Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
hashi
Kreisi kasutaja
|
30.11.2011 17:46:42
Täidetavate väljadega PDF mure |
|
|
Heips!
Lugu siis selles, et on hunnik(>200) PDF faile, mis oleks vaja täidetavate väljadega vormideks "ümber teha".
Olen nüid katsetanud nii veebi-teenustena pakutavaid võimalusi, kui ka äss-petsjaal-nahhaal konvertijaid, kuid esimene variant on mahu tõttu vääääga tülikas ja ajakulukas, teise puhul aga ei ole tulemus olnud soovitud tagajärgedega. Kõikse sobilikumateks on seni osutunud PDFill Editor ja Scribus.
Esimesena nimetatu on paraku tasuline ning kui maksnud ei ole, siis lajatab oma vesimärgi keset vormi. Ka loodud väljad ei paikne lõpptulemusel alati seal, kuhu need algselt paigutatud olid, vaid tekib mingi imelik (rastri-)nihe.
Teise puhul aga tekib välja täitmisel selle ümber raamistik. Ja kõikse olulisem - Adobe Reader "ei köhi" ka mitte Scribuse loodud vormi pääle ehk siis ei suuda tuvastada täidetavaid välju. Foxit Reader aga saab asjale kenaste pihta. Paraku ei saa eeldada, et kõik vormi täitjad Foxit tarkvara kasutavad.
Proovisin ka kontoritarkvarade(MS-, Open- ja Libre-Office) vormide loomise võimalusi ning nende PDF-iks konverteerimist, kuid arvatavasti on minu oskused puudulikud või ei suuda Ohvitsate konverterid loodud tekstiväljasid arvestada ning tekkinud PDF failis need täidetavateks ei osutu.
Eespool kirjeldatust tulenevalt küsimus, et kas on kellelgi pakkuda mõnda vastavat programmi/rakendust, mis vastaks minu soovidele? Eelistatud oleks tasuta variant.
Või oskab keegi "(tamme-)puust ja (tume-)punaselt" juhendada, kuidas kontoritarkvara abil selliseid PDF vorme teha? Igatahes mina ei suutnud sellega hakkama saada, vaatamata Sõber-Kuugli poolt viidatud juhistele
P.S. Moderaatorid võiks kirjutise õigesse kohta pista, kui see juhuslikult vales teemas on.
EDIT: Libre-Ohvitsaga tehtud PDF vorm on Foxit'iga igati korrektne, kuid Adobe'ga "täiesti metsas" - täidetava lahtri allserv on joondatud muu kirjutisega samale reale ja kirjutatav sisu määratud lahtri ülaserva, kuid Adobe Reader X ehk ver.10 puhul "rivistub" tekst muu kirjutatu alaserva ning näha jäävad vaid tähtede ülemised 2/3-dikku
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
30.11.2011 23:25:48
|
|
|
Varemalt küll, st vanemate Adobe Readeri versioonidega sai Open- või Libreoffice'is tehtud pdf-vorme täita ja mitte küll salvestada, aga vähemalt välja trükkida.
Kui uuema Adobega on asi metsas, siis on kas Adobe tarkvaras puuk või üritatakse meelega standardit katki teha (mis ka ei paneks tegelikult kedagi imestama).
Ega ma muud oskagi soovitada, kui lisada vormi juurde soovitus paigaldada Foxit Reader isegi juhul kui Adobe Reader on juba olemas - nii nagu tavaliselt pannakse pdf-dokumentidega manustatud kirjadesse soovitus pdf-tarkvara (enamasti paraku Adobe Readeri) paigaldamise soovitus.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
30.11.2011 23:29:17
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Varemalt küll, st vanemate Adobe Readeri versioonidega sai Open- või Libreoffice'is tehtud pdf-vorme täita ja mitte küll salvestada, aga vähemalt välja trükkida.
Kui uuema Adobega on asi metsas, siis on kas Adobe tarkvaras puuk või üritatakse meelega standardit katki teha (mis ka ei paneks tegelikult kedagi imestama).
Ega ma muud oskagi soovitada, kui lisada vormi juurde soovitus paigaldada Foxit Reader isegi juhul kui Adobe Reader on juba olemas - nii nagu tavaliselt pannakse pdf-dokumentidega manustatud kirjadesse soovitus pdf-tarkvara (enamasti paraku Adobe Readeri) paigaldamise soovitus. |
Soovita jah kasutajatele programmi, mis näitab PDF-e vigaselt
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
m6mmikiisu
HV kasutaja

|
01.12.2011 03:04:19
|
|
|
Võid proovida Adobe Acrobat Pro seeriast midagi.
