Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tiirP
HV Guru

|
27.07.2011 10:03:26
Emaplaadi garantiiline vahetus ning jätkuv kolgata rada |
|
|
Tere,
Nimelt profiilis olev kooslus oli töötanud circa aasta, kui õnnetus mind tabas. Esimesena liikus garantiisse emaplaat, mis ka prügiks tunnistati.
Täna siis uut plaati ühendades vanade detailidega ei võtnud kooslus üldse pilti ette vaid murdosa sekundist vilgutas tulesid ja ventilaatorid tegid 1/8 pööret.
Peale pikka kontrolli tundis nina kärsakat ning suitsevaks detailiks oli Creative Labs Audigy 2.
Sai siis probleemik ka kastist välja roogitud ning jõudsin tuttava pildini, kust algas ka esimese emaplaadi garantiiteekond.
Mis järgmisena?
Spoiler 
See ATI kaartide vilgutamine peaks olema miski veakood? Videokaardi ventilaator töötab täispööretel ning hetkeks, kui tulesid vilgutab, võtab pöörded maha.
Profiilimasin:
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 114 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
27.07.2011 10:27:52
|
|
|
Eks see kärssav kaart põletas nüüd selle emaplaadi maha. Nii, et kärssav kaart prügikasti ja emaplaat garantiisse, koos lootusega, et põlemisjälgi ei avastata.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
27.07.2011 10:36:05
|
|
|
võib eeldada, et CCMOS oled juba katsetanud?
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiirP
HV Guru

|
28.07.2011 09:46:29
|
|
|
heikis, jah.
Samuti on lahti kakutud, nuusutatud ning visuaalselt kontrollitud toiteallikas CFT-750-14C.
Täna tekib lootus teist videokaarti veel katsetada, kuid kui suur on võimalus, et defektne emaplaat kogu eelmise koosseisu prügiks muutis (GPU, RAM jne.)?
-edit-
Uue graafikaga tulemus ning anomaalia sama ja vanas 915PL chipsetiga masinas sai proovitud vana graafika (HD4890) ja toitemooduli korrasolekut ning mõlemad töötavad korralikult.
|
|
   |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
RReinu
HV kasutaja

|
28.07.2011 10:02:30
|
|
|
niipalju kui ma aru saan siis keeras see helikaart selle uue plaadi kaa peesse? Või on see video vilkumine ikka pärast audigy kärsatamist?
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiirP
HV Guru

|
28.07.2011 10:07:19
|
|
|
RReinu kirjutas: |
niipalju kui ma aru saan siis keeras see helikaart selle uue plaadi kaa peesse? Või on see video vilkumine ikka pärast audigy kärsatamist? |
Esimene emaplaat Ga-770TA lõpetas tegevuse täpselt samasuguse vilkumisega, mis ka videos. Garantiist saadetud asendus Ga-970A teeb ka samu trikke.
Kuna järelejäänud detailidest CPU ja RAM korrasolekut pole mul kuskil proovida ning Phenom II 965BE (125W) kehtib veel garantii, siis tuleks võibolla ka see tagasi saata?
viimati muutis tiirP 28.07.2011 10:13:45, muudetud 1 kord |
|
   |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
RReinu
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.07.2011 10:29:16
|
|
|
Aga lühises kaart võibki ja tihti peabki ka järgmise plaadi samamoodi maha põletama.
Ja kui nüüd selline lühisega kaart kolmanda emaplaadi külge panna, siis kärrsab ka see suure tõenäosusega maha.
---------------------------------
Nii, et emaplaat garantiisse ja siis IT-palvete lugemine juurde, et nad garantiiremondis ei hakkaks plaati kriitiliselt läbi uurima, et kas kusagil on näha põlenud detaile, põlenud ühendusradu vms.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiirP
HV Guru

|
10.08.2011 10:02:18
|
|
|
Jätkame teemat. Soetatud on uus Phenom II BE (125W), millega ilmus BIOS pilt minu monitori.
Sellega aga üllatused ei lõppe, nimelt ei võta ka kumbki RAID's olnud WD3200AAKS pöördeid ülesse justnagu poleks toidet taga. Proovitud ka teistes töötavates masinates.
Kokkuvõtteks on defektne emaplaat saanud jagu peaaegu kogu minu spetsifikatsioonist
Kuna CPU ja kettad omavad kaupluse garantiid, siis küsimus teile, millised on minu võimalused nendele asendust saada kaupmehelt?
|
|
   |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
Liil6u
HV veteran

