Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Meilile vastamise kiirus paljastab sõpruse astme märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.12.2011 07:12:31 Meilile vastamise kiirus paljastab sõpruse astme vasta tsitaadiga

link :: minut.ee

Sõpruse suurus on subjektiivne mõõde - õnneks või kahjuks saab seda isegi kuidagi mõõta. Elektroonilise suhtluse jälgimine võib anda märku sellest kui oluliseks lähedast inimest pead.

Tegu pole mingi pseudoteadusega, vaid lihtsa tähelepanekuga - mida olulisem sõber, seda kiiremini vastad tõenäoliselt tema meilile. Tuttavatele vastatakse tavaliselt kõige hiljem, varem kolleegidele ning südamesõbrale kirjutad vastust arvatavasti kohe peale esimeste ridade silmadega ülekäimist.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
marek
HV vaatleja

sõnum 03.12.2011 09:38:27 vasta tsitaadiga

Aa, nüüd ma saan aru, et kui ma üldse ei vasta, siis see saadab ka ikkagi mingi signaali inimesele. Ma olen viisakusest ikka vastamata jätnud, et mitte asjatut müra tekitada.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Terror
HV veteran
Terror

sõnum 03.12.2011 10:44:51 vasta tsitaadiga

Kõige esimesena vastad ikka sinna kust on kõige suuremat raha oodata icon_lol.gif
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 91
tagasi üles
K3ndu
HV Guru
K3ndu

sõnum 03.12.2011 11:27:31 vasta tsitaadiga

Kes üldse suhtleb oma tuttavate ja sõpradega jne e-maili teel?icon_biggrin.gif
Ainuke kellega mul kirjavahetus meile teel on, firmad, asutused ja vahest harva mõni õpetaja. Või on siin mõeldud nende"meilide" all msn'e jms ka.
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 116
tagasi üles
UB
HV Guru
UB

sõnum 03.12.2011 14:26:36 vasta tsitaadiga

Mulle on ka postkast muutunud pigem ametliku info vahetamise kohaks, muidu saadad sõnumi FB, sest enamus tuttavaid on seal olemas ning nii võid ka kindel olla, et sinu kirja loetakse. Kuigi mulle jookevad kõik kirjad telefoni, on seal väga vähe isiklikku laadi kirju. Kui mõtlema hakata, siis ei mäletagi, millal viimase sain...
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.12.2011 15:09:54 vasta tsitaadiga

Maili tõesti praktiliselt enam suhtluseks ei kasuta. Kõik käib läbi skype'i, nii reaalajas kui viitega sõnumineerimine.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 03.12.2011 15:19:57 vasta tsitaadiga

Mul ikka veel nii palju inimlikkust on, et sõpradega suhtlen telefoni teel või kui keegi viibib netis samal ajal, siis msni teel icon_rolleyes.gif
mailide saatmine on ikka suht ametliku asjade jms tarbeks.
Ei hakka ju maili saatma, et "tsau mis teed, teeks väiksed õlled täna/ homme" icon_lol.gif

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
ferry
HV vaatleja

sõnum 03.12.2011 16:24:42 vasta tsitaadiga

See on üks tõlgendus.
Samas võib sellele välja mõelda lõputu arvu muid.
Näiteks:
- saadad sünnipäevakutse neljale sõbrale, ja neljas ei vasta momentaanselt, vaid alles kümne tunni pärast. Tõlgendus - ainult ühel sõbral on mingi asjalik tegevus, ülejäänud vahivad vaid monitori.
Jne.
Teadus my ass.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.12.2011 16:25:32 vasta tsitaadiga

Mulle jooksevad mailid-IM'id reaalajas mobiili ning pole just palju tegevusi millede kõrvalt ei jõua kiirelt vastata icon_smile.gif
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 03.12.2011 16:35:20 vasta tsitaadiga

Selle tähelepaneku järgi on firmad mu ainukesed sõbrad, sest pmst ainult neile saadan meile ning esimesel võimalusel pärast läbilugemist....

Kes üldse tänapäeval meile tuttavatele saadab, kui on olemas IM, Skype, FB, telefonid ja misiganes veel?

ferry
HV vaatleja

sõnum 03.12.2011 16:59:11 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Mulle jooksevad mailid-IM'id reaalajas mobiili ning pole just palju tegevusi millede kõrvalt ei jõua kiirelt vastata icon_smile.gif

Pole just palju tegevusi.
Kujutad ette börsimaaklerit, kes sõnumineerib (tööajal) oma kallimaga?
Aga kraanajuhti, treialit, koristajat, arhitekti, saapapuhastajat, prostituuti? Jne.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 03.12.2011 17:01:13 vasta tsitaadiga

