praegune kellaaeg 26.06.2025 00:11:18
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
multizync
HV kasutaja

|
03.04.2011 13:18:59
Dell XPS M1530 läks lolliks.. |
|
|
M1530 juhtus selline asi, et youtubes videoid vaadates lambist äkki pilt jooksis kokku, ekraanil läksid värvid kõik segamini ja kõlar läks ka lolliks, ühte samat nooti (videost) hakkas kordama..
Midagi teha ei saanud enam ja siis toide välja ja aku tagant ära. Pärast hakkasin tööle panema, siis ei tulnud mitte midagi ette ja tööle ei läinud..
Proovisin mitu korda, ka ilma akuta, ikka sama jama. Ootasin siis mingi pool tundi proovisin uuesti, siis läks arvuti tööle, aga biosi asju ta enne tööle mienmist ei näitanud (kui arvuti tööle läks, siis ma korra panin arvuti ekraani kinni ja kui tegin uuesti lahti siis märkasin hiire kursorit ja siis tuli welcome screen ka ette). Tegin restardi ja siis oli kõik korras (näitas kõiki vajalikke asju)
Nüüd sellest hetkest arvuti töötab..
Ei tea mis see olla võis, kahtlustan, videot, et midagi äkki kuumenes üle, aga ma ei saa aru kuidas saab kuumeneda, ma ei ole ju midagi ressursi nõudlikku asja teinud arvutis sellel ajal..
Mainin ära ka, et umbes kuu aega tagasi käis arvuti garantiis Servica ICT's ja ära vahetati emaplaat..
Ega ei oskagi mdaig teha praegu, kui ma ei oleks arvutit tööle saanud enam siis oleks ta homme hommikul kohe tagasi garantiise viinud, aga nüüd kui tööle sain, ei teagi mida teha, sest phmst praegu ta töötab mul. Ainuke asi, et kui diagnost näitab mingi feili, juhul kui sellest kuhugi märk maha jäi..
viimati muutis multizync 03.04.2011 19:51:00, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.04.2011 13:27:12
|
|
|
Eks said garnatiis uue emaplaadi pähe mõne vana, teise ringi remonditud emaplaadi - n-ö RMA-plaadi ja see loobib nüüd siis pilti taskusse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
multizync
HV kasutaja

|
03.04.2011 13:30:32
|
|
|
Garantii lehe peal, mis mulle anti seal peal on kirjas küll jah RMA number..
|
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
03.04.2011 13:52:53
|
|
|
See RMA number on kindlasti sinu garantii juhtumi number. Aga teise ringi plaadi sa ilmselt said. Uut plaati saavad ainult esimesed garantii juhtumid.
_________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt. |
|
tagasi üles |
|
 |
multizync
HV kasutaja

|
03.04.2011 13:55:51
|
|
|
Mismõttes esimesed garantii juhtumid. Kas kui ma esimest korda lähen garantiisse oma arvutiga vee?
|
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
03.04.2011 14:22:49
|
|
|
multizync kirjutas: |
Mismõttes esimesed garantii juhtumid. Kas kui ma esimest korda lähen garantiisse oma arvutiga vee? |
Pane ennast tootja olukorda ja mõtle kuidas võiks garantii toimuda?
_________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt. |
|
tagasi üles |
|
 |
multizync
HV kasutaja

|
03.04.2011 14:24:46
|
|
|
Jaja, sain aru..
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.04.2011 14:36:15
|
|
|
Kui garantiis on viisakad tegelased, siis need tavaliselt ka ytlevad ausal, et kas pannakse uhiuus emaplaat v6i siis m6ni selline, mida on firma remondikeskustes juba remonditud. Ning mis siis uuesti kasutusele v6etakse.
Aga seda on palju n2ha, kuidas sellised parandatud, kahjuks, ysna kiiresti uuesti t6rkuma hakkavad.
Postitatud mobile device
|
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
03.04.2011 15:27:06
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Kui garantiis on viisakad tegelased, siis need tavaliselt ka ytlevad ausal, et kas pannakse uhiuus emaplaat v6i siis m6ni selline, mida on firma remondikeskustes juba remonditud. Ning mis siis uuesti kasutusele v6etakse.
Aga seda on palju n2ha, kuidas sellised parandatud, kahjuks, ysna kiiresti uuesti t6rkuma hakkavad.
Postitatud mobile device |
Garantiis tegelane võtab lihtsalt karbist plaadi ja vahetab ära. Kliendi plaadi saadab tagasi.
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.04.2011 15:31:18
|
|
|
Kuidas v6tta - viimati IT-s o"eldi küll ausalt, et sellele X-mudelile enam uhiuusi plaate saada pole ja et me paneme asemele remonditud plaadi. Nii, et suudeti küll ausalt infot jagada.
Postitatud mobile device
viimati muutis tahanteada 03.04.2011 15:32:22, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
03.04.2011 16:35:03
|
|
|
Kuidas v6tta - viimati IT-s o"eldi küll ausalt, et sellele X-mudelile enam uhiuusi plaate saada pole ja et me paneme asemele remonditud plaadi. Nii, et suudeti küll ausalt infot jagada.
Postitatud mobile device |
Arvestades, et remonditud plaadi tõenäosus läheneb 100%-le, siis enamus juhtudel nii öeldes ei eksigi.
|
tagasi üles |
|
 |
multizync
HV kasutaja

