Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  kaitsekiled/klaasid/kestad märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Anti

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.10.2011 13:47:41 kaitsekiled/klaasid/kestad vasta tsitaadiga

rex kirjutas:

Anti kirjutas:
Kelle jaoks või mis puhuks seda mind-conditsiooni vaja säilitada on?

Ma arvan, et sellele võiks vastata igaüks, kes kord kasvõi ühe kasutatud telefon edasi on müünud. Säilivusastmest oleneb ju puhtalt hind või see, kas keegi seda üldse veel tahab. Kallima seadme puhul võib tegu olla sadade €-dega. Igaühe vaba valik, kas hoiab sellest tulenevalt nagu s*tta pilpa peal, nühib mõnuga vastu asfalti või midagi kuskil nende kahe äärmuse vahepeal.
nojah, eks see olene inimesest. Mõnel ehk emt leti ees seistes juba haudub peas mõte, mis hinda ma saaks selle eest 2,5 aasta pärast ja et seda maksimaalset hinda kindlustada, soetan endale kõikvõimalikud kiled ja asjad, kasutan enda tarbeks telefoni eranditult kiledes ja plastikaadi sees ja olen siis õnnelik, kui saan 3aasta pärast plastikaadi seest välja võttes tõdeda, et telefon täiesti uueväärne ja selle eest 30 lisaeurot küsida, sealjuures olen ise kõik need aastat oma superilusat telefoni, kuhu tootedisainerid on pannud sisse sadu töötunde, kasutanud ainult räpastes kraabitud kiledes. Nende uute kallimate telefonidega kipub see olema, et ollakse telefoni ori, mitte vastupidi... kõiksugu kiled, lapikesed, kootud kotikesed jne.
Kommentaarid: 314 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 4 :: 240
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Braien
HV Guru
Braien

sõnum 20.10.2011 13:51:54 vasta tsitaadiga

Täitsa oleneb mis inimene teeb telefoniga.
Mul olnud viimased telefonid köik korralikud peale kasutust, ei hoia kuskil vöökotis, ei kaitse neid kuidagi.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
pois11
HV Guru

sõnum 20.10.2011 13:56:22 vasta tsitaadiga

Ise kasutan ekraani peal kilet ja mitte selle eesmärgima, et tulevikus maha müüa, seda enam, et kõik vanad tel. jäävad nagu sahtlisse vedelema või lastele mängimiseks. Kilet kasutan sellepärast, et kvaliteetset pilti ekraanilt kätte saada. Ei kannata silma otsas kui mingi triip või tuhmunud koht keset ekraani on. Hiina kiled on nii odavad, et neid võib lausa iga päev vahetada ja pole nad midagi viletsad, peavad 1-2kuud vabalt vastu.
Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 109
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 20.10.2011 13:58:30 vasta tsitaadiga

No mis siin imestada, mõned vist paneks oma telekale ka kaitsekile peale... pulti ju hoitakse räsitud kilepakendis aastaid... ei tea palju neid inimesi on, kes ostavad uue telefoni selle eesmärgiga, et 2a pärast see maha müüa icon_lol.gif
pois11
HV Guru

sõnum 20.10.2011 14:02:00 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
No mis siin imestada, mõned vist paneks oma telekale ka kaitsekile peale... pulti ju hoitakse räsitud kilepakendis aastaid... ei tea palju neid inimesi on, kes ostavad uue telefoni selle eesmärgiga, et 2a pärast see maha müüa icon_lol.gif

krt ma mäletan seda aega jah kui pultidele pandi kilekott ümber. Isegi kui olin laps anti see ülesanne puldil kilet vahetada. Pole tänapäeval enam sellist asja kohanudki.
Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 109
tagasi üles
hemmar
HV kasutaja

sõnum 20.10.2011 14:02:30 vasta tsitaadiga

Pole kunagi kaitsekilet kasutanud, aga hiljutine vahejuhtum pani mind seda natuke kahetsema. Nimelt kukkus telefon (galaxy s) autos armatuuri pealt alla mati peale. Mingil ime kombel tekitas see väike kukkumine aga keset mu gorillaklaasi nii umbes 8mm pikkuse kriipsu, milles ekraani valgus nüüd murdub ja vikerkaarena vastu särab. Üldiselt pole mingi telefoniärikas ja siiani on kõik telefonid oma poolt kuni nende viimase hingetõmbeni ära kasutatud, nii et väärtuse langus pole mulle probleem. Küll aga häirib mind ennast see keset ekraani särav vikerkaar.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 20.10.2011 14:03:43 vasta tsitaadiga

Alles keegi siin foorumis müüs telekat ja lisainfos oli kirjas, et pult koguaeg kilekotis olnud icon_neutral.gif

