Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
anton1
HV vaatleja
|
28.09.2011 15:16:20
Abi soovin jällegi :) |
|
|
Kas keegi viitsiks mulle lahti seletada SOOME sülearvutite müügi poole??
|
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
28.09.2011 15:47:40
|
|
|
Mis su sülearvutitest just SOOME sülearvutid teeb?
On nad Soomest ostetud?
Või tahad neid Soomes müüa?
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
0 :: |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
anton1
HV vaatleja
|
29.09.2011 01:27:40
|
|
|
kusti85 kirjutas: |
Mis su sülearvutitest just SOOME sülearvutid teeb?
On nad Soomest ostetud?
Või tahad neid Soomes müüa? |
Soovin sülearvuteid müüa Soome?!
Oskad öelda, kuidas süsteem peaks välja nägema?
1. Firma ära registreerima
2. Kuidas Delli müügiga Soomes on? Seal ju ametlik Delli esindus.
JNE!
|
|
tagasi üles |
|
 |
Hirff
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
anton1
HV vaatleja
|
29.09.2011 11:26:34
|
|
|
Tänud vastuse eest DjPaulyD.
Kahjuks ma ei tööta Soomes, ma ei ela Soomes ja ma ei oma Soomes elukohta, kuigi pikemas perspektiivis soovin seda väga, kui müügi käima saan muidki Soomes.
Ma pole absoluutselt Soomega mitte kuidagi seotud, kuigi võiks....
Olekski tarvis abikäsi, et Soomes alustavad äri püsti panna.Tulin seda meeleheitlikult siia otsima.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
29.09.2011 11:28:11
|
|
|
Millest sul kõigerohkem vajaka jääb?
Ilmselt tuleb seadusandlust uurida ja raamatupidamisega - maksudega ennast kurssi viia. Muidu ettevõtmine nagu ikka...
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
anton1
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
29.09.2011 13:03:25
|
|
|
Kui sul ei teki püsivat tegevuskohta Soomes siis pole sul sealse maksuametiga (verotoimistoga) mingit tegemist vaja teha. Internetikaudu müües minu aru saamist mööda ei teki püsivat tegevuskohta sealpool lahte. Sellega seoses pääses sealsest kõrgemast KM kohuslusest (siin 20% , seal 23%). Firma registreerimine seal on lihtsamast lihtsam , pm võid ka Eestis firma teha ja seal tulumaksu ettemaksu (Finnish wthold tax register vist on) registris registreerima ja km registris. Selleks pole sul sealset aadressi vaja. Igasuguste kaubamärkide esindamise kohta ei oska nõu anda.
E: raamatupidamise ja seadlusandluse kohta saad vast rohkem abi http://www.rmp.ee/ foorumist.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
anton1
HV vaatleja
|
29.09.2011 13:30:32
|
|
|
korsten kirjutas: |
Kui sul ei teki püsivat tegevuskohta Soomes siis pole sul sealse maksuametiga (verotoimistoga) mingit tegemist vaja teha. Internetikaudu müües minu aru saamist mööda ei teki püsivat tegevuskohta sealpool lahte. Sellega seoses pääses sealsest kõrgemast KM kohuslusest (siin 20% , seal 23%). Firma registreerimine seal on lihtsamast lihtsam , pm võid ka Eestis firma teha ja seal tulumaksu ettemaksu (Finnish wthold tax register vist on) registris registreerima ja km registris. Selleks pole sul sealset aadressi vaja. Igasuguste kaubamärkide esindamise kohta ei oska nõu anda.
E: raamatupidamise ja seadlusandluse kohta saad vast rohkem abi http://www.rmp.ee/ foorumist. |
Oh, Korsetn...tänud.
Mul kohe tekkis küsimusi sinu kirjutatud teksti põhjal.
1. Soome OÜ-d ehk Soome keeles oli vist OY. Kuidas, on seda kõige mõistlikum teha, et kas osta mõni firma Soomes mõne juristi abiga või teha ise nullist (firma) OY. Ära regada ärireg. jnejne???
2. Tegevustkohta Soomes esialgu tõepoolest olema ei hakka, kuid olen selles kindel, et pikemas perspektiivis saab meil olema Soomes ka tegevuskoht ehk siis väikene ruum, kus müüme ja teostame garantiid Soome inimestele. See saab olema ainult siis muidugi kui müügi kenast käima saame läbi Soome epoe.
3. Firma registreerimine Soomes lihtsamast lihtsam??? Kui leiad mahti siis kirjutaksid mulle ehk äkki täpsemalt paari sõnaga, et siis kuidas?