|
06.04.2011 11:25:21
|
|
|
Servica ICT'st helistati ja öeldi, et kõvaketas vahetati ära ja tulge arvutile järgi, see on korras. See ei saa olla võimalik. Telefoni teel ütlesin neile sama, et see ei ole võimalik, teenindaja ütles siis, et tulge siia siis räägime..
Kuidas seal saavad olla sellised kohal ikka. Samal ajal kui arvuti sinna viisin siis arvuti töötas ja arvan, et sellepärast nad hakaksidki seal jalgratast leiutama..
Ei saa ju kõvaketas olla vigane, kui arvuti läheb tööle, windows boodib ülesse ja see windowsi startup heli mängib ilusti ja peale seda ma saan avada desktopil kaustu kui nuppudega liikuda ja kataloogides sirvides backspace nuppu vajutades on kuulda klikki, kui ma kataloogides tagasi liigun, ainuke asi on see, et display pilti ei tule ette. Mis asi seda pilti ekraanile kuvab, ikkagi ju videokaart on selleks..
Ja vahest läks dekstopil olles pildi värvid kõik segamini ja jooksis kokku..
Ilmselgne videokaardi fail ju..
Lähen varsti sinna ja võtan sõna nendega seal..
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
06.04.2011 12:22:52
|
|
|
Lihtne - kõvaketta väljavõtmisel ja uue tagasipanekul toimus ka mingi väike emaplaadi edasi-tagasi paine ja sellest tihti ka piisab, et mingi tundlik koht uuesti ühendust annab. Iseasi, et kauaks.
-------------------------
toivos: Probleem pole mitte selles, kas uus või remonditud plaat - probleem on selles, et inimene loodab seda, et garantiiremondis võetakse katkine välja ja pannakse asemele uhiuus ja korras plaat. Mitte, et sebid remonti ja siis saad asemele mingi vana ja parandatud plaadi ning mis suure tõenäosusega ei tööta kunagi niikaua, kui töötab uhiuus plaat.
Ja tollase Delli korral oli ka emaplaadi pakendi peal suurelt kirjas, et "parandatud, teise ringi emaplaat". Ja et seda kirja mitte näha, peab ikka päris pime olema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
multizync
HV kasutaja

|
06.04.2011 12:40:33
|
|
|
Käisin kohapeal ära, seal räägiti ikka sama juttu, ketta viga, vaatame kauaks seda nüüd jätkub..
|
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
06.04.2011 14:05:50
|
|
|
Probleem pole mitte selles, kas uus või remonditud plaat - probleem on selles, et inimene loodab seda, et garantiiremondis võetakse katkine välja ja pannakse asemele uhiuus ja korras plaat. Mitte, et sebid remonti ja siis saad asemele mingi vana ja parandatud plaadi ning mis suure tõenäosusega ei tööta kunagi niikaua, kui töötab uhiuus plaat. |
Ja ei tea kust neid uusi plaate võetakse? Pannakse liinid uuesti käima?
|
tagasi üles |
|
 |
raconteur
HV vaatleja

|
08.04.2011 16:33:10
|
|
|
Delli puhul on tehasest saadetavad asendused üldjuhul kõik "refurb" märgisega. Ehk tootjatehases remonditud. Videokaardi vea puhul on siis näiteks Video kivi uus peale joodetud - nVidia vea puhul kestab see remonditud plaat kordades kauem kui "uhiuus", kes teemaga tuttav.
|
|
tagasi üles |
|
 |
multizync
HV kasutaja