Õnneks on aga nii, et uusi mudeleid tuleb viimasel ajal piisavalt tihti peale, et ühte telefoni üle aasta ei pea orjama... selle ajaga ei ole võimalik isegi veidi lohakamal kasutajal ekraani nii ära nõgestada, et sealt midagi välja ei loe vms...

rex
HV Guru
rex

sõnum 20.10.2011 14:42:21 vasta tsitaadiga

Esimene post on ses mõttes kontekstist välja rebitud, et mina küll mingi kaitsekilefänn pole. Vastupidi - ma olen esimene, kes uue asja igasugu kaitsekiled ja suured reklaamkleepsud maha rebib. Loomulikult mitte selleks, et mingit spets kaitsekilet asemele kleepida. Minu jutt oli üldise asjade hoidmise kohta.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
Mirage
HV veteran

sõnum 20.10.2011 14:44:30 vasta tsitaadiga

Zagg invis shiild ekraani kaitsma telefonil või muul sellisel vidinal (PSP võibolla näiteks) ja kogu moos. Ülejäänud korpusel ei näe ma väga suurt mõtet, aga ekraani võiks ju kriimude eest siiski kaitsta. Eelmise telefoni ekraan sai veidi kriimustada peale mõneaastast kasutamist ja otsustasin seekord seda vältida. Pealegi pole i5800 selline telefon, kus seda gorilla klaasi vms kasutatud.

Isiklikult peale vaadates küll mingit vahet ei teinud alguses, kas kile peal või mitte.

tagasi üles
weasel
HV Guru
weasel

sõnum 20.10.2011 15:08:14 vasta tsitaadiga

Mulle meeldib zaggi kile eelkõige sellepärast, et näpul on palju mugavam pärast mööda erkaani ringi liikuda.
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 20.10.2011 15:11:45 vasta tsitaadiga

... ei näe siin teemas konstruktiivsust icon_confused.gif igat sorti kaitsevahendite kasutamise võiks idee poolest tingida ikka vajadus, mitte see, kas neid on popp ja noortepärane kasutada icon_rolleyes.gif
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 20.10.2011 15:20:43 vasta tsitaadiga

Pigem tekitatakse endale vajadus. Sest reaalselt on kaks leeri: need kes väidavad, et neil tavapärase kasutuse käigus on liivapaber, naelad ja peotäis mulda koos telefoniga taskus ning ekraan kohe tehakse nahaks ning see leer, kelle jaoks telefon on tarbeese ning käib ka vahest võtmetega taskus kuid ei hakata ulguma iga pisikese kraapsu pärast mis tavapärasest kasutamisest ikka tingitud...

Siis muidugi need kilemüüjad kes teevad ulme videosid kus ekraani toksitakse nugadega ning lastakse kuulipildujast...

DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 20.10.2011 15:28:33 vasta tsitaadiga

... igaühe oma asi, milleks kasutab, kui teda kriimud häirivad, siis on see juba piisav argument icon_rolleyes.gif ma ise kasutan silikoonkesta, lihtsalt muretum telefoni kasutada ja istub mugavamini käes, kui see libe plastik, millest telefon tehtud ...
Ehhr
HV vaatleja

sõnum 20.10.2011 15:35:46 vasta tsitaadiga

Minu meelest 600euri maksva telefonile võiks kaitsekile vabalt peale panna.Omal lihtsalt parem kasutada kui kallis disainividin ei näe poole aasta pärast välja trööbatud korpuse ja ära kriibitud ekraaniga.
Mingisuguse 100 eurise lutsuga on muidugi savi.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 20.10.2011 19:04:43 vasta tsitaadiga

Eks tuleb ka vahet teha, millele seda kleepida:

1. Tüüpilise vanema passiivse ekraaniga telefoni (N: Nokia E51, N95; SE K750i) ekraani katteklaas on pehmest pleksist ja korjab mõnuga igasugu kraapse ja isegi suvalisi nühkimisjälgi. Võiks ju kilega katta. Ise ei ole seda kunagi teinud ja sellest hoolimata suutnud väga üksikuid kriimusid tekitada.

2. Resistive tüüpi puutetundlikkusega (tegelikult siis vajutustundlikkusega) ekraaniga telefoni (N: Nokia 5800XM, N97, C6-01; SE P1i, Xperia X1) ekraani kate on juba oma olemuselt pehme, muidu ta ei toimiks. See kogub ka kergesti kriimusid. Samas on vahe ka selles, kas kasutada seda peamiselt sõrmega või pulgaga. Pulk kriibib rohkem ja peamised tegevused on ekraanilt üsna varsti järele aimatavad. Seda tüüpi ekraani võiks kaitsekilega kaitsta, kuid paraku vähendab see ka pealmise puutetundliku kile elastsust ja muudab seega telefoniga suhtlemise (eriti sõrme abil) tuimemaks. Nokk kinni, saba lahti.