4. Käibemaksukohustlaseks muutub peale mingisugust käivet alles ju. Eestis oli vist nii muutusid automaatselt km. kohustlaseks peale ca. 400 000 eesti krooni. Aga kuidas SOOMES??
Tänud ette teile!
|
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
01.10.2011 18:49:41
|
|
|
Soomes firma tegemine on päris kallis ettevõtmine. Lihtsam (odavam ja kiirem) on Eestis firma teha ja Soomes regristritesse kanda.
tsitaat: |
See saab olema ainult siis muidugi kui müügi kenast käima saame läbi Soome epoe.
|
Siis arvesta ka soomes tulude deklareerimisega ja firma tulumaksu maksmisega (10% peaks olema).
3. Firma registreerimine Soomes lihtsamast lihtsam???
|
www.vero.fi lehel on kõik vajalik kenasti olemas. Ettemaksuregistriga on nii, et vajalikud dokumendid ja avaldus näppu ja kohale. Netis saab ka teha aga sel juhul saad vist ainult tähtajaliselt registrisse kanda. KM registrist ei tea midagi täpsemat, me registris pole (müüme KM kohuslastele 0% ALV määraga ja eraisikutele Eesti käibega). Soomes tehtud kulutuste pealt taotleme neti kaudu (www.emta.ee) käibe tagasi.
4. Käibemaksukohustlaseks muutub peale mingisugust käivet alles ju.
|
See ei ole päris nii. KM kohuslaseks saad ka 0€ käibega kui on eellepingud ja nn tõestatav tulevane käive. 250 k eeku oli vanasti see koht kus pidid ise ennast kohuslaseks registreerima. Automaatselt see ei toimu aga kui summa ületamisel ilma käibeta edasi müüd siis saad automaatselt trahvi.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
anton1
HV vaatleja
|
02.10.2011 14:10:22
|
|
|
korsten kirjutas: |
Soomes firma tegemine on päris kallis ettevõtmine. Lihtsam (odavam ja kiirem) on Eestis firma teha ja Soomes regristritesse kanda.
Soomlased usaldavad rohkem ju enda maa ettevõtjaid, seepärast mõtlesimegi kuttidega, et ehk oleks ikkagist siis mõistlikum teha ettevõte Soome.
See saab olema ainult siis muidugi kui müügi kenast käima saame läbi Soome epoe.
|
Siis arvesta ka soomes tulude deklareerimisega ja firma tulumaksu maksmisega (10% peaks olema).Mitu protsenti Eestis on?
3. Firma registreerimine Soomes lihtsamast lihtsam???
|
www.vero.fi lehel on kõik vajalik kenasti olemas. Ettemaksuregistriga on nii, et vajalikud dokumendid ja avaldus näppu ja kohale. Netis saab ka teha aga sel juhul saad vist ainult tähtajaliselt registrisse kanda. KM registrist ei tea midagi täpsemat, me registris pole (müüme KM kohuslastele 0% ALV määraga ja eraisikutele Eesti käibega). Soomes tehtud kulutuste pealt taotleme neti kaudu (www.emta.ee) käibe tagasi.
4. Käibemaksukohustlaseks muutub peale mingisugust käivet alles ju.
|
See ei ole päris nii. KM kohuslaseks saad ka 0€ käibega kui on eellepingud ja nn tõestatav tulevane käive. 250 k eeku oli vanasti see koht kus pidid ise ennast kohuslaseks registreerima. Automaatselt see ei toimu aga kui summa ületamisel ilma käibeta edasi müüd siis saad automaatselt trahvi.[/quote]
|
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
02.10.2011 14:53:25
|
|
|
Mitu protsenti Eestis on?
|
Nol tselõi hui desjatok.
Soomlased usaldavad rohkem ju enda maa ettevõtjaid, seepärast mõtlesimegi kuttidega, et ehk oleks ikkagist siis mõistlikum teha ettevõte Soome.
|
Kui oled Soome registites ja omad nn püsivat tegevuskohta seal siis mille järgi nad vahet teevad? Aadress läheb ju tegevuskoha järgi (sealne aadress) ja y-tunnus on sealne, ALV tuleb Soomele kohaselt 23%. Keegi kurat tavaostjatest ei hakka jälgi ytj.fi-st ajama. Firma nimes sealmaal pead nagunii oü asemel oy-d kasutama (soome keeles pole lihtsalt ü-d).
Kui tahad oma ajusid nussida ja raha põletada siis ole lahke, tee ettevõte sinna
God Hates Us All |
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|