Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Pehka213
HV vaatleja
|
23.05.2011 13:40:23
Interneti jagamine teisele arvutile. |
|
|
Küsimus siis selline, et kas saab kuidagi jagada kahe arvuti vahel netti kui ühte arvutisse tuleb internet Elisa Mint netipulga kaudu. Olemas on mul 2 etherneti kaablit, modem ja wireless ruuter. Igasugune abi on oodatud.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
23.05.2011 18:55:35
|
|
|
Saab ikka, aga kaabel ja LAN pordid peavad sobima - st et kui sul on pööramata kaabel, siis vähemalt ühel masinal peab olema LAN port auto-MDIX (st automaatselt pöörav) ja kui ei ole, siis peab olema pööratud kaabel. Gigabit pordid on enamasti kõik auto-MDIX (standardi järgi seda olema ei pea, nii et vastupidised näited pole välistatud), 100M pordid enamasti ei ole.
Kui sul ruuteril on rohkem kui üks port, siis pole kõik eelnev üldse oluline - ühenda mõlemad arvutid ruuteri LAN portidesse ja füüsiline võrk on valma.
Windows mõlemas arvutis?
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.05.2011 19:11:04
|
|
|
Selline asi, nagu Internet Connection Sharing tööle Mint Ühenduse peale ja siis seal näitad ära, et jagatud ühendus suunatakse LAN-kaablisse.
Ning siis oma asi, kas paned selle kaabli külge otse teise arvuti või ruuteri, mis omakorda edasi jagab.
Mul Mobiilinternet selliselt juba 4 aastat laiali jagatud.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
23.05.2011 21:20:03
|
|
|
Ruuter töötaks antud juhul vaid switchina ja ainult kaabli pööramise eesmärgil - mõlemad kaablid LAN pesades. Ainult sel juhul on seda vaja, kui kummalgi arvutil puudub auto-MDIX ning pole pööratud kaablit käepärast.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.05.2011 21:25:30
|
|
|
Dogbert: Kuna Minti USB_pulk on arvuti küljes, siis ongi arvuti see, mis ühenduse laiali peab jagama.
Kuid ma loen ka selle välja, et ruuter oskab ka WiFiruuterina töötada, siis töötab ta ikkagi enamana kui ainult Switch.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
25.05.2011 18:20:56
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Dogbert: Kuna Minti USB_pulk on arvuti küljes, siis ongi arvuti see, mis ühenduse laiali peab jagama. |
Ja seda ma ju rääkisingi, sina lisasid "ruuteriga edasi jagamise"
tsitaat: |
Kuid ma loen ka selle välja, et ruuter oskab ka WiFiruuterina töötada, siis töötab ta ikkagi enamana kui ainult Switch. |
Ma üritasin öelda, et ruuteri töötamine switchina on eesmärk, mitte puudus. Kogu point on selles, et ei ole tarvis ruuterit. Kui kaabel ja pordid otse kokku ei sobi, on vaja "kaabli pööramiseks" ruuterist vaid switchi osa - ühendad mõlemad juhtmed LAN pesadesse ja WAN pesa jätad tühjaks, siis ongi kasutusel ainult switch ja ruutimist ei toimu, midagi seadistama ei pea ja ruuteri ega wifi osa ei puhu pilli.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.05.2011 18:26:02
|
|
|
Dogbert: Vaat - ei aja ma midagi segamini. Arvutist tulev ots laheb ruuteril WAN-i ja siis kasutad teisi arvuteid, kas LAN-pesade peal või WiFi-kaudu.
Mul töötas asi just täpselt niimoodi kodus ja sama lahendus töötab ka paari tuttava juures, kus arvuti on mobiilinternetti jagama pandud.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
smurfer
HV Guru

|
25.05.2011 18:32:43
|
|
|
Sry, et tehnilisele jutule vahele segan, aga kas see vidin lihtsam ei ole?
Ma pidin ennast ära katksetama, kui üritasin Vista masinast 3G netti wifi kaudu edasi jagada
|
|
Kommentaarid: 351 loe/lisa |
   |
299 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
25.05.2011 18:40:13
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Dogbert: Vaat - ei aja ma midagi segamini. Arvutist tulev ots laheb ruuteril WAN-i ja siis kasutad teisi arvuteid, kas LAN-pesade peal või WiFi-kaudu.
Mul töötas asi just täpselt niimoodi kodus ja sama lahendus töötab ka paari tuttava juures, kus arvuti on mobiilinternetti jagama pandud. |
Teisi arvuteid? Jutt oli kahest arvutist! Ühe küljes Mint ja teisele netti vaja. Miks ajada asja täiesti ilma asjata keeruliseks inimesele, kellele see nähtavasti kõik võrdlemisi võõras on?
Jah, muidugi saab sedasi teha ja sulle ja mulle on see lihtne, aga antud juhul - on seda tarvis? Tahad talle eraviisiliselt ruuteri konfimist õpetama hakata?
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|