praegune kellaaeg 20.06.2025 16:19:43
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mäksivana
HV kasutaja

|
13.10.2011 00:13:34
FS LIFEBOOK S7010 ja S7020 laadimisahela vea tuvastamine |
|
|
Tervitused alustuseks kõigile asjatundjatele!
Seisab siis mul laual teve hunnik praktiliselt samade vigadega FS LifeBook S7010 ja Ss7020 seeria sülearvuteid, võimalik rikkepiirkond on toite- ja laadimisahelad. Aku pealt töötavad iseenesest, adapteritoitel mitte, toiteahelas on lühis. Lühised õnnestus küll algselt kõrvaldada, sai välja vahetatud mosfet transistor PA1717 link tootele: http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/6567/NEC/UPA1717G.html
ja laadimiskontroller MB3879, misjärel töötasid arvutid võrgutoitel ilusti ilma akuta, kuid nii kui aku külge ühendada, hakkab kostuma aku ühenduspistiku piirkonnas asuvate drosselite kahtlane siutsumine ja varsti põleb eelnimetatud transistor PA1717 taas lühisesse. Ja nii mitmel korral järjest.... Komponentidest ja aja raiskamisest hakkas juba kahju ja tahaks kuulda asjakohast infot elektroonikutelt, kes on sama probleemiga tegelenud ja positiivse lahenduse leidnud. Ma ise ei ole juba aastaid antud kahe seeria mudeli remondi korral toitelülituse vigadega kokku puutunud ja ei mäleta enam kõiki pisidetaile konkreetsete mudelite puhul. Hetkel on samade vigadega remondilaual kaks S7010 ja kaks S7020 mudelit, mitte ei taha uskuda, et viga pole remonditav.
Olen väga tänulik igasuguse info eest, mis viib masinate vea tuvastamiseni korda saamiseni.
Krt, luapäeval on juba HV Sügismöll ja hetkel polegi ühtegi töötavat isiklikku sülearvutit mida kaasa võtta, kõik töötavad isiklikud sülerid on klientide käes asendusmasinatena hetkel...
_________________ Vajad professionaalset abi, küsi siit: www.elektroonikafoorum.com |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
mäksivana
HV kasutaja

|
13.10.2011 09:14:28
|
|
|
Tanel kirjutas: |
Max27, võta muusika välise ketta või mälupulga peal kaasa |
Väliste ketaste peal tuleb playlist nagunii kaasa, see juba tavaks saanud, üks töötav arvuti kuluks omale ka siiski ära, sest kes välistab ohu, et sellel korral Sul enda LifeBook üles ei ütle, need ikkagi ju tüüpvead neil...
Teiseks oleks vaja töölaud puhtaks saada ja kola kokku keerata. Kuna antud arvutite kohta el. skeeme mul ei ole, siis ei tea ka täpsemalt näpuga järge ajada, kuid viga peab olema kuskil toite ja laadimisahela juhtimisosas, kas on siis mingi stabikas kuskil lühises ja koormab laadimisahela üle või on laadimiskivi modulatsioon selle rikke tõttu vale graafikuga. Mitu laadimisahela kontrollerit nendel arvutitel üldse on, kas kaks?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.10.2011 09:40:27
|
|
|
Max27: Üks laadimiskontroller on, seesama MB3879. Nii, et pead ossi peale panema ja järgi vaatama, kas laadmistranssidel on nii transi sisendis kui väljundis lülitus-laadmisrezhiim olemas.
PS: Nii 1717 kui ka MB3879 lendamine näitab lihtsalt pigem seda, et läppar on saanud vooluvõrgust ülepinget /järske pingekõikumisi, näiteks äikesetormide ajal.
---------------------------
Tean juhuslikult ka ühte analoogselt surnut - surm siis võrgu-ülepinge tagajärjel. Ja mille omanik ei suuda üheselt otsustada, et kas hakkab seda MB3879-t vahetama või hakkab üleüldse uut ja uuemat masinat ostma.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mäksivana
HV kasutaja

|
13.10.2011 14:38:45
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Max27: Üks laadimiskontroller on, seesama MB3879. Nii, et pead ossi peale panema ja järgi vaatama, kas laadmistranssidel on nii transi sisendis kui väljundis lülitus-laadmisrezhiim olemas.
PS: Nii 1717 kui ka MB3879 lendamine näitab lihtsalt pigem seda, et läppar on saanud vooluvõrgust ülepinget /järske pingekõikumisi, näiteks äikesetormide ajal.
---------------------------
Tean juhuslikult ka ühte analoogselt surnut - surm siis võrgu-ülepinge tagajärjel. Ja mille omanik ei suuda üheselt otsustada, et kas hakkab seda MB3879-t vahetama või hakkab üleüldse uut ja uuemat masinat ostma. |
Nagu ma juba esimeses postis mainisin, siis olen paaril masinal vahetanud välja ka selle MB3879 mikroskeemi ja ühel seda lausa korduvalt. Kuna uusi kive kuskilt võtta pole, siis sai nad maha võetud surnud emaplaatidelt, millel laadimisvigasid polnud, seega peavad töötama ka mujal, kuhu neid siirdama ka ei peaks. Ossiga ei ole veel pingegraafikud mõõtnud, kuid tuleb seda ilmselt tegema hakata küll, kuna muidu katsetamisega lendavad kõik tagavaraosad läbi sedasi. Ma millegipärast kahtlustan, et viga on veel mingis teises ahelas samuti ja see piirkond ei pruugi asuda üldse samas kohas, kus on see toite jõuosa ja eelnimetatud juhtkivi. Peab ilmselt hakkama kõiki integraallülitusi läbi kuugeldama, selleks et panna kokku mingi kondikava, et kuidas värk üldse töötab. Esmalt tundus viga väga lihtne olema, paistis, et piirdub ainult mõne komponendi vahetusega.
Selline küsimus ka, et kuidas saab maha BIOS`i parooli nendel masinatel, paaril tükil on need miskipärast peal vanast ajast.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|