praegune kellaaeg 20.06.2025 22:55:46
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kolinkoff
HV vaatleja

|
10.09.2011 19:22:03
Uue kõvaketta korrupeerumise probleem. Samsung HD502HJ 500GB Sata II |
|
|
Tervist!
On selline veider probleem Samsung HD502HJ 500GB Sata II kõvakettaga.
Ketas sai ostetud talvel vanale arvutile millele sai sata taha panna. Emaplaadiks oli asus A7N8X 2.0 Deluxe, 2x512+256 ddr333, Amd Barton 2500+.
Milles siis probleem?
Andmed korrupeeruvad, seda eriti kui kirjutada suuri faile või installida midagi. Samuti peab mitu korda Operatsiooni süsteemi installima kuna
installimise käigus viskab erroreid, et antud fail on korrupeerunud ja tuleb otsast peale alustada. Ja kui isegi õnnesub operatsiooni süsteem ilusti peale panna
siis mingil hetkel viskab BLUE SCREEN ette või lihtsalt veidrad errorid. Seda nii Windows XP kui Windows 7'ga.
Algul arvasin, et kuna tegemist on vana sata chipsetiga ja vb see ei sa oma tööga hakkama ja andmed korrupeeruvad. Seega ketas lihtsalt seisis mul 6 kuud kuni nüüd uue arvuti kokku panin MSI GF615M-P33, AMD X2 260, 2GB ddr3 1333mhz HyperX ja mõtlesin, et saan ketast nüüd kasutada aga sama jant .
Kui windowsi mingi ime läbi saab peale pandud siis kui ta teeb peale restartimist seda HDD kontrolli siis on seal kirjad kuidas ta leiab korrupeerunud faile ja korrigeerib neid.
Tegin kõiksugu teste.
1. Sikutasin samsungi diagnostika lehelt ESTOOL tööriista millega floppy peale panin. Tegin kõiksugu testid ära ja vigu ei leitud.
2. Sata kaableid proovisin erinevaid, kaks mis oli vana arvutiga kaasas ja üks mis oli uue emaplaadiga kaasas ja ei midagi, kaabel pole murtud, et see takistaks info liikumist.
3. Low Format sai tehtud.
4. HDTuneProga sai testitud ja ei mingeid vigu. Bad Sectoreid või selliseid ei ole.
5. IDE kõvaketas sai välja lülitatud, et järsku kaks controllerid sata ja IDE ei sa omavahel läbi aga no luck.
6. Memory test sai tehtud
7. Sata 2 sai Sata 1 lülitatud ja ei midagi.
+ veel igasugu asju google abiga ja ei tea milles probleem.
Hetkel kasutan PATA WD 60GB ja seda juba aastast 2004 ja sellega pole mul kunagi probleeme olnud, Samsungi kõvaketas proovisin kasutada failide hoitimiseks aga üsna tüütu igat faili mitu korda installida ja siis md5 hash kontrollimist teha, et ehk fail ei korrupeerunud.
Kui keegi targem oskab öelda milles viga võib olla.
Vabandan kirjavigade pärast
Tänud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
10.09.2011 19:35:04
|
|
|
Jah - selline vigane käitumine tundub olemagi sellesama seeria probleem.
Endal kah seisab juba oma pool aastat taoline Samsungi HD502HJ. Et kui midagi peale installida või kopeerida, siis pärast on see info vigane.
----------------------------------
PS: Minu ketas on pärit Arvutikeskusest ja vähemalt senini pole mul õnnestunud välja uurida, et kas AK-garantiis tehakse ka kõikvõimalikke instllimis-kopeerimiskatseid või mitte. Ja ilma nende katseteta pole mõtet mul seda ketast garantiisse kah viia.
Nii, et kui keegi Lp. AK-st seda lugema juhtub, siis võiks mulle PS-i kirjutada, et kas on lootust seda katkist ketast garantiisse anda või tuleb minema visata.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
10.09.2011 20:04:03
|
|
|
Mul vahetati just üks kevadel ostetud ja vahepeal ligi poolteist kuud töötult seisnud HD502HJ garantiikorras välja. Sarnased anomaaliad hakkasid kohe algusest peale - algul ilmusid vigased sektorid ketta alguseossa, sh MBR piirkonda, mis muutis kettal oleva op-süsteemi käivitumise võimatuks. Low level format tegi nagu asja korda (vigased sektorid kadusid jäljetult, ümber ei mapitud), aga vaid mõneks käivituskorraks - siis oli kettal ligi 100 vigast sektorit, enamus ketta alguse piirkonnas. Uus low level format andis lõpuks teate protsessil tekkinud veast ja soovitas kasutajatoe või müüja poole pöörduda. Pärast restarti ketas enam ei käivitunud.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
0 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
kolinkoff
HV vaatleja

|
10.09.2011 20:41:29
|
|
|
Enda ketta ostin ATF arvutisalongist, peaks olema 3 aastane garantii sellel, tšekk alles ja puha. Vatt mis välja tuli, mitmel säärased probleemid sama seeria kettaga .
|
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
10.09.2011 20:47:23
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Jah - selline vigane käitumine tundub olemagi sellesama seeria probleem.
