Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
away112
Kreisi kasutaja
|
25.07.2011 01:26:50
Cooling pad laptopile |
|
|
Tekkis mõte, et teeks ise laptopile jahutusaluse. Saaks ventikad panna täpselt sinna kuhu vaja.
Aga vajaks natuke asjatundjate abi, et saada maksimaalselt jahutus läptopile.
1) mis materjalist tuleks raam teha? mida raami tegemisel kindlasti silmas pidada?
2) kas on vahet milliseid ventikaid kasutada?
3) kuidas oleks kõige parem mitu ventikat ühelt usblt toimima saada?
4) ja mida kindlasti silmas pidada kui üldse midagi sellist tegema hakata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
henri503
HV kasutaja
|
25.07.2011 11:46:38
|
|
|
Pead j'lgima ,et õhu liikumisele ei jää takistusi.
Materjaaliga vist midagi polegi,kõige parem oleks metallist .
See püsib ise jahedam natuke ja aitab kaasa.
Ventikatest kasutaks mina nii suuri kui saab.
Selleks ,et madalamtel pööretel ei tee müra ja liigutavad pallju õhku.
USB pealt olen pand prooviks ise ka vente tööle,pole seal mingit kunsti.
Punane on pluss ja must on miinus nagu ikka.
Peaasi ,et liiga ära ei koorma USB pesa.
|
|
tagasi üles |
|
 |
g3n1us
HV veteran

|
25.07.2011 12:09:58
|
|
|
Mis moodi ta kaasa aitab, kui läpakas on reeglina kummijalgadel ja metalliga kontaktis pole?
Soovitaksin hoopis puidust teha, sest seda on lihtsam töödelda ja soovi korral ka lihtsam värvida/kaunistada.
henri503 kirjutas: |
Materjaaliga vist midagi polegi,kõige parem oleks metallist .
See püsib ise jahedam natuke ja aitab kaasa.
|
|
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
25.07.2011 12:13:37
|
|
|
Polegi midagi silmas pidada peale selle, et võimalikult suurt ventilaatorit kasutad. USB asemel võiks ikka mingit eraldi adaptrit kasutada.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
tagasi üles |
|
 |
away112
Kreisi kasutaja
|
25.07.2011 13:24:04
|
|
|
tsitaat: |
USB asemel võiks ikka mingit eraldi adaptrit kasutada.
|
Miks mitte usb kasutada? kui kasutan mitut venti, ja kõik panen ühe usb pealt tööle siis mingeid komplikmatsioone ei teki?
Teine küsimus, et siin soovitatakse võimalikult suurt ventikat, kas äkki oleks parem panna ventikad otse läpaka avade alla puhuma?
|
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
25.07.2011 14:13:52
|
|
|
materjal - abs-plastik, pleksiklaas, mdf/hdf, vineer, alumiinium(reastasin isiklike eelistuste j2rjekorras v6ttes arvesse t88deldavust, k2ttesaadavust, omadusi)...
mida silmas pidada - nagu mainitud(parem yks suur vent kui kaks v2ikest, otse avade alla jne)...metalli v6i puidu eelistamisel kataks ma "kasutajapoolse" osa sameti vms riidega, lihtsalt esteetilistel eesm2rkidel...
lisaks, vaadets jebais myydavaid hiinakaid on neil k6igil yks probleem - syles kaovad neil igasugused jahutusomadused, j22b vaid ebamugavus ja l2paka enda jahutussysteemi paremini toimimine...seega mina teeks asja "kahekordse" ehk siis ventika(d) j2taks kahe "kihi" vahele nii, et altpoolt kinnikatmine 6huvoolu ei peataks...n2iteks alumise plaadi ja ventika vahele kinnituskohtadesse seibe vms asetades...
_________________ ei tea, kas netisõltuvuse vastu ka miskiseid plaastreid on?...
m/v: challenger, sportage |
|
tagasi üles |
|
 |
vex
Kreisi kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
25.07.2011 17:10:08
|
|
|
vex, selline on ok niikaua kuni läpi klaviatuuri ega puuteplaati ei pea kasutama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Jüri Öö
HV kasutaja

|
03.08.2011 16:59:39
|
|
|
Ma üritasin ise ka kunagi mingit jahutusalust aretada, aga sain aru, et see jant ei tasu vähemalt minu Pavilioni puhul ennast ära. Aja ja raha mõttes on mõistlikum eBayst midagi osta, seal on valik päris suur. On ka näiteks selliseid ventilaatoreid, mida jahutusava külge panna õhku välja tõmbama. Igatahes tasub aga silmas pidada, et ventilaatori mõlemale poolele jääks mitu sentimeetrit vaba ruumi, vastasel juhul liigub õhk oluliselt aeglasemalt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
D3ff
HV kasutaja

|
03.08.2011 17:03:33
|
|
|
Jüri Öö kirjutas: |
Ma üritasin ise ka kunagi mingit jahutusalust aretada, aga sain aru, et see jant ei tasu vähemalt minu Pavilioni puhul ennast ära. Aja ja raha mõttes on mõistlikum eBayst midagi osta, seal on valik päris suur. On ka näiteks selliseid ventilaatoreid, mida jahutusava külge panna õhku välja tõmbama. Igatahes tasub aga silmas pidada, et ventilaatori mõlemale poolele jääks mitu sentimeetrit vaba ruumi, vastasel juhul liigub õhk oluliselt aeglasemalt. |
Kodumaisedki tehnika- ja arvutipoed pakuvad piisavalt laias valikus ja hinnaklassis jahutusaluseid Eeliseks veel see, et saab neid poes enne näppida ja vaadata
|
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
03.08.2011 21:24:36
|
|
|
Sama raha eest ostaks ebayst igasuguseid erinevaid ja siis saab näppida, katsetada ja mitmest ühe hea kokku panna
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
tagasi üles |
|
 |
|