Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Kõvaketta kohta küsimus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
WAV
HV veteran

sõnum 21.07.2011 13:17:06 vasta tsitaadiga

SurfData kirjutas:
WAV kirjutas:
SurfData kirjutas:
Ho Ho kirjutas:
See veel ei tähenda, et mälu ei võiks täis saada, eriti kui oled nagu mina ning brauseris on vahel nädalate kaupa ilma reboodita lahti mõnikümmend tabi icon_smile.gif
8gb mäluga ja ~100 tabiga ning 2 kuuse uptimega saab ka mälu suht vabalt otsa

Sellega seoses tekib hea kõrvaline küsimus, et mismoodi te Windows Update'ga hakkama saate siis, kui nii kaua arvuti buutimata püsib? Neid uuendusi saabub ju iga paari päeva tagant ja suur osa neist nõuab seejärel restarti. Või on jutt Linuxi kasutajatest?

iga paari päeva tagant? Updated tulevad iga kuu teisel teisipäeval.

Win7 Ultimate updated saabuvad küll ikka iga 2 või 3, harva ka 4 päeva tagant. Mõnikord üksainus korraga, mõnikord hulgim. Mõne kuu jooksul on juba mingi 250+ neid installitud. Pooled neist on küll "optional" staatusega või siis "recommended", kuid "critical" on ka piisavalt palju.
Muidugi saan ka update üldse ära keelata, samas sel aastal pärast Win7 ja jõudsa masina peale kolimist mõtlesin, et las nad nüüd tulevad nii nagu nõutakse. Windowsi bootimine võtab mu masinal ka ainult 12-15 sekundit aega (ja kuna on kõvaketta foorum, siis lisan juurde, et seda tavalise kõvakettaga, mitte SSD'ga!).

Mis aga mälukasutusse puutub... siis Windowsil on komme taustal idles seisvad programmid (nende mälupilt) mingi aja möödudes parkida kõvakettale, et siis kui juba miski paar tundi pole seda programmi kasutanud ega selle akent vist ka esimeseks toonud, siis mul läheb ta küll RAM'ist ära ja seejärel järgneval kasutussevõtul tekib korraks vaevumärgatav viivitus, kuni ta ilmselt oma baidid taas siis mällu loeb. Kui ühel ja samal brauseril on 100 tab'i lahti, siis jah sel juhul ei pruugi niisugust mäluhaldust toimuda, pole küll ka katsetanud. Mul pole vaja niipalju tab'e lahti hoida, see teeks mu enda tegevuse ebamugavamaks, otsida sealt pikast reast vajalikku siis.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 21.07.2011 13:29:56 vasta tsitaadiga

SurfData: vaat, ikka pole midagi mööda pandud - on täiesti olemas n-ö Kriisiplaanid, mille korral saad näiteks päevas kindlad tunnid elektrit tarbida või siis mõnedel kindlatel päevadel nädalas elektrit kasutada. icon_wink.gif

Ho Ho: Need igasugu ulme-odav-mõõturid panevad puusse, mõõtes arvuti impulss-tarbimist. icon_smile.gif
Kui täpselt teada tahad, siis pead ikka seda vaatama, mida voolumõõtja mõõdab ning selle järgi küsitakse iga kuu raha.
- Mul just üks tuttav kavatseb lauaarvutitelt läpparitele ümber kolida, kuna ta leiab, et kolme arvutiga umbes 1000 krooni kuus elektri eest maksta, hakkab rahakotile.

Ja võid teha ühe meeldiva katse, võta võimsam lauaarvuti ja pane talle külge a 200-300W toiteplokk ja siis vaata, mis juhtub.
On 2 võimalust:
- kas masin ei lähe üldse tööle.
- või läheb kuidagimoodi tööle ja siis põletab selle toiteploki maha.
Huvitav küll miks, kui arvuti ainult 100W elektrit tarbib. icon_biggrin.gif

PS: Ma tean küll, et üritatakse järjest vähemkoormavaid arvuteid paaniliselt välja mõelda, aga noh, 1000W toidet ehk vaja enam ei lähe, kuid a 500-700W toiteid on ikkagi massiliselt vaja, kuna a 200-400W toidetega masinad lihtsalt ei tööta.
-----------------------
edit: Võtsin Gigabyte moodsa emaplaadi manuaali ja selles on näiteks selgelt ja üheselt kirjas, et:
500W or greater, kuna vastasel korral kas asi ei tööta üldse või töötab ebastabiilselt. icon_smile.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Smith
HV veteran
Smith

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.07.2011 13:46:04 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
...kolme arvutiga umbes 1000 krooni kuus elektri eest maksta, hakkab rahakotile.

