamise ajal viskab ette järgmise kirja:
Alert!Chipset heat sink not detected.System halted!
Mis häda?
viimati muutis Incikas 26.12.2011 13:43:14, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
26.12.2011 13:42:23
|
|
|
töötavat ventilaatorit ehk
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
Incikas
HV veteran

|
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
26.12.2011 13:50:47
|
|
|
võimalik. ehk leiad mingi töötava pööretekiirust näitava ventilaatori ja ühendad ära- ehk on abi
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
Incikas
HV veteran

|
26.12.2011 14:02:53
|
|
|
Proovisin prose jahutust näppida-väga kergelt tuli lahti ja pasta nagu vahelt ää sulanud...nähtavasti pole vent korralikult töötanud ja asja lahti sulatanud?Küsin,kuna pole enne sellise jamaga kokku puutunud...
ventika leidmine kah muidugi suht hea teema...
|
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
ultra2005
HV vaatleja

|
28.12.2011 10:34:24
|
|
|
See optiplex on üldse üks tore masin. Mina sain päris mitmeid kordi remondimeeste vahet joosta enne kui mu tuttav asjale lõpu tegi. Videokiibi läheduses on hunnik kondekaid mis kuivavad jahutuse puuduse tõttu kokku ja masin lakkab töötamast. Kurioosseks muudab asjaolu veel see, et tolle sama kiibi kohal on kõvaketas mis annab omakorda veel lisasoojust. Tuttav saagis kõvaketta toeraami sisse augu ning paigaldas lisaventilatsiooni videokaardi jahutusribi külge. 70 kraadist sai 35 kraadi soojust samas punktis ja siiani pole selle asjaga enam jama olnud. Seega pole härrased insenerid eriti mõelnud kuidas video osa jahutada. Protsessorit ennast jahutatakse aga küll 2 vendika abil - eest sisse ja teise abil tagant välja. Masin iseenesest on hea kui see video pool välja jätta mis hakkab ajahambale jalgu jääma. Laua masinaks (mitte mängurile) net/filmid/muusika/kirjatöö sobib asi ideaalselt. Ja lõpuks jookseb mul Win 7 ka peal normaalselt kuigi selle nimel tuli tublisti pingutada, et asi veatult jooksma saaks ja korralikud draiverid leiaks. Aero on ainus mis selle juures ei funka aga see pole probleem.
Antud juhul vaheta mõlema GPU/CPU termopastad ära. Kindlasti lase masin ikka eelnevalt tolmust ka suruõhuga puhtaks. Ja vaata masinal sama asja mis ma just mainisin. Sellist samas suuruses vendikat nagu sinna videokaardi jahuti peale mahuks müüakse igas arvutipoes. Tasub see asi ära teha ja kui kõik funkama saab on sul väärt väike masin aastateks garanteeritud laua peal.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Incikas
HV veteran

|
02.01.2012 16:08:17
|
|
|
Tänud ja HUA!
|
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|