Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Killerwave
HV Guru

|
09.09.2011 07:25:55
LAN probleem |
|
|
Mingi jama tekkis arvutis peale Comodo tulemüüri kõrvaldamist arvutist. Tegelt jamad tekkisid juba selle installeerimisel ning seetõttu see maha lõpuks läkski , aga nüüd asi veel hullem ja endal ideed otsas.
Igastahes peale arvuti sisselülitamist tekib Network and sharing centerisse 2 networki ning kumbki neist pole töötav, kodune sisevõrk arvutite vahel toimib aga netti ei saa. Aitab adapteri settingute alt LAN ühenduse aknas selle väljalülimine ja kohe taas sisselülimine ning tulemusena kaob vale "topelt" network ära ja õige hakkab tööle.
Ma ise lasin neti jm contolleri drivud maha ja uuesti peale, ei aidanud miskit.
Kellelgil ideid mis seda põhjustada võiks ja kuidas sellelst lahti saada?
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
09.09.2011 07:50:48
|
|
|
Kuidas sa Comodo maha võtsid?
Mis probleemid installimisel tekkisid?
Comodo harilikult ei põhjusta mingeid jamasid, ei installides kui ka eemaldades.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killerwave
HV Guru

|
09.09.2011 14:45:36
|
|
|
Ei no Comodo ise on üks SUUR probleem, kohe kui peale installisin hakkasid igasugused anomaaliad tekkima arvutis, neti jamad, aeglaseks läks arvuti, ligi pool prose jõudlusest võttis comodo enda alla, rääkimata mälust. Igastahes igavene jama, siis kui niisama välja lülitasin töötas kõik nagu kulda. Nüüd otsustasin täisesti maha võtta ja peale seda tekkiski see probleem mida esimeses postituses kirjeldasin, et ühendust välisvõrguga pole ja aitab vaid network adapteri disable/enable.
|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
ollev
HV kasutaja
|
09.09.2011 18:13:07
|
|
|
Kas ei saa comodo uuesti installida ja siis eemaldada revounistalleriga?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
09.09.2011 21:03:34
|
|
|
Killerwave, mõlemad su profiilimasinad peaksid lõdvalt Comodot jooksutama. Mul jookseb näiteks 1,7-se AMD 512 MB mäluga masinas ja ei mingit muret. Sul on midagi kapitaalselt valesti seal. Aga sa ei jaga infi, mis täpelt sul seal installi ajal jama oli. Jah, algus on veidi aeglane, seadistab end ära, sätid ise ka oma käe järgi ühte koma teist ja hakkabki korralikult tööle.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killerwave
HV Guru

|
10.09.2011 17:25:14
|
|
|
Ega installi ajal otseselt jama midagi polnudki, lihtsalt programm ise hakkas liialt ressursse võtma ning imelikke probleeme tekitama mida enne näha ei olnud.
Igastahes vb oli see kuidagi seotud, vb aga mitte, kuid comodo uninstalliga ühele ajale see neti probleem tekkis.
Tegelt oli selles süüdi hoopis üks "system service"
http://www.w7forums.com/windows-7-multiple-networks-startup-no-internet-access-t3782.html
Sellest hoolimata, comodot ma tagasi ei pane, kuna tekitas rohkem jamasid kui tast kasu oli.
Samuti väitis ruuteri firewall et ligi 10lt erinevast kohast üritati sisse saada sisevõrku, kohe kui comodo väja sai lülitatud kadusid ka nö rünnakud, comodo käivitamisel olid aga need koheselt tagasi. Mis need tegelt olid, ei tea, aga kahtlane siiski.
|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
10.09.2011 19:31:55
|
|
|
Comodo suhtes väga asjatundmatu jutt. Kahtlane võib olla seal masinas kõik muu, välja arvatud Comodo. Muidugi pakub Comodo nüüd lisaks tulemüürile ja AV-le kaasa mingit bloati (brauseri toolbari näol) - selle installmisega ei maksaks parem nõustuda, kuigi see iseenesest ei ole midagi kahjulikku.
Kuni ma ise pole su ruuteri logi lugeda saanud, ei usu ma siiski seda juttu "rünnakutest".
Tavalise karbiruuteri tarkvara ei suuda vahet teha rünnakul ja normaalsel võrguliiklusel, seega loetakse logis kõik tundmatu kohe rünnakuks. Tarkvara valmistajad peaksid selle pigem nimetama "tundmatuks võrguliikluseks" kui "rünnakuks", mis asjatundmatud inimesed kohe paanikasse ajab.
Tõsi on see, et Comodo ei sobi ikkagi päris algajale, peaks omama korralikku ettekujutust nii võrgundusest kui op-süsteemi toimimisest, vastasel juhul võib probleemide tekkimisel sellega jänni jääda.
Kahjuks praeguse info põhjal pole midagi oletada võimalik.
Alustuseks võiksid pakkuda vähemalt elementaarsetki infot oma võrguliideste seadistusest:
ipconfig /all
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killerwave
HV Guru

|
11.09.2011 11:14:05
|
|
|
Ega ma ei väidagi et need mingid rünnakud reaalselt olid, lihtsalt üks asi mida ma panin tähele mida oli ainult siis kui comodo töötas(ja seda mõneminutiliste seeriatena mitu korda poole h sees) ja mitte kunagi siis kui comodo väljas oli.
Ja kuidas saab olla asjatundmatu kui ma lihtsalt intalli järel comodo reaalselt 45-50 protsenti ressursse enda alla võttis mis arvuti märgatavalt aeglaseks tegi. Ükski programm ei tohiks olla sedasi loodud.
Mingit browser toolbari polnud. Ma tõin välja lihtsalt asju mis toimusid ainult ja kindlalt sel ajal kui comodo töötas. Ja ma jälgisin seda pea poole aasta jooksul, lõpuks viskas kopa ette lihtsalt. Internetist googeldades ja urides lahendust ei leidnud.
Välja tõin need isegi nagu ma mainisin ebareaalsed nn ühised tunnusid kuna oma arvutikasutamise aja jooksul olen näinud igast imeseoseid asjade ahel mida reaalselt ei tohiks olla ning mis Gurumadki Gurud kukalt kratsima panevad, seega ma ei imesta enam ühegi asja üle ning kaalun ALATI KÕIKI VARIANTE. Seega ära tule rääkima täielikust asjatundmatusest. Loomulikult ei ole ma überteadlane arvutite alal ja selle pärast mulle meeldib ka siit infot hankida, olgu siis "for second opinion" või tõesti saamaks infot asja probleemi kohta ku endal kuul koos.
|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
12.09.2011 07:49:45
|
|
|
Jah, Comodo tutvub su masinaga, skannib läbi ja oskab siis aru saada, mis proged näiteks sul automaatselt võib netti lubada, nagu ma aru saan , teeb hetkeolukorrast juskui snapshoti, mille baasilt oskab edasi efektiivselt tööd teha. Oskamatutele on heaks sätteks "Treeningrežiim". Naljalt ta siis midagi ei küsi, ent kui vaja, teatab ikkagi netti suunduvast appist ja tahab teada, lubada või mitte.
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.09.2011 09:05:07
|
|
|
Väikse ääremärkusena, need pole niiväga "rünnakud", mille peale tulemüürid lõugavad , need on pigem kõikvõimalikud Skännid, mida igasugu Skänn-robotid / või kõikvõimalikud häkkerid interneti peal läbi viivad.
Sai just katsetatud Bitdefenderi Total Security-t ja see ka muudkui loopis kirju, et "blokeeritud järjekordne Port Scan".
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|