Huvitav, et ma oma viie 24/7 masinaga ei saa tavaliselt 500 isegi mitte täis. Talvel paar korda ainult on üle selle läinud, kui natuke kütmist sai ka elektriga tehtud.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 21.07.2011 13:47:52 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
SurfData: vaat, ikka pole midagi mööda pandud - on täiesti olemas n-ö Kriisiplaanid, mille korral saad näiteks päevas kindlad tunnid elektrit tarbida või siis mõnedel kindlatel päevadel nädalas elektrit kasutada. icon_wink.gif

plaanid plaanideks, aga hetkel oleme siiski ainuke balti riik kes katab ära enda elektrivajaduse ning müüme seda igale poole naabritelegi:

Kokku toodeti teises kvartalis sisemaiselt 2521 GWh ning tarbiti 1739 GWh elektrit.

laias laastus 1/3 kogutoodangust läheb ekspordiks.
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 21.07.2011 13:53:07 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
- Mul just üks tuttav kavatseb lauaarvutitelt läpparitele ümber kolida, kuna ta leiab, et kolme arvutiga umbes 1000 krooni kuus elektri eest maksta, hakkab rahakotile.
Mul on kodus kaks arvutit 24/7 töös (mõlemad profiilis) koos kahe monitori ja muude koduseadmetega. Aasta algusest alates on keskmine kogu korteri elektriarve kusagil 30 euri kandis. Maksan ühtse tariifi järgi, ei mingit päevast-öist eriarvestust.

Toiteploki peak väljundvõimsuse järgi voolutarbe ennustamine on muidugi omaette ooper. Profiilis olev mängukast jookseb lõdva randmega suht noname 300W toiteploki peal. Teine oli pikka aega 350W plokiga mis läks vahetusse mitte võimsuse puudumise vaid lärmaka ventilaatori tõttu kuid jooksutas enam-vähem sama rauda, ainult video oli võimsam kui praegune.

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 21.07.2011 14:01:48 vasta tsitaadiga

mul tekkis lugedes küsimus et miks peab 100+ tabi lahti olema. Suht võimatu ju õiget tabi üles leida kui vaja icon_rolleyes.gif
sakinaga
HV Guru

sõnum 21.07.2011 14:02:33 vasta tsitaadiga

Süsteem peab olema, siis leiab üsna kiiresti üles. Võib ka 4 akent igaühes 25 tabi teha, aga nii ebamugavam ju.

-e- oops, nii juhtub, kui hakkad teemat lugema ja unustad pealkirja ära... kerge OT.

viimati muutis sakinaga 21.07.2011 14:37:11, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 159 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 151
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 21.07.2011 14:15:12 vasta tsitaadiga

Kullakesed äkki annate mulle ka hüva nõu icon_biggrin.gif jutt sujuvalt üle läinud
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 21.07.2011 14:32:54 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
mul tekkis lugedes küsimus et miks peab 100+ tabi lahti olema. Suht võimatu ju õiget tabi üles leida kui vaja icon_rolleyes.gif
Mul on paarkümmend lehte mida päevas mõned korrad kontrollin. Enamus on lingid mida ringi kolades avastan kuid ei jõua kohe järgi vaadata. Vahel jäävad nad sinna tabina mitmeks päevaks ootama.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 21.07.2011 14:42:56 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
salatoimik kirjutas:
Mul on paarkümmend lehte mida päevas mõned korrad kontrollin. Enamus on lingid mida ringi kolades avastan kuid ei jõua kohe järgi vaadata. Vahel jäävad nad sinna tabina mitmeks päevaks ootama.

sama siin, teinekord isegi mitmeid nädalaid lahti. Kodus on ka mõned asjad nagu imdb, gmail, onlain pela jms kuude viisi lahti icon_biggrin.gif Alati on mõnus teha skroll nupuga klikk ning loed siis kui aega on, enamasti nädalavahetusel halvema ilmaga või õhtuti icon_razz1.gif
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 23.07.2011 14:25:33 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:

ot:
Multi-row tabs? icon_smile.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Kõvaketta kohta küsimus mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.