praegune kellaaeg 22.06.2025 22:20:25
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Arvo Cobrietti
HV Guru

|
03.08.2003 19:31:03
aiw 128+capture+pakkimine=>kvaliteet? |
|
|
kuna olen sellega suhteliselt vähe elus kokku sellise asjaga siis ootaks nõu selles suhtes, et kuidas saaks parima kvaliteedi vastavate vahenditega? pildi tõmbaks tuunerist või videomakist
ma ise praegu toimin nii:
1) MMC-ga mpeg2
2)Tmpgencoderiga mpg-ks
aga küsimus ei olegi nii capturemises kuivõrd hilisemas pakkimises, filtreerimises ja deinterlacemises. et kui ma telekast tõmban näiteks. resoga 720x576, MMC-s saab juba määrata deinterlace, kas see on piisav või tasub pärast näiteks tmpgencoderiga ka deinterlaceda või vastupidi jätta ati poolt interlaced ja pärast siis softiga üle lasta? või on äkki parem üldse *.mp2 formaat näiteks .avi'ks teha kui vaja tiihedat pakkimist? js siis veel te kui efektiivsed need igasugused sharpening' ja noise reduction on. noise reduction minu silma järgi tegi küll päris head tööd.
igal juhul ootaks siia teemasse arvamusi selle kohta kuidas minimiseerida kvaliteedikadusid capturemisel ja video hilisemal kompressimisel.
praegune kvaliteet on mul midagi sellist telekast võttes:
www.hot.ee/robotron/1.mpg
www.hot.ee/robotron/2.mpg
4-5 megased jupid, kui keegi vaadata tahab siis lasku käia, et kas oleks võimalik midagi parandada. muidugi eks teleka signaal paneb ka asja paika!
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
terminaator
HV kasutaja
|
03.08.2003 21:47:53
|
|
|
Ma salvestan kõigepealt Huffyuv'i (kadudeta pakkimine erinevalt MPEG-2'st) seejärel avan faili VirtualDub'is, lisan deinterlace filtri, resize filtri ja 2d cleaner filtri (täpselt sellises järjekorras). Viimase filtri asemel võib ka muid sarnaseid müra vähenduse filtreid kasutada. Seejärel valin pakkimiseks Xvid'i ja läheb.. Võib ilmselt ka Divx'i või RV9'ga pakkida. Reaalajas kohe ma MPEG-2'ks ega millekski muuks kadudega formaadiks ei paki, samuti salvestan ma suurimal võimalikul resolutsioonil, hiljem alles resize'in ümber.
Kuna ma ise enam (ATI TV-Wonder'i puhul) MMC'd ei kasuta, siis ma ei tea, kas sealt Huffyuv'i otse salvestada saab
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|