Endal kah seisab juba oma pool aastat taoline Samsungi HD502HJ. Et kui midagi peale installida või kopeerida, siis pärast on see info vigane.
----------------------------------
PS: Minu ketas on pärit Arvutikeskusest ja vähemalt senini pole mul õnnestunud välja uurida, et kas AK-garantiis tehakse ka kõikvõimalikke instllimis-kopeerimiskatseid või mitte. Ja ilma nende katseteta pole mõtet mul seda ketast garantiisse kah viia.
Nii, et kui keegi Lp. AK-st seda lugema juhtub, siis võiks mulle PS-i kirjutada, et kas on lootust seda katkist ketast garantiisse anda või tuleb minema visata. |
ja muidugi pole sa ketta korrasolekut vastava softiga kontrollinud?
kui soft näitab, et ketas pees ja sul on kehtiv garantii, siis on see ju no brainer. või mis?
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
10.09.2011 20:55:48
|
|
|
heikis: Vaat - nali oligi selles, et igasugune soft näitas, et ketas on korras. Ja nii oligi, et näiliselt on kõik OK, kuid siis mingi aeg hiljem hakkavad veateated pihta.
Ma ise võtan seda kerge musta huumoriga, nimetades seda ketast fotokunstnikuks ja Ketas-DJ-ks - kuna ta "miksib" kokku erinevate fotode tükke ja erinevate muusikapalade tükke.
--------------------------
Kui pärastpoole aega on, siis üritan mingi pildi peale kokku tõsta selle ketta mõned käsitood - päris andekad tulemused, peab mainima.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
10.09.2011 20:58:41
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
heikis: Vaat - nali oligi selles, et igasugune soft näitas, et ketas on korras. Ja nii oligi, et näiliselt on kõik OK, kuid siis mingi aeg hiljem hakkavad veateated pihta.
Ma ise võtan seda kerge musta huumoriga, nimetades seda ketast fotokunstnikuks ja Ketas-DJ-ks - kuna ta "miksib" kokku erinevate fotode tükke ja erinevate muusikapalade tükke.
Kui pärastpoole aega on, siis üritan mingi pildi peale kokku tõsta selle ketta mõned käsitood - päris andekad tulemused, peab mainima.  |
väga huvitav. SMART ka tip-top? pigem tekib kahtlus, et sata kontroller on vigane- a kui teised kettad töötavad, siis on küll kummaline.
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
10.09.2011 21:14:45
|
|
|
Edit: Tegin siis ühe pildi, näitamaks kui huvitav Kunstidisainer võib üks Samsungi kõvaketas olla.
Tehke järgi.
Pilt ise siis: http://www.upload.ee/image/1649000/kettatoo.jpg
PS: Selle kunsti- ja DJ-kalduvusega Samsungi ketta asemel töötab WD ketas ja see küll kunsti- ega muusikahuviline pole.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
10.09.2011 22:22:44
|
|
|
Tavalised katkised pildifailid ju
Mis kettasse puutub:
Ma ise arvasin, et ehk oli mingi viga peades või kehvas ühenduses peade ja kontrolleri (st ketta enda kontrolleri) vahel. Et vahel luges sektori välja ja vahel ei lugenud. Et ka ketta enda SMART pidas neid sektoreid vigaseks ja liigitas nad "Pending sectors" hulka, siis pidi viga olema kusagil peade ja kettakontrolleri vahel, mitte kettakontrolleri ja emaplaadi SATA kontrolleri vahel. Ja et ketas lõpuks üldse enam mitte midagi välja lugeda ei suutnud, sh ka ketta enda firmware'i, siis arvasin, et lõpuks see ühendus üldse katkes low level formati ajal, kui mehaanilised koormused on suuremad tavakasutusest. N-ö raputas lahti midagi.