3. Capacitive tüüpi puutetundlikkusega ekraaniga telefoni (N: iPhone, Nokia N8; SE U1i, Xperia X10) ekraani katteklaas on enamasti kõva klaas. Pigem kardab see lööke kui kriipimist. Kuna see pulgaga torkimisele ei reageeri, ei ole ka sellest mingit kriipimist ette näha. Pehme sõrm ei tee talle ka aastate jooksul vähimatki viga. Kui sellist seadet mõistlikult hoida - mitte võtmetega ja muude sarnaste esemetega samas taskus, siis mina ei näe mingit vajadust seda ekraani kaitsekilega katta. Sellest hoolimata on minu telefonida ka aasta pärast suht uuesarnased, kuigi ma ei laku neid iga tunni tagant mikrofiiberlapiga ega hoia sametkotikeses.

Olen kõiki neid tüüpe mõnda aega ka ise reaalselt kasutanud, nüüd viimased pea 3a juba 3. tüübi peal. Räägin peamiselt iPhone'i baasil. Olen neid omajagu vahendamise eesmärgil pruugituna ostnud ja paljudel on kaitsekile peal olnud. On olnud matte, läikivaid ja peegelkilesid:

a) Matt on ses mõttes hea, et see tõesti elimineerib päikese käes vastuhelkimise. Samuti ei paista näpujäljed niiviisi välja, nagu tüüpiliselt läikivalt klaasilt. Samas tekitab mattkile kerge blur-efekti ja väikest teksti on läbi selle lugeda ebameeldivam kui ilma kileta. Eriti ebameeldiv tiheda resolutsiooniga ekraani puhul (iPhone 4).

b) Läikiv kile - sõrm libiseb sellel pisut halvemini kui klaasil, korjab näpujälgi vähemalt samamoodi nagu ilma kileta klaas. Tihti on klaasile kantud rasvahülgav kiht, sel juhul rikub ta selle efekti ja korjab näpujälgi veelgi paremini. Enamasti on paigaldatud nii, et õhumullid või mingi sodi on all ja/või on kile ekraani servade, kuulariava või nuppude suhtes nihkes/viltu ehk ebaesteetiline. Servast on tavaliselt liim juba kergelt välja pressinud ja igasugu kõntsa enda külge korjanud. Mina isiklikult sellise kile järele vajadust ei tunne. Enda valdusse sattunud telefonidel olen maha kiskunud.

c) Peegelkile - ei teagi, kellele see suunatud on? Tibidele taskupeegli asendajaks? Irvitan alati, kui näen, kuna ükski peamiselt aju vasaku poolkeraga mõtlev inimene ei hakkaks sellisega seadme funktsionaalsust pe*sse keerama.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
omgwtf
HV Guru
omgwtf

sõnum 20.10.2011 19:12:28 vasta tsitaadiga

N8 kasutan kilet,mingi lambikas 10x pack sai eBayst võetud ja sõltuvalt kasutusest vahetan vast 2-3 nädala tagant icon_lol.gif Alguses oli lisaks ka veel kummist kest ümber,kuid natsa ebamugav oli teksadega taskust kätte saada asja.. Hetkel enam kesta pärast ei põe ka kuna alati saab uue korpuse tellida ebayst(just sai seda tehtud,kuna pikk nädalavahetus linnas laaberdades suutis korralikud armid jätta kestale,ekraani aga kaitses kile kus olid pikad tugevad jutid maas libisemisest.) thumbs_up.gif
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 137
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 20.10.2011 19:13:42 vasta tsitaadiga

Sooviga tagada uuele aparaadile üle liikudes enda kasutatu parim müügiargument, võib ju kaitsekilesid kasutada.
Teine võimalus on aparaati müües 15€ eest tuttuus korpus külge monteerida. Kuna see on vahest ehk keeruline protsess keskmisele inimesele, on kaitsekile kindlasti praktilise väärtusega toode.