Ise kasutanud 8 versiooni ja siiamaani hakkama saanud.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
01.12.2011 09:52:05
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
[kärtz...] lisada vormi juurde soovitus paigaldada Foxit Reader isegi juhul kui Adobe Reader on juba olemas |
Ka seda varianti olen juba kaalunud, kuid tahaks saavutada siiski sellise olukorra, et klient ei peaks vormi tõttu mingit (lisa-)tarkvara paigaldama hakkama.
maatriks kirjutas: |
Soovita jah kasutajatele programmi, mis näitab PDF-e vigaselt |
Möhhh...
Miul põle Foxit seni ühtkit Pee-Dee-eFfi vigaselt näidand või lausa avamata jätnud. Paluksin konkreetset näidet või viidet/vihjet, mille alusel seda väidad. Olen juba mitmed aastad Foxit'i kasutaja, kuigi ka Adobe on igaks juhuks olemas.
m6mmikiisu kirjutas: |
Võid proovida Adobe Acrobat Pro seeriast midagi. |
Esialgu eelistaks vabavaralist lahendust ja ku nende abil soovitud tulemit ei saavuta, siis alles hakkaks rahakotti revideerima. Illegaalne lahendus ei sobi eetilistel põhjustel kohe mitte
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
01.12.2011 12:03:43
|
|
|
Me katsetasime ka nende vabavaraliste lahendustega, aga kõigil oli mingi viga küljes. Pärast 2 kuud kestnud jamamist tellisime Acrobati litsentsid ära - pärast seda pole kasutajatelt, klientidelt ega trükikodadelt ühtki kaebust tulnud. Kõik toimib nii nagu vaja.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
01.12.2011 13:16:29
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Me katsetasime ka nende vabavaraliste lahendustega, aga kõigil oli mingi viga küljes. Pärast 2 kuud kestnud jamamist tellisime Acrobati litsentsid ära - pärast seda pole kasutajatelt, klientidelt ega trükikodadelt ühtki kaebust tulnud. Kõik toimib nii nagu vaja. |
Demmm... seda ma kahtlustasin, et ega ilma Adobe'ta ei pääse
Mina oma diletantsuses valiksin Acrobat X Suite, mis sisaldab ühtlasi ka Acrobat X Pro-d
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
01.12.2011 13:50:01
|
|
|
Acrobati Suite tundus meile overkill ja hind oli krõbedam. Muideks, Adobe'i tooted on haridus- ja teadusasutustele soodsamad. Uuri kodukalt tingimusi. Me enda suureks üllatuseks kvalifitseerusime teadusasutusena
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
01.12.2011 14:28:03
|
|
|
Acrobati Suite tundus meile overkill ja hind oli krõbedam. Muideks, Adobe'i tooted on haridus- ja teadusasutustele soodsamad. Uuri kodukalt tingimusi. Me enda suureks üllatuseks kvalifitseerusime teadusasutusena  |
Acrobat X Standard(~300 EUR-i) kõlbab?
KOV ei kvalifitseeru ei haridus- ega teadusasutuseks, kuigi ka neile on vastavad GOV litsentsid olemas
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
m6mmikiisu
HV kasutaja

|
01.12.2011 15:51:27
|
|
|
Nitro pfd võid ka proovida.
Ka tasuline aga võibolla odavam. ( peaks olema ka proovi versioon olemas)
|
|
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
01.12.2011 16:16:04
|
|
|
hashi kirjutas: |
Acrobati Suite tundus meile overkill ja hind oli krõbedam. Muideks, Adobe'i tooted on haridus- ja teadusasutustele soodsamad. Uuri kodukalt tingimusi. Me enda suureks üllatuseks kvalifitseerusime teadusasutusena  |
Acrobat X Standard(~300 EUR-i) kõlbab?
KOV ei kvalifitseeru ei haridus- ega teadusasutuseks, kuigi ka neile on vastavad GOV litsentsid olemas  |
Saad Pro isegi odavamalt ehk: http://litsentsid.e-pood.ee/enter.html?target=AdobeAdobe_IEAcrobat_Professional.html
Hinnad on neil kuidagi veidrad endiselt
Me ostsime GT Tarkvara kaudu. Uuri neilt, kas Adobe pakub mingeid soodustusi riigiasutustele.
