Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
neros
HV Guru

|
15.03.2010 09:43:34
Unlimited Detail - 3D tulevik? |
|
|
Täna hommikul koperdasin ühe väga huvitava yt video peale.
Nimi iseenesest tähendab "piiramatut detailirohkust". Tehnoloogiat ennast kutsutakse "Unlimited Point Cloud Darter". Kõik objektid renderatakse punktide mitte polygonidena. Põhimõte on selles, et mootor kasutab pigem otsingut (milliseid punkte üldse renderdada) kui tavapärast renderdust, ning rendertatakse kõigest [screen width * screen height] punkte, kuid sellega on potentsiaali saada vägagi fotorealistlik maailm. Lisaks on tarvis iga mudel teha ainult ühe korra ja mitte kasutada nn modelswappingut mis nõuaks mitme mudeli tegemist (added workload, anyone?).
Milleks selline tehnoloogia veel kasulik on? Processing power. Nimelt on võimalik sellist mootorit jooksutada väga viletsas arvutis, isegi software rendering režiimis. Arvata võib, et kui ATi & nVidia Unlimited Detail Technology firmaga koostööd teha ei taha, lähevad nad esimese joonega konsoolide poole. Pikemaajalise perspektiivi koha pealt pole ju graafikafirmadele selline mootor kuigi kasulik, kuna nende kasum tuleb ju uuemate ja paremate graafikakaartide loomisest. Kui äkitselt keegi graafikakaarte enam ei osta, siis ... äkki, ehk ... loodetavasti ... oleks mängudel vähem fookust graafikal ja rohkem contentil ja gameplay'l, kuna kõik need töötud riistvara arendajad liiguks gaming industrysse? : )
UDT Veebisait: http://unlimiteddetailtechnology.com/
Tutvustav video: http://www.youtube.com/watch?v=Q-ATtrImCx4
Tehnoloogia video p1: http://www.youtube.com/watch?v=THaam5mwIR8&feature=channel
Tehnoloogia video p2: http://www.youtube.com/watch?v=l3Sw3dnu8q8&feature=channel
|
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mucrop3
Lõuapoolik

|
15.03.2010 10:34:06
|
|
|
Ehk on sellel mingi viga miks nii kiiresti tagasi lükati, sest tehnoloogia is juba suht vana (va otsimise meetod).
Samas videokaartide tootjatel on muid valdkondi kus toote puudujääke parandada ja edasiarendust teha küll ja küll. Näiteks mälu puudus seni ainult CPU rakenduste jooksutamiseks, mida OpenCL ja CUDA võiks 4-15x i7-mest kiiremini teha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
15.03.2010 10:48:31
|
|
|
Kas nad suudavad füüsikat ja dünaamilist valgust rakendada? Ilma mind väga ei eruta.. ma tahaksin näha neid väikeseid kivikesi lendamas ka kui midagi sinna sekka loopida.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
15.03.2010 12:02:00
|
|
|
Nii palju kui ma aru saan, pole veel midagi tagasi lükatud, nad lihtsalt loodavad, et üks neist firmadest võtab nende tehnoloogia vastu.
Füüsikamootor on siiski midagi muud, ma eeldan, et UnlimitedDetails tegeleb peamiselt objektide renderdamisega ruumis, ning võtab kõik asukohad mingitest muutujatest, mida siis füüsikamootor muudab
|
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
arvi16
Kreisi kasutaja
|
16.03.2010 03:59:17
|
|
|
Räägitud pole sõnagi mälumahust mida taolise moodusega loodud tseen võtab,
vaatasin ühte teist videot youtube'is kus oli sarnaselt voxelitena mitte polygonitega tseen tehtud ja mälu võttis asi gigabyte'des
Staatilise tseeni jaoks võib hea olla küll, aga kui vaja füüsikat, valgus, animeerida ja muid effecte lisada siis jääb asi küll jänni.
