praegune kellaaeg 17.06.2025 21:15:07
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
knoppix
HV kasutaja

|
18.09.2011 03:00:20
Kogemusteta õpilane, koolipraktika. |
|
|
Tere,
Alustan postitust vabandustega juhul kui olen oma postituse loonud valesse kategooriasse. Alternatiivina mõtlesin küll "töövahenduse" teemale kuid siiski otsustasin antud alateema kasuks.
Mind vaevab järgmine probleem:
Õpin kutsekoolis viimasel kursusel, täpsemalt arvutite ja arvutivõrkude erialal. Koolitundide raames olen programmeerimisega kokku puutunud ainult 1AP raames mis sisaldas tutvustavalt Phyton, PHP ja Actionscriptiga. Olen programmeerimisest väga huvitatud ning olen iseseisvalt püüdnud õppida - olen liige Javaranch foorumis, omalkäel läbinud Stanfordi CS106A loengud youtubes (s.h ka lugemismaterjali) ning samuti lunastanud aastase pääsme learnjavanow.com keskkonnas. Olen varasemalt puutunud pindmiselt kokku C# ning XNA'ga (3DBuzz keskkonnas) kuid Java õppimisega tõsisemalt (teoreetilisemalt) tegelenud viimased pool aastat. Praktilised kogemused piirduvad ainsa swing - jdbc aplikatsiooniga.
Kooli lõpetamiseks pean sooritama 6 nädalase praktika vabalt valitud ettevõttes. Olen kindel, et tahan oma praktika seostada võimalikult lähedaselt programmeerimisega kuid kardan, et minu teadmised ei vasta praktikakoha nõudmistele.
Siinkohal pöördungi Teie poole, et küsida arvamust inimestelt kes on antud valdkonnaga lähedamalt seotud. Millised on ettevõtted kelle poole võiks praktika sooviga pöörduda? Kes oleks potentsiaalselt nõus kogenematule koodiahvile tähelepanu pöörama. Kuidas võiksin iseseisvalt ennast ette valmistada, et prakikal(vestlusel) etc mitte häbisse jääda?
Oodatud on kõik nõuanded, soovitused ja arvamused.
Ette tänades.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
andris9
HV vaatleja

|
18.09.2011 11:37:44
|
|
|
Praktikaga kahjuks aidata ei oska, aga kogemuste hankimiseks on tavaliselt üks mõistlikumaid viise osaleda mõnes Open Source projektis - reeglina on suurimates projektides alati oodatud erinevate oskustega inimeste abi. Kui väga suurt programmeerimiskogemust pole, võib aidata näiteks koodi pisiparandustega - parandada stiililisi vigu, toimetada/lisada selgitavaid kommentaare, kirjutada dokumentatsiooni jne, mis kõik on samas ka üsna hariv kogemuse mõttes. Selline abi on alati teretulnud ning saad ka oma CV veidi ilusamaks - kui oled parandanud näiteks mõned väikesed LibreOffice bugid, mis on ka reliisi jõudnud, oled juba tunduvalt tegijam, kui täiesti tühja CV'ga tüüp.
Alustada võid näiteks siit: GitHib populaarsemad Java projektid või siis LibreOffice Get Involved.
|
|
tagasi üles |
|
 |
knoppix
HV kasutaja

|
20.09.2011 16:57:12
|
|
|
Olen ka ennem mõlnud kaasa löömisele mõnes Open Source projektis kuid alati on need tundunud kuidagi keerulised. Ei ole osanud päris õigest otsast alustada ja aru saada sellest kehtivast süsteemist. Olgem ausad, ma pole tegelikult nii sügavuti süvenenud kui tegelikult peaks.
Aitäh linkide ning suuna näitamise eest, kindlasti uurin seda Open Source maailma lähemalt ning sügavamalt-järjekindlamalt.
Edasine arutelu, arvamused, ettepanekud, küsimused etc on oodatud. Kindlasti on ka teistel inimestel näpunäiteid või häid mõtteid jagada.
Parimat!
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
keevitaja
AM 10 aastat

|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
3 :: |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
22.09.2011 20:38:30
|
|
|
Kus sa asud üldse?
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
knoppix
HV kasutaja

|
23.09.2011 00:15:49
|
|
|
keevitaja, tänan võtmaks vaevaks vastata. Elion kuvab oma pakutavad praktikakohad töökuulutuste alamjaotuses, tuleb neil lihtsalt silma peal hoida. Ma usun, et Elion soovib rohkem selliseid IT-tehniku, andmesisestaja vormis praktikante ning programmeerimisega võib võrdlemisi vähe seostuda.
Mikro27, profiilis on määratud asukohaks hetkel Haapsalu kuid plaanin edaspidi sättida oma edasised ettevõtmised Tallinna. Hetkel õpin Haapsalus viimast aastat ning sellega seonduvalt ka siis sooritama 6 nädalase praktika mille tegemine on plaanitud Märtsisse.
EDIT: Antud teema eesmärgiks ongi varakult koguda inimeste arvamusi ning soovitusi. Ikka, et oskaks paremini praktika kohta valida ning ka iseenda teadmisi võimalikult palju eelnevalt arendada.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Erti-Chris
HV vaatleja

|
30.09.2011 07:37:58
|
|
|
mul endal on kah hetkel koolipraktika, 4 kuud siis.
ma ei tea kuidas teil seal koolis on, kuid:
meil õpetaja leidis mõnele inimesele programmeerimise töökoha, tublimatele.
mõned inimesed leidsid tutvuste kaudu.
mõni omakorda tutvuste-tutvuste kaudu jne.
ei ole näinud veel sellist asja, et keegi läks tuimalt cvonline.ee ning trükkis sisse midagi ja sai praktikale
sul ei pea reaalselt olema kogemusi, st kui sa juba mingi asja oled valmis kirjutanud, siis väga hea.
kui sa lähed mingile firmale end pakkuma, siis peaksid endast kirjutama, panema oma head isikuomadused ja mida sul teistele pakkuda on
ning täpsemalt kirjutama miks sind programmeerimine huvitab, või vähemalt võiks nendest teemadest vestlusel rääkida.
mina olen vähemalt nii palju näinud, et on inimesi, kellel ei ole eriti oskusi, aga neil on soov areneda ja jõuda kuhugi.
võimalik, et saad raha, võimalik ka, et mitte.
IT-sektoris on palju töötajaid puudu, olemine ilma kogemusteta ei ole eriline probleem
hakka uurima sõpradelt firmade kohta, kus nad lähevad ning saada maile ning räägi õpetajatega yadayadayada
ma ei oska sulle konkreetseid firmasi soovitada, endal läks õnneks
http://live.webmedia.ee/webmedia/suveylikool/miks-webmedia.html
end siia sokutada
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|