|
10.08.2011 15:15:14
|
|
|
Äkki sai kärssamine alguse vigasest toitest mis kõike nüüd vaikselt iga proovimise ajal notib?
_________________ Parem Hilja, kui Helga. |
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiirP
HV Guru

|
10.08.2011 15:26:51
|
|
|
Liil6u kirjutas: |
Äkki sai kärssamine alguse vigasest toitest mis kõike nüüd vaikselt iga proovimise ajal notib?  |
Kaalusin seda varianti ka, kuid enne uue koosluse kokku ladumist sai proovitud toidet ning videokaarti ning need töötasid kenasti.
Muidugi mingit koormust ma neile ei andnud, vaid kontrollisin nende korrasolekut teises masinas.
Samuti ei anna PSU otse toidet protsessorile, mis saba andis, vaid seda reguleerib ikkagi ju BIOS.
Kettaid mul teises masinas RAID toe puudumise tõttu polnud võimalus kontrollida.
Kuidas PSU tööd üldse kontrollida? Multimeetriga?
|
|
   |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
Liil6u
HV veteran

|
10.08.2011 15:48:06
|
|
|
Esialgu jah multimeetriga. Mamma küljest kõik kablad lahti.24 pin pesast roheline ja must kokku.Ning siis toide sisse lülitada. Muidugi võiks midagi rom näiteks seal toite järgi olla.
Mis toide on muidu?Profiilikas?
Kettaid saab ka üksikult kontrollida.
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiirP
HV Guru

|
10.08.2011 16:19:22
|
|
|
PSU on jah profiilikas, kettad ei võta ka teises masinas pöördeid ülesse ning ükski BIOS kettaid ei näe.
Proovitud ka üksikult.
Eks tuleb PSU spec ette võtta ning voolud üle kontrollida.
|
|
   |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
10.08.2011 16:31:26
|
|
|
"Samuti ei anna PSU otse toidet protsessorile, mis saba andis, vaid seda reguleerib ikkagi ju BIOS."
ei, bios ei reguleeri siin küll midagi psu toidab cpu'd läbi emaplaadi toiteahela, mis tekitab peamiselt ilmselt 12v'st prosele sobiliku ~1,5v.
mina ei hakkaks selle psu'ga rohkem mingeid katseid igaksjuhuks üldse tegema. kuidas sa neid voolusid kontrollida mõtled, ma ei kujuta üldse päris hästi ette...võibolla mõtlesid pingete kontrollimist, aga see sulle mingit suurt ja lõplikku tõde nagunii ei näitaks! suure tõenäosusega näed sealt enamvähem normaalseid pingeid kõigi ahelate pealt. võid muidugi proovida mingi hästi suure koormusega näiteks 12v ahelas, et mis pinge koormust järele lükates teeb. samas ma ei tea kust sa selle koormuse võtad...5-6 autolaterna pirni paralleelselt?
asi algas minu kahtluse järgi psu'st, mis omakorda pedereeris vaikselt ära nii sinu esimese kui nüüd ilmselt ka juba teise mobo ja mobo omakorda pedereeris vastavalt muid komponente.
kui kettaid masinad ei näe ja need pöördeid ei võta (ka teise toitekaga teises masinas) siis põhimõtteliselt need võid ära visata või lasta elektroonikat vahetada mõnel spetsil...mine tea, ehk leidub ka tüüpe, kes tuvastavad, mis elektroonikas läbi on ning vahetavad ära
igatahes soe soovitus minu poolt, ära selle toitekaga rohkem mängi oma veel korras olevate juppide peal!
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Liil6u
HV veteran

|
10.08.2011 17:09:55
|
|
|
Oleneb milline selle aaksi toitahela algus on.Kui seal mingid ülepinge kaitsed siis ehk veel lootust on. Ise olen proovinud kahte kettast parandada. 1 sai korda ja teine läks surnuaeda.
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|