Parafraseerides ühte tuntud ütlust: "The e-mail will always get through". Ehk siis köik inimesed ei istu iga päev MSN-s/facebookis ja ei saa alati telefonile vastata - möned söbrad müttavad nt. teisel pool maakera džunglis ja internetti saavad kord nädalas, e-mail on köige kindlam viis nendega suhtlemiseks.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
ReinZ
HV kasutaja
ReinZ

sõnum 04.12.2011 22:23:21 vasta tsitaadiga

vladimir kirjutas:
Parafraseerides ühte tuntud ütlust: "The e-mail will always get through". Ehk siis köik inimesed ei istu iga päev MSN-s/facebookis ja ei saa alati telefonile vastata - möned söbrad müttavad nt. teisel pool maakera džunglis ja internetti saavad kord nädalas, e-mail on köige kindlam viis nendega suhtlemiseks.

väga äärmuslik näide

LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 04.12.2011 22:31:15 vasta tsitaadiga

Mina olen peamiselt sõber reklaamidele jms spämmile. Minu sõbrad on aga peamiselt ettevõtted jm asutused. Kui vaadata laiemalt (Facebook, MSN), siis vastan esimesena sellele, kes on minuga ühel lainel, igas mõttes. Sugulased on kõige hullemad, nad on tüütud.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 04.12.2011 22:53:35 vasta tsitaadiga

ReinZ kirjutas:
vladimir kirjutas:

väga äärmuslik näide

Äärmuslik? Võib-olla tõesti... aga siiski on seal oma tõetera sees.

Kõik ei istu FB's. Kõigil ei ole aega MSN'is ja Skype'is lobiseda. Kõigil ei ole edevaid ja nutikaid telefone taskus, mis kogu sotsiaalmeediat jms. suhtlusvahendite infot kokku veavad.
Messenger'i logisin viimati sisse vist pool aastat tagasi. Skype läheb käima tavaliselt kuskil kord kuus. Ei näe enam karjuvat vajadust nende järgi. Kummalisel kombel on hakanud FB neid kahte asendama - sealne reaalajas toimiv sõnumite vahetamise lahendus on piisavalt pädev, et minu vajadused katta.

Ma arvan, et siin tuleks ikkagi läheneda case-by-case. Sõltub ju see suuresti ikkagi vahetava info iseloomust ja sellest, kellega sul seda vahetada vaja on.
Kiired asjad saavad aetud ikkagi ainult telefonitsi. Kui teisel osapoolel pole parasjagu aega siis lepin kokku kuidas edasi toimida (kas helistan hiljem tagasi või toksin vajaliku info e-mailiks). Õhtul pubisse minekuks tõesti e-maili ei saada - kõne või SMS on ju täiesti asjakohased. Samas kõik mitte ajakriitiline ja suuremamahuline infovahetus jääb minul küll endiselt veel pikaks ajaks e-maili kanda - ma ei näe lihtsalt ühtegi sobilikku alternatiivi.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 224
tagasi üles
ReinZ
HV kasutaja
ReinZ

sõnum 05.12.2011 00:02:08 vasta tsitaadiga

warwas kirjutas:
Spoiler Spoiler Spoiler

äärmuslikkuse all pidasin siiski silmas seda džungli variant

Killerwave
HV Guru
Killerwave

sõnum 05.12.2011 08:23:46 vasta tsitaadiga

Nõustun et email on kindel variant kui vaja ühendust võtta. Samas kooli asjad käivad läbi google mail grupi, lihtne ja mugav. Paljud lõpetanud MSNi kasutamise, samas kellega ühendust tahan võtta siis ikkagist helistan. FB lihtsalt ignoreerin.
Kuigi jah, email pigemametlikumaks suhtluseks kui tuttavate vahel suhtlemiseks.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 31
tagasi üles
vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 06.12.2011 20:40:06 vasta tsitaadiga

ReinZ kirjutas:
äärmuslikkuse all pidasin siiski silmas seda džungli variant

Jah, pisut äärmuslik küll, aga mitte liiga äärmuslik loodusteadlaste puhul icon_wink.gif

Vähem äärmuslik on inimene, kes tööasjus liigub pidevalt linnas ringi ja kellele "näpunühkimisteleföön" kontimööda pole - kui midagi vaja, siis telefon on köige kindlam sidepidamisviis. Osadel inimestel pole kodus internetiühendust (vabatahtlik valik - internetti kasutatakse nt. loengute vahepeal või töö juures puhkehetkedel) - kiired asjaajamised läbi telefoni, mittepakilised, aga siiski olulised või mahukad asjad e-mailile.

Mina ei mäletagi millal viimati MSN-i või löustakaustikut kasutasin. Mönikord ühe söbraga räägin läbi gtalki, aga see on ka köik.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Meilile vastamise kiirus paljastab sõpruse astme
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.