praegune kellaaeg 23.06.2025 00:19:23
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
DarkSky
HV kasutaja

|
05.06.2011 00:03:52
Dell XPS 17 (L702X) aku laadimise probleem. |
|
|
Tegu siis pealkirjas mainitud isendiga. Arvuti uuest peast ostetud ja veidi üle nädala mu kasutuses olnud. Opsüsteem Windows 7 Home Premium. Täna hommikul arvutit käivitades tegi emaplaat 2 piiksu ja mustal taustal ilmus valge kirjaga inglisekeelne tekst (kahjuks enam ei mäleta täpselt mis seal kirjas oli) igal juhul mainiti seal et toiteadapteri võimsust (või tüüpi) ei suudeta tuvastada ja seetõttu töötab arvuti nüüdsest säästureziimil ja aku laadimist ei toimu. Peale seda Windowsisse sisse logides ilmus korraks aken samasuguse tekstiga ja aku ikoonile paremlklikki tehes ja sealt edasi Dell Battery Meter'isse minnes ilutses Battery Statuse juures tekst "Battery Charging Disabled" kuigi allpool kus saab aku laadimist keelata, sinna vastavat linnukest pandud pole. Olen ise juba kõikvõimalikke asju proovinud teha et aku laadimine taas tööle saada (BIOSi flashimine, BIOSi algsätete taastamine, süsteemitaaste, aku korraks järelt ära võtmine ja restartimine ja siis aku jälle tagasi jne) Laadija ja kaablid on korras, samuti desktopi allservas kella juures sellel aku ikoonil on pistiku märk juures ja kui juhe ära tõmmata siis kaob see pistiku märk ja juhet tagasi pannes tuleb jälle tagasi. Vool nagu kaablist arvutisse jõuab aga laadimist ei toimu. Hetkel aku laetus 95%, kui juhtme järgi panen näitab kohe 100% ja juhet ära tõmmates jälle 95%. Mida teha, kas tuleb garantiisse põõrduda või saab selle lihtsalt kodustes tingimustes korda teha?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
05.06.2011 01:19:17
|
|
|
Kui uus arvuti, siis garantiisse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
G80
HV Guru

|
05.06.2011 14:35:06
|
|
|
DarkSky, Kindel, et laadija korras?
Aga mis sa enda pead vaevad, vii garantisse.
_________________ Ära siia kliki |
|
tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
05.06.2011 16:34:50
|
|
|
G80 kirjutas: |
DarkSky, Kindel, et laadija korras?
Aga mis sa enda pead vaevad, vii garantisse.  |
100% ma muidugi laadija korrasolekus kindel pole, aga kui aku ära võtta siis ainult laadija pealt ju töötab kenasti. Või ongi laadija võimsus vähenenud ja arvuti tunneb selle ära ja selletõttu akut ei lae vaid kasutab kogu "allesjäänud" võimsust ainult arvuti tööshoidmiseks?
Aga jah garantiise tuleb mul see arvuti viia või saata sel juhul nagunii.
|
|
tagasi üles |
|
 |
otipoiss
HV kasutaja

|
05.06.2011 18:38:26
|
|
|
Minu E6400 tegi samasugust trikki eelmine suvi ja asi oligi just nimelt vigases laadijas. Ilmselt ka sinu puhul.
|
|
tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
05.06.2011 23:12:41
|
|
|
Aitäh, sel juhul põõrdun küll garantii poole.
EDIT: Lasin läpakal akutoitel töötada 91%-ni ja panin uuesti voolujuhtme järgi ja ennäe imet: aku laadimine hakkas tööle. Seega asi nagu korras, kuigi vist vara veel rõõmustada, igaks juhuks jälgin seda aku laadimise värki ka edaspidi suurema tähelepanuga.
Nii et vähemalt esialgu ma seda veel garantiisse ei saada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
urmas1
HV kasutaja
|
22.06.2011 20:08:49
|
|
|
Kuna Dell laadijal on nn. identifikatsiooni pin.- laadija keskmine peenike kontakt mis on laadija sees ühendatud MAXIM ühekordselt programmeeritava mikroskeemiga, mis annab Dell arvutile teada mis tüüpi laadijaga on tegu, siis identifikatsiooni pini halva kontakti, või MAXIM mikroskeemi veaga hakkab arvuti tööle nn. säästureziimis: protsessor miinimumis, energiatarbimine miinimumis jne... Ühegi universaallaadijaga Dellid samuti korralikult ei toimi ja poodides müüjad seda ei tea! Delli laadijal on pluss-miinus-data. Kolm kontakti. Miinus on kontakti laadija välisküljel, pluss laadija kontakti siseküljel ja data laadija kontakti sees olev pin mis teiste laadijate puhul on tavaliselt pluss.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|