Minul on matt kile just mugavusest lähtudes - puhta klaasi peal jääb näpp matima pinnaga võrreldes lausa "kinni" ja eelistan kasutusmugavust veidikese hägususe arvelt.
Muud põhjust ei ole.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
omgwtf
HV Guru
omgwtf

sõnum 20.10.2011 19:16:11 vasta tsitaadiga

Ei tea kuhu see näpp kinni jääb,näpud mingi toiduga koos pidevalt? icon_confused.gif Või lihtsalt koguaeg higist nõretavad icon_rolleyes.gif Ise selles küll probleemi ei näe,olgu mis kile või mis pind tahes,libiseb kenasti näpp seal peal..
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 137
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 20.10.2011 19:20:55 vasta tsitaadiga

Kile sees telefon veel, ei julge välja võtta icon_razz.gif
K3ndu
HV Guru
K3ndu

sõnum 20.10.2011 19:42:29 vasta tsitaadiga

Mul oli Samsung GT-S 5230'l kohe tehase poolt kaitsekile peal ja oma poo laastat oli see seal peal kuni hakkas lahti tulema.
Võtsin kaitsekile pealt ära ja telefoni erkaan oli nagu uus peale seda, nii, et minu poolt küll kiitussõnad. thumbs_up.gif
Peale seda pole uut kaitsekilet ka ostnud kuna väga vajadust ei näe ja las need kriimud tulgu. Muidugi peab ära mainima, et kui kaitsekile ära võtsin, tundus ekraan kohe päris palju selgem ja erksam.

Kaitsekilede osas tuli mul kohe üks naljas asi meelde, klassivend ostis mingi 250 kroonised Speedlinki klapid. Ja nendel oli pea kohal oleval osal kilekott või kaitsekile ümber, ja ta hoidis seda seal ikka päris pikka aega. icon_lol.gif icon_lol.gif
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 116
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 20.10.2011 20:42:01 vasta tsitaadiga

Tavaliselt telefone jms taskusse käivaid asju ei hoia, aga viimast telefoni olen küll hoidnud - full body kile peal ning võtmeid samasse taskusse naljalt ei pane. Vahepeal muidugi juhtub ka seda.
Alguses ostsin kile selleks, et kriime ära hoida, aga...ega kiletagi arvatavasti sinna mingeid kriime ei teki eriti. Kasulik on ta sellegipoolest. Kile on peal, siis vihmaga töötab puutetundlikkus normaalselt. Kileta sain vihma käes proovida ja siis normaalselt ei töötanud. Samuti annab see telefonile hea grip-i ja tänu sellele naljalt käest ei libise ega maha ei kuku.

Ning pole need kaitsekiled midagi kallist ka. Populaarsematele telefonitele saab ebayst 1 dollarisendi eest (post hinna sees) isegi näiteks 3 kilet...

Kohe saan teisele telefonile uue LCD + digitizeri, aga sinna kile peale ei pane. Eks näeb, kauaks see kriimuvaba minu kasutamise juures on.

bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 20.10.2011 20:53:09 vasta tsitaadiga

weasel kirjutas:
Mulle meeldib zaggi kile eelkõige sellepärast, et näpul on palju mugavam pärast mööda erkaani ringi liikuda.

Õige jutt. Näpp libiseb paremini ja sõrmejäljed ei jää ka kile peale nii hirmsalt näha kui palja ekraani peale.

Kuna eelmisel telefonil oli ekraan korralikult kriimuline, siis SGS2 sai omale kile kohe peale, et mitte paari kuu pärast avastada et enam ei näe mis ekraanil toimub icon_biggrin.gif

ivokas
HV veteran
ivokas

sõnum 20.10.2011 20:59:38 vasta tsitaadiga

Ei kasuta. Gorilla glass kestab minu eluviiside juures küll ja veel. Odavaid kilesid sai kunagi proovitud: paari päeva pärast oli pilt sigahägune ja põõsasse see kile lendas.
tagasi üles
bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 21.10.2011 09:30:05 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
bigmarx kirjutas:
Kuna eelmisel telefonil oli ekraan korralikult kriimuline...

Mis see täpsemalt oli?

Ei olnud Gorilla klaasiga aparaat, kui seda mõtled, üks Nokia oli icon_biggrin.gif

busse
HV veteran

sõnum 04.12.2011 22:39:19 vasta tsitaadiga

minu jaoks on kaitsekile selleks, et kui ma nüüd maha müün telefoni (puutetundliku), siis uuel kasutajal pole kriimuline ja kraabuline ekraan, vaid korralik. ma ei tahaks teada, milline pärast paari aastat ekraan oleks, kui need korrad, kui ta on taskus koos vötmete, objektiivi korgi või kaartidega. suhteliselt inetu oleks pärast seda endalgi edasi müüja. jah, kasutatud telefonidel pole täna väärtust sest neid uusi saab nagunii esindusest tasuta, aga vb see kes seda ostab minult järelturult nö, tema vöiks saada vähemalt normaalse korras ekraaniga selle.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  kaitsekiled/klaasid/kestad mine lehele 1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.