|
06.08.2011 14:17:39
|
|
|
Nii, ja ei läinudki kaua kui uuesti sama jama hakkas mind kummitama, lambist ekraanil läksid värvid kõik segamini, arvuti jooksis kokku, aeg ajalt läheb tööle siis jälle ei lähe, lasin video driverid maha korra ja uued peale, aga ikka sama jama. Kuna vahepeal see töötas ilusti, siis võibolla, et oligi kõvaketas vigane, aga kui nüüd jälle kõvaketas on, siis mingi asi peab seda põhjustama ja see viga jäi neil kõrvaldamata..
Peab selle jälle garantiisse viima..:S
Garantiid veel mingi 2 nädalat ka, phmst viimast korda saab selle sinna viia..
Aga keegi teab, kas selline võimalus on ka, kui garantii on läbi ja enne garantii aja lõppu on midagi ära vahetatud, ja mõne aja pärast tuleb jälle täpselt sama viga välja, kas siis võetakse ka midagi ette või mitte, ses suhtes, et eelmisel korral garantiis pole sel juhul ju midaig korda tehtuduki, tegelikult peaks ju, aga kas kellegi on sellist asja ette tulnud ja kuidas sellesse suhtutakse..
|
|
tagasi üles |
|
 |
GinPenGuin
HV kasutaja

|
15.08.2011 23:03:24
|
|
|
Kuidas sellega siis on nüüd lood? Ikka garantiis?
Mul endal hakkas sama rüperaal ka hanguma, kui Youtube'is mitu akent lahti võtta, siis viskas ekraani mustaks ja driverid restardivad ennast... Nõme nagu... Päris kokku ei jooksnud aga no palju puudu ka ei ole...
|
|
tagasi üles |
|
 |
multizync
HV kasutaja

|
16.08.2011 10:56:09
|
|
|
Eile viisin garantiisse, Servica ICT'sse, kuigi seda kohta ma eriti ei hinda, 2 viimast korda seal käinud ja mõlemad korrad viga on uuesti välja tulnud, nüüd eilne oli siis kolmas kord juba..
Garantii ka kohe läbi, et enne seda sai see sinna toimetatud..
Rääkisin kõik oma loo seal ära nendele ja ma nüüd tõesti loodan, et nad nüüd midagi ka teevad, kuna eelmine kord see kõvaketta vahetus oli täielik jama..
Kusjuures, mul ka video driverid pidevalt restadivad ennast, ja mitte ainult m1530'l, mul üks x61s ka, sellel ka olen seda asja märganud hiljuti, ei teagi mispärast ta nii teeb, vaevalt, et ibm videol mingi viga on, või on see driveritest, viimane versioon peaks olema peal..
Oskab keegi kinnitada, et kas läpakatel peab alati ventikas töötama, kasvõi aeglaselt, aga peab alati töötama, või võib vahest ka seista see, (kui näiteks tempid on madalad).. ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
GinPenGuin
HV kasutaja

|
16.08.2011 11:19:08
|
|
|
Mul on M1530 kolme aasta jooksul 3x remondis käinud, viimane kord käis ka Servica ICT's (kaks eelnevat oli IT Grupis)... It Grupp vahetas mul kaks korda kõvakettad ära, Servica vahetas emaplaadi...
Kusjuures peab mainima et Servica töö on pisu ebakvaliteetsem, võtta arvesse kasvõi see, et plastikdetail vasaku külje peal (USB kohal) on lahtine (enne garantiid oli vägagi korras)...
Ja minul hakkas probleem pildi mustaks viskamisega peale viimast garantiid...
Mul pm nädal peale Servica garantiid selline olukord, et arvuti käivitus ainult "Safe mode'is", kui Normal mode'is tööle panna, siis arvuti laadis desktopi, hiir liikus, alumine tööriba tuli ette, interneti ühenduste ikoon hakkas ringe tegema ja jäigi seda tegema ja kui ma vajutasin mingit nuppu, siis hangus ära...
Mul enamasti vent töötab... Päris vaikselt pole kunagi läpakas olnud:)
Aga huvitav kas ma peaks ka enda läpaka garantisse uuesti viima? Mul pm originaalgarantiid 2 nädalat+3 nädalat seda aega, mis mul see rüperaal garantiis istus...
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|