Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Arvuti ei kasuta kogu RAM'i märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Krazi
HV vaatleja

sõnum 21.09.2011 00:45:47 Arvuti ei kasuta kogu RAM'i vasta tsitaadiga

Üks päev kui ma hommikul arvuti tööle panin näitas Task Manager ja System properties, et mul on 4GB RAM'i nagu alati. Lülitasin arvuti välja ja hiljem uuesti tööle pannes näitas Task Manager, et mul on 2GB RAM'i ja System properties ütles, et mul on 4GB RAM'i aga 2GB on kasutatav [Installed memory (RAM): 4,00 GB (2,00 GB usable)]. Noh hakkasin asja uurima ja nägin et paljudel on sama probleem olnud. Esimese asjana tegin arvuti lahti ja sisestasin uuesti RAM'i pulgad oma slotidesse ja tööle pannes oli kõik jälle samamoodi. Siis avasin msconfig'i, sealt võtisn boot/Advanced options ja vaatasin ega linnukest ei oleks maximum memory kohal ja ei olnud. Läksin ja otsisin BIOS'is kuidas saaks maximum memory't sisse lülitada aga seda ei olnud seal. Kui keegi teab kuidas ma saaks oma uuendata BIOS'i ja kust ma selle maximum memory seal saaks sisse lülitada, siis öelge või kui probleem pole selles siis milles?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
prixsel
HV vaatleja

sõnum 21.09.2011 01:04:10 vasta tsitaadiga

1. emaplaat või üks mälu on vigane 2. biosil puudub tugi või lihtsalt liiga vana 3. äkki halvasti ühendatud, proovi teises pesas? 4. Windows metsas?
CPUz, Speccy, Sandra Lite jpt näitavad mis emaplaadi ja mäluga on tegemist. Googledad firma emaplaadi kohta lisa infot ja kui õnnestub siis uuenda bios.
Kui biosi tarkvara leidmisega hätta jääd siis anna emaplaadi nimi ja otsin ise kui aega leian. Kui vanad need mälud üldse on ja kas kasutatud?
tagasi üles
Krazi
HV vaatleja

sõnum 21.09.2011 14:47:21 vasta tsitaadiga

Ma sain korda selle. Mul on dual-channel RAM ja üks channelitest ei lase vist kasutada endasse sisestatud RAM'i ja ma pidin mõlemad pulgad panema ühte channelisse. Kas viga on emaplaadis kui teine channel ei lase RAM'i kasutusse, sest et ma tahaks ikkagi mõlemat channelit kasutada?
tagasi üles
prixsel
HV vaatleja

sõnum 21.09.2011 15:14:24 vasta tsitaadiga

Uuematel laua arvutite emaplaatidel ongi erinevat värvi nt 2musta ja kaks punast ram pesa. Dual channel peabki erinevates olema. Kui tegemist on AMD protsessoriga siis soovitatakse ungaged mode sest AMDl on kaks ram kontrollerit sisse ehitatud ja multi channel töötab kiiremini kui dualchannel. Igal emaplaadil on kasutus juhend kuidas peab panema rami sisse ja biosi settinguid muutma, et soovitud tulemust saada. Kui lisa infot ei anna siis ei saa keegi kunagi teada mis funktsioonid su emaplaadil ikkagi olemas on.
tagasi üles
Krazi
HV vaatleja

sõnum 21.09.2011 15:52:10 vasta tsitaadiga

Protsessor Intel Core i5 750 @ 2.67GHz, emaplaat Gigabyte Technology P55-US3L (Socket 1156), videokaart 1024MB GeForce GTX 460 SE (Gigabyte), RAM 4,00 GB Single-Channel DDR3 @ 666MHz(praegu on pulgad ühes channelis muidu on mul dual) ja OS Windows 7 Home Premium 64-bit SP1. Mul on kaks sinist ja kaks valget RAM'i pesa.
tagasi üles
prixsel
HV vaatleja

sõnum 22.09.2011 14:47:38 vasta tsitaadiga

1. Pane ramid eri värvi pesadesse 2. mis revision vers. su emaplaat on? kui tegu 2.3 siis > http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3502#bios
nagu ajaloost lugeda seal > vers. FC 0.88 MB released 2010/01/28 Enhanced memory compatibility < äkki bios liiga vana sul.
3. Kui pärast neid ikka ei tööta siis kas protsessor vigane ( sinu inteli omal sise ehitatud 2 controllerit, peaks ikka toetama ) või on hoopis üks ramist vigane, et emaplaat või protessor ei tuvasta millega tegu.

Uuenda ära bios, vali ülevalt õige > rev. 2.3 rev. 2.1 rev. 2.0 kui ei tööta, proovi kõik rami pesad läbi. Siis järg mine kellegi targa juurde kes saab aru kas mälu vigane või protsessor või emaplaat. Kui garantii kehtib siis vaheta miski välja kui vaja?
tagasi üles
Krazi
HV vaatleja

sõnum 22.09.2011 19:03:46 vasta tsitaadiga

RAM'id pole vigased. Kui ma ühe RAM'i teise channelisse panen siis ta näitab et see on 4GB ja kasutada saab ainult 2GB kui mõlemad ühes on siis saab kasutada 4GB'd. Ma nüüd uuendan selle bios'i ära ja vaatan mis siis saab.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Arvuti ei kasuta kogu RAM'i
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.