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
Puravik
HV kasutaja
|
01.12.2011 16:40:25
|
|
|
hashi kirjutas: |
maatriks kirjutas: |
Soovita jah kasutajatele programmi, mis näitab PDF-e vigaselt |
Möhhh...
Miul põle Foxit seni ühtkit Pee-Dee-eFfi vigaselt näidand või lausa avamata jätnud. Paluksin konkreetset näidet või viidet/vihjet, mille alusel seda väidad. Olen juba mitmed aastad Foxit'i kasutaja, kuigi ka Adobe on igaks juhuks olemas.
|
Tegelikult ikka on Foxit Readeril mõnikord probleeme. Üks vanem versioon ei näidanud alati sujuvaid üleminekuid (näitas gradiendi mingi heleda tooni ja poole objekti pealt tumedama tooni), uuem versioon ei näita alati kõiki objekte. Et põhiline töö käib Acrobat Pro -ga, siis erilist probleemi ei tekki, aga sissetulevate pdf-ide kiireks vaatamiseks kasutan Foxit-it, mis mõnikord üllatab.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
01.12.2011 19:15:05
|
|
|
Mitu aastat tagasi, kui esimest korda Foxit Readerit proovisin, siis näitas küll kohati vigaselt dokumente, aga juba ammu pole mingeid probleeme märganud.
Erinevalt Puravikust ma muidugi ei tegele ka igapäevaselt vektorgraafikat sisaldavate pdf-idega, nii et tema väidetes ma ei kahtle, aga oma isikliku kogemuse põhjal - nii palju kui ma näiteks Inkscape'is koostatud ja pdf-i eksporditud või prinditud dokumente (kohati üsna keerulisi) vaatan, näitab Foxit kõike korrektselt. Kui ei näita, on pdf ise vigane olnud ja teised proged ei ole neid dokumente paremini näidanud. LibreOffice-i ja OpenOffice.org eksporditud dokumentidega pole aga seni mingeid probleeme täheldanud.
LibreOffice'i pdf-ekspordi kohta küll pole kuulnud, et seal mingeid olulisi vigu sees oleks, mis vigaseid dokumente genereeriks, ammugi siis selliseid teksti nihkesse mineku vigu nagu hashi kirjeldas. Kui Adobe uuemad versioonid neid dokumente vigaselt näitama on hakanud ja muud programmid mitte, siis otsiks viga Adobe poole pealt ikka.
Palun mulle mitte lahmivaid vastuseid vastu vahtimist lajatada! Ma ei ole seda kuidagi ära teeninud. Kui kellelgi on minu seisukohtadele vastuväiteid, siis põhjendage. (see on siis maatriksile adresseeritud)
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
01.12.2011 19:56:16
|
|
|
m6mmikiisu kirjutas: |
Nitro pfd võid ka proovida. Ka tasuline aga võibolla odavam. ( peaks olema ka proovi versioon olemas) |
Igatahes Nitro tasuta versioon(Reader) ei suutnud küll mingit tekstivälja genereerida ja tasulist minu andmetel Maarjamaal ei müüda
Ja trial- ehk proovi-versioonid kipuvad genereeritud failile oma vesimärki lajatama, mis aga "ei lähe mitte". Ning mis kõikse olulisem - prooviversiooni kasutusaeg(max 30 pääva) on liialt lühike selleks, et töötlejale programm selgeks õpetada ning ta selle PDF-i hunnikuga hakkama saaks
to Dogbert: ma võin Libre ja/või teiste eelnimetatud utiliitide poolt genereeritud PDF-id näituseks üles laadida ning vaata ise üle - "oma silm on kuningas" nigu väidavad targemad
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
m6mmikiisu
HV kasutaja

|
|
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
15.12.2011 15:36:39
|
|
|
Täna sain Puraviku ütlusele Foxiti gradientide kihvakeeramise kohta ise ka kinnitust ja ühe kogemuse võrra "rikkamaks"
Foxit näitas Inkscape'is koostatud ja sealt otse pdf-i salvestatud kujundusel gradienti igati korralikult, aga printerisse saatis selle gradiendi koleda järsu üleminekuga. Ei olnud see kindlasti printeri viga, sest nii värviprinterist kui suurest mustvalgest Kyocera kombainist välja lastud pilt oli täpselt ühtemoodi rikutud. Võtsin siis sama asja Adobe Readeriga ette ja saatsin printerisse - ja oli kõik tip-top.
Siiani ei ole midagi sarnast ette tulnud, see oli esimene kord - aga nagu ma ütlesin, ei tegele ma graafika ega gradientidega kuigi tihti.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|