Et ka teistel on sarnased hädad selle kettaga ja see tundub olevat tüüpviga, siis ehk ongi viga kusagil ühenduses pcb ja peade vahel. Mingi disainiviga või ebakvaliteetsed materjalid mingis sõlmes vms.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
10.09.2011 23:33:19
|
|
|
Ma tean küll, et tavalised, katkised pildifailid - aga ikkagi väga kunstipäraselt tehtud.
Ja veel üks huvitav nüanss selle juures oligi see, et kusagil polnud "kokkuliidetud pilte" mitmetest erinevatest failidest, nii nagu tavaliselt katkiste ketaste korral on.
Pildid on samad ja ainult n-ö "välimus" on muutunud.
--------------------------------
ja oli ka nii, et kui ketas jutti pikalt töötas, siis sel ajal oli kõik OK, kuid jamad, errorid ilmusid hiljem, pärast masina väljalülitamist ja uuesti töölepanekut jne.
Ehk siis sel ajal, kui töötas, siis suutis veavabalt infot lugeda, kuid pärast uut käimapanekut enam mitte.
Ja välja tuligi see pooljuhuslikult - et uuesti käimapanekul vead ja siis polnud kuidagi aru saada, mis vigu põhjustab. Ja et ketta probleem, see tuli proovi-ketta-vahetusega välja. Asemel siis WD ketas.
----------------------------
Edit - koukisin selle, mitu kuud seisnud ketta välja - ja praegu töötades "värskelt-külmalt" momendil ei ühtki viga, kõik failid, mis kettal on, kopeeruvad arvutisse täiesti tervetena.
Eks ma annan talle mõni päev vähe "koormust", ajan kuumaks ja siis vaatab, millal "trikitamiseks" läheb.
- Ning ega see pole ka veel välistatud, et "kivid" saab millalgi kusagil infrapuna-jootmises üle joodetud.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
kolinkoff
HV vaatleja

|
30.09.2011 12:36:24
|
|
|
Kõvaketas vahetati välja Western Digitali vastu ATF'is ja kõik töötab nüüd . Oleks pidanud kohe Westerni võtma .
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
30.09.2011 19:16:54
|
|
|
Oskab WDC ka automaagiliselt mahakärvavaid kettaid teha väga hästi. Miski pole kindel. Mõni kettamudel on vastupidav, mõni läheb untsu - olenemata tootjast. Loodame, et said vastupidava mudeli
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
kissu19
HV kasutaja
|
30.09.2011 19:41:50
|
|
|
Sellele sinu viidatud seeriale on samsungi lehel ka firmware olemas:
http://www.samsung.com/global/business/hdd/faqView.do?b2b_bbs_msg_id=308
Samas ma ei usu, et viga firmwares, samasugune piltide "tuunimise" featuur oli mul kunagi ühe DVD-RW-ga mis pildid plaati kirjutamisel samasuguseks tegi, rommi vahetamisega sai asi korda.
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
hants
HV vaatleja
|
15.10.2011 09:05:03
|
|
|
Ei hakka uut teemat tegema. Endal on arvutis samuti Samsung, aga Spinpoint F3. varem oli ta kohati aeglane, tegin restardi kõik korras, aga eile hommikul hakkas pihta. Üritan internetti minna, ei lähe, jääb mõtlema, midagi ei ava. Arvutis toimetamine võttis ka tavapäraselt kauem aega. Task managerist oli raske mikit kinni panna. Mõtlesin et teen restardi. Läheb ilusti, soovitab disk checki teha. Tegin, ära ja ta ei saanud teha mingi korrumpeerunud faili pärast, siis sealt ta enam edasi ei läinud. uuesti restart, mingi aeg tuli valik, kas alustada windowsit tavaliselt ja soovitab mingit parandus utiliiti vms. Avanes mingi soft, mis otsis probleeme päris pikalt. Lõpetuseks ütles et kontakteeru oma adminstraatoriga. Aknas oli 2 varianti, vigade aken ja alternatiivsed võimaliused. Läksin võimalustesse ja võtsin selle restore point. Seal oli 2 võimalust, võtsin ühe neist, tükk aega jälle mõtleb ja järsku ütleb et ketttal F on miski korrumpeerunud ja siis pm et mine tagasi ja tee kõik uuesti. Proovisin windowsit uuesti ja nüüd ei tea kuidas sain ta peale.. Milles viga võib olla? Ise kahtlustan sügavalt kõvaketast, ketas pole 1a ki vana.
E: Uus win ilusti peal ja kõik küik näib töötavat, täna proovins seda programmi ka mis siin soovitati..
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|