praegune kellaaeg 17.06.2025 12:03:19
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kurask
Kreisi kasutaja

|
27.09.2011 18:58:57
linuxi failiserver chmod, chown, umask jne teema >< |
|
|
wini kasutajad käivad igaüks eraldi paroolidega linuxi serveris faile vaatamas ja muutmas
kõik on muidu tore,
aga tahaks teha nüüd ühe public kausta kuhu ükskõik kes loob ükskõik mis faili ja pärast ükskõik kes saab seda ka lugeda ja kirjutada.
Probleem on nimelt selles, et kui keegi loob faili siis ta saab chowni kasutaja/group ja chmodi rwx r-x ---
vaja oleks, et saaks ühele KAUSTALE anda tingimused et kõik loodav oleks kas kasutaja/all VÕI rwx rwx rwx
kuidas seda teha ilma, et teiste kaustade grupi ja õiguste suhted pekki ei läheks?
_________________ IT haldus | IT hooldus | CarrotArrow.com |
|
tagasi üles |
|
 |
Spezz
HV veteran
|
|
tagasi üles |
|
 |
kurask
Kreisi kasutaja

|
29.09.2011 13:24:04
|
|
|
tänks spezz,
lootsin, et saab õigustega kuidagi meisterdada ikka, aga tegingi lõpuks teise samba share ja cuttisin õige kausta välja vana share alt.
|
tagasi üles |
|
 |
troglodyte
Kreisi kasutaja

|
29.09.2011 14:01:36
|
|
|
POSIX ACL-ga ei annaks seda lahendada?
_________________ ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn |
|
tagasi üles |
|
 |
kurask
Kreisi kasutaja

|
29.09.2011 15:03:35
|
|
|
üks vend ka rääkis mulle skypes setfacl-ist, aga selleks ajaks kui ma sellesse süüvima hakkasin, oli mul samba juba konfitud :7
|
tagasi üles |
|
 |
jj666
Kreisi kasutaja

|
05.10.2011 12:34:38
|
|
|
kurask kirjutas: |
üks vend ka rääkis mulle skypes setfacl-ist, aga selleks ajaks kui ma sellesse süüvima hakkasin, oli mul samba juba konfitud :7 |
hea adminni märk - ajus jooksvad background protsessid teevad ise juba väiksemad tööd ära
|
|
tagasi üles |
|
 |
illukas
HV kasutaja
|
10.10.2011 20:36:38
|
|
|
kui need kasutajad on kõik sul sambas ilusti olemas siis oleks natuke õigem teha mitte selline aboluutselt kõigile ligipääsetav share (kui just see ei ole eesmärgiks) vaid laseks sinna ligi ikka ainult valid kasutajad ja kui keegi faile/kaustu tekitab, siis lähevad need kasutaja õigusesse ja õigete chmodidega.
valid users= @users
force user = kasutaja
force group= users
force create mode = 0775
force directory mode = 0775
nii tekivad sul failid/kaustad mis on kasutaja:users ja 775 õigustes.
see tagab seda, et kiõik vajalikud kasutajad saavad kirjutada ja mingi suvaline lontrus kes kusagilt neti kaabli leidnud ei pääse ligi sinna hullama, halvemal juhul kustutama.
mõte kui selline. Igatahes eraldi share tekitamine oli sul ainuõige mõte!
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|