Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Milline võiks välja näha kleeps hädajuhtumi jaoks märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.09.2011 18:11:41 vasta tsitaadiga

Magnetiga GPS seadme magnetväli on ka minu läpaka ketta ära tapnud.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
omgwtf
HV Guru
omgwtf

sõnum 19.09.2011 19:24:43 vasta tsitaadiga

Et magnet tapaks ketast peab ta olema ikka üle keskimse võimusega icon_rolleyes.gif Ehk isegi nii võimas mida "käsimüügis" ei ole icon_cool.gif

E. muideks hetkel natsa täitsa sai huvipärast natsa tsekatud magneti värki ja tundub,et ühte tugevaimat magnetit kasutatakse/kasutati just HDD sees http://en.wikipedia.org/wiki/Neodymium_magnet icon_razz1.gif Ilmselt nüüd vaja teist tugevat jurakat mis siis häiriks asja vms icon_rolleyes.gif Töötaval kettal ilmselt oleks surm kindel,kuid seisval eusa_think.gif
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 137
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 19.09.2011 21:29:51 vasta tsitaadiga

Ketast ära ei tapnud, aga Windows boot sectori rikkus ära küll - aitas vaid uus install.
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 07.12.2011 17:09:00 vasta tsitaadiga

Loodan, et ei kisu liigselt vana teemat ülesse, kuid tekkis häiriv küsimus (või küsimused):

Räägiti ketaste krüpteerimisest TrueCrypt programmi abil. Kui ma endal süsteemiketta ja kõik muud ka krüpteerin, kas ma peaksin olema mures failide taastamise osas? Et peaksin kettad enne mustmiljon korda 0-byte'idega üle kirjutama ja alles siis krüpteeritud info sinna peale viskama?

The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 07.12.2011 18:15:48 vasta tsitaadiga

Ma ülejäänud küsimuse osas ei oska aidata, aga pole mõtet miljon korda 0-bytedega üle kirjutada. Kasuta näiteks mitut erinevat meetodit üks kord ja ma eriti ei usu, et keegi siis midagi taastada veel suudab.
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 07.12.2011 18:24:28 vasta tsitaadiga

Üks kord suvaliselt millega ketas üle kirjutada ning enam ei saa sealt keegi kätte miskit. See aeg kui võis teoorias miskit taastada olid üksikud bitid kettal tuhandeid kordi suurema pindalaga ning siiski vajas see juba utoopilisi lahendusi ning tulemus polnud kaugeltki garanteeritud.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 07.12.2011 18:39:47 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Üks kord suvaliselt millega ketas üle kirjutada ning enam ei saa sealt keegi kätte miskit. See aeg kui võis teoorias miskit taastada olid üksikud bitid kettal tuhandeid kordi suurema pindalaga ning siiski vajas see juba utoopilisi lahendusi ning tulemus polnud kaugeltki garanteeritud.
Ma arvan, et said küsimusest veidi valesti aru
lkits kirjutas:
......
Räägiti ketaste krüpteerimisest TrueCrypt programmi abil. Kui ma endal süsteemiketta ja kõik muud ka krüpteerin, kas ma peaksin olema mures failide taastamise osas? Et peaksin kettad enne mustmiljon korda 0-byte'idega üle kirjutama ja alles siis krüpteeritud info sinna peale viskama?

Ise arvan küll, et kui TrueCrypt programmiga ketas üle käidud ja ketas hiljem taastamist vajaks siis sealt midagi taastada pole võimalik, näiteks vaadati, et tühi ketas, tehti kettale format ja lasti uus Windows peale, mõne nädala möödudes hakati seda TrueCrypt programmiga krüpteeritud kettast otsima ja siis avastati, et sellele sai ju uus Windows peale lastud ja nüüd oleks neid krüpteeritud tähtsaid faile uuesti kätte saada - taastada vaja.

LKits
HV Guru
LKits

sõnum 07.12.2011 18:45:25 vasta tsitaadiga

Ma pigem mõtlesin seda, et kui ma olen mingi aasta aega kasutanud ketast (Windows peal ja puha) ning kui nüüd TrueCryptiga krüpteerin, siis vanu (loe krüpteerimata) faile ju ei kirjutata 0-byte'idega üle. Ehk jäävad alles ka vanad failid, mida on reaalselt võimalik ju taastada. On mul õigus?
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 07.12.2011 18:55:43 vasta tsitaadiga

lkits kirjutas:
Ma pigem mõtlesin seda, et kui ma olen mingi aasta aega kasutanud ketast (Windows peal ja puha) ning kui nüüd TrueCryptiga krüpteerin, siis vanu (loe krüpteerimata) faile ju ei kirjutata 0-byte'idega üle. Ehk jäävad alles ka vanad failid, mida on reaalselt võimalik ju taastada. On mul õigus?

Kuhu ta need krüpteeritud failid mahutab kui ta vanad failid üle ei kirjutaks

LKits
HV Guru
LKits

sõnum 07.12.2011 19:16:03 vasta tsitaadiga

No, aga kui ketas on 500GB ja Windows selle peale vaevu 50GB, siis ruumi ju küllaga, et mitte üle lasta...

EDIT: Et siis, kas TrueCrypt sõna otseses mõttes laseb vanad failid maha või lihtsalt kustutab indeksid ära nii et pärast on võimalik taastada?
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Milline võiks välja näha kleeps hädajuhtumi jaoks mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.