|
|
Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
89 |
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
15.08.2011 11:10:36
|
|
|
arvi16 kirjutas: |
Räägitud pole sõnagi mälumahust mida taolise moodusega loodud tseen võtab,
vaatasin ühte teist videot youtube'is kus oli sarnaselt voxelitena mitte polygonitega tseen tehtud ja mälu võttis asi gigabyte'des
Staatilise tseeni jaoks võib hea olla küll, aga kui vaja füüsikat, valgus, animeerida ja muid effecte lisada siis jääb asi küll jänni. |
HARDOCP sai üsna võimsa ning põhjaliku videointervjuu Euclidioniga. Muu hulgas demotakse põhjalikult seda demo reaalajas 1024x768 resol, ning seda @ 20-24 fps jooksutava läptopi specid (videos 22:20) on järgmised:
Core i7 2630 QM (4C/8T @ 2GHz)
8GB DDR3
GTX 460
Arvesse tuleks võtta seda, et kogu värk jookseb puhtalt CPU peal software renderiga. Videokaarti kasutatakse ainult pildi ekraanile saatmiseks. Euclidion samas lubab, et nad juba uurivad viise kuidas ka GPU jõudlust kasutada.
Nüüd, isegi kui lähtuda sellest, et nad on RAM-limited assetite osas, mida nad mootorisse laadida saavad - järgmisel aastal muutub tänu hinnalangustele võimalikuks ja isegi mõttekaks panna mainstream mänguarvutitesse 32GB RAM (sel aastal olen juba ehitanud mõne 16GB RAMiga komplekti, suurem osa piirdub 8GB-ga).
Igal juhul on RAM-limitatsioonid probleem, mis lahendab ennast ise paari aastaga.
|
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
19.08.2011 00:29:28
|
|
|
mis kuradi teema see videodega tänapäeval on?
40 minutit videot vaadata eesmärgiga mingi tundmatu info leidmiseks on ikka natukene liig...
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
purexl
HV kasutaja
|
20.08.2011 08:57:48
|
|
|
londiste kirjutas: |
40 minutit videot vaadata eesmärgiga mingi tundmatu info leidmiseks on ikka natukene liig... |
no ära siis vaata, kui sinu aeg nii tähtis on
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
20.08.2011 10:00:24
|
|
|
londiste kirjutas: |
40 minutit videot vaadata eesmärgiga mingi tundmatu info leidmiseks on ikka natukene liig... |
See trend on endalegi silma jäänud, et kui varem anti edasi infot artiklite, jooniste, screenshotide ning fotodega siis tänapäeval lingitakse videosid. Eks kindlasti on ka videol oma roll ning teatud info edasiandmiseks - näiteks inimese miimika või arvutimängu look'n'feel on video kindlasti hea valik. Samas kui keegi lihtsalt räägib enda juttu siis videos ei haara seda kiirelt, peadki terve intervjuu ära vaatama/kuulama, et ülevaadet saada. Lugedes käib info haaramine kiiremini.
Viidatud videot ma ei ole vaadanud, räägin üldisemalt. Algul vähenes meie kirjaoskus paberi ja pliiatsiga, seejärel sattus löögi alla lugemisoskus ning nüüdseks hakkavad videod võtma järjest suuremat osa info kandjatena.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
20.08.2011 13:09:10
|
|
|
ot:
purexl, minu aeg on minu jaoks nii tähtis.
huvi on, aga mitte piisav, et 40 minutit oma päevast video vaatamisele kulutada.
nii populaarsete podcastide kui igasuguste videode häda on eelkõige selles, et sa oled igal juhul sunnitud kogu ürituse ära vaatama/kuulama.
neis esitatav info ei ole erinevalt tekstina esitatud infost kiiresti haaratav. ma võin kihla vedada, et kui sama info oleks esitatud tekstina, siis sellest ülevaate saavutamiseks või vähemalt minu jaoks olulise väljasõelumiseks läheks mul vähem kui 5 minutit.
mul ei ole midagi progressi vastu, aga kui funktsionaalsuses toimub tagasiminek, siis on keeruline seda progressiks nimetada.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
20.08.2011 13:42:28
|
|
|
Minumeelest on ka videod info edastamiseks üsna halb variant. Teksti lugedes on kogu infost kiire ja mugav ülevaade. Näiteks, kui on vaja midagi uuesti üle lugeda või näiteks tuttavale edastada, siis lihtsalt copy-paste.
Video sisaldav heli eelis on ainult see, et saab teha ühte ja kuulata teist (kui ei pea videot vaatama).
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|