21.04.2011 04:18:37
iPhone ja iPad salvestavad salaja kõik sinu asukohad
Kaks tehnikahuvilist Apple kasutajat avastasid hiljuti oma seadmeid lähemalt uurides, et peale iOS 4 installeerimist salvestavad iPhone ja iPad kasutaja teadmata kõik käidud asukohad peidetud ja krüpteerimata andmebaasi faili nimega consolidated.db. Sellise funktsiooni põhjus on hetkel veel teadmata.
Ojjah, oleks see iphone siis hea telefon aga kus sa sellega... _________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates
Mis siis neil üle jääb? Öelda, et me salaja luuramegi teie järele? Et see on EULAs kirjas jms....
see et nutifoni kasutaja kaotab oma privaatsuse, peaks olema enesestmõistetav, lihtsalt mõned pole sellest veel aru saanud. Mind näiteks aga ei häiri, las vaatavad kus käin. Kui tänaval jalutan, siis näevad ka ju kõik et olen seal ja seal ja seal.
Kui tahan privaatsust noh ei tea miks....võibolla tekib mõte panka röövida või mida iganes... ...siis kleebin habeme ette ja jätan telefoni koju.
Max Powers, /var/root/Library/Cache/locationd/consolidated.db
Point pole mitte selles, et sedasi käitutakse, point on selles, et kasutaja ei tea sellest midagi. Jah, EULA-s on tõenäoliselt kirjas, et "olete nõus geopositsioneerimisega", aga Apple EULA on 15000 sõna. Keegi seda lugenud ka on? Väidetavalt ka ei saadeta seda infot Apple-le, aga kuna faili kasutamist ei jälgita süsteemi poolt, siis on raske tõestada, kas saadetakse või mitte. Vähemalt Androidil on ilusti checkboxid GPS positsioneerimise ja sinu jälgimise kohta (Latitude näiteks). Ma iSeadet ei oma, kuid jah, ma usun, et Apple fännimeestel on jumala pohui, sest kui Stiiv ütleb, et nii on hea, siis järelikult nii ongi hea. _________________ Avatar by Flacko
Uncle Sam peab hoolega järelvalvet?
Ennast isiklikult ei häiri, sest ma ei synci peaaegu kunagi ning ainult wifipõhine positsioneerimine on pointless.
Huvitav oleks sellegipoolest teada mis otstarve sel on. Apple ametlik vastus on kindlasti mingi huina-muina.
Positsioneerimine toimib väga edukalt ka mobiili mastide vahendusel või ei helista sa ka kunagi..st et hoiad koguaeg telefoni offlines.
Ju apple arvas, et neil on juba nii tugev ristisõdalaste meeskond, kes nagunii kiidavad igal võimalikul hetkel nende tooteid, et egas nad pahaks panna saa, kui me neid igal võimalikul hetkel jälgime _________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla!
mingi täpsem link vms androidi kohta?
apple kasutab mobiili masti põhist trackimist ja see toimib koguaeg, kui telefon on levis _________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla!
wirx, kui oled androidi omanik ja käivitad telefonis positsioneerimise, siis seal lepingutingimustes on kirjas, et jälgitakse ka siis, kui otseselt sa ise mingit tarkvara ei kasuta... Google ehk aitab ka selles osas, ise toetun lihtsalt kogemustele...
see vist pole päris see, et mobiili masti abil asukoht salaja ära salvestakse _________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla!
wirx, suurem osa positsioneerimisest käibki mastiabiga, a-gps on asja nimeks, ja seda kasutavad suht kõik, kes ei viitsi gps-i toimima hakkamist oodata pool minutit(või rohkem)
Seejuures ma arvan, et see pole vaid Apple teema. Ilmselt samamoodi nuhivad android ja symbian samuti ehk enamus mobiilitootjaid. Või seda ei nimeta nuhkimiseks ju - lisafeatuur gps näol, mis seda võimadab. Tegelikkuses ei viitsi keegi neid vaadata kui pole karjuvat vajadust. _________________ Asju saab kah teisiti teha!
viimati muutis rocki 23.04.2011 10:46:12, muudetud 1 kord
rocki, citation needed. Nagu ütlesin, Androidil vähemalt on kohe linnkuese jaoks kast olemas, mis ütlebki, et kasutame sinu asukohta oma eesmärkidel (ehk teenuste pakkumiseks). Kui sa sead oma googli kontot ja synci üles, küsitakse alati sinu käest seda ja hiljem saab oma valikult muuta. Kui sa väidad, et oled valinud enda kohta informatsiooni/asukohta mitte anda ning seda ikka tehakse, siis ma tahaks saada mingeid konkreetseid allikaid.
Või on see "aga nemad teevad ka!" tüüpi vabandus ? _________________ Avatar by Flacko
Sama asi on kasutusel ka Windows Phones (tõsi küll, tuleb sisse lülitada seadetest). Idee on lihtne - kuna telefon teab enamvähem kus sa oled, läheb foursquaresse sisse checkkimine ja üleüldse igasugune positsioneerimine vajadusel oluliselt kiiremini. Antud andmebaasi pääsevad ligi ju vaid rakendused millel on luba sind positsioneerida. Kellegi kolmandaga neid andmeid sellesuhtes ei jagata. Et uudis on tehtud ei millestki. _________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine
Sama asi on kasutusel ka Windows Phones (tõsi küll, tuleb sisse lülitada seadetest). Idee on lihtne - kuna telefon teab enamvähem kus sa oled, läheb foursquaresse sisse checkkimine ja üleüldse igasugune positsioneerimine vajadusel oluliselt kiiremini. Antud andmebaasi pääsevad ligi ju vaid rakendused millel on luba sind positsioneerida. Kellegi kolmandaga neid andmeid sellesuhtes ei jagata. Et uudis on tehtud ei millestki.
See ei tähenda, et kellegi pahavara ei võimaldaks seda faili lugeda ... tegu ju krüpteerimata andmefailiga, loe sealt kuidas tahad. Suht räme turvafeil.
Sama asi on kasutusel ka Windows Phones (tõsi küll, tuleb sisse lülitada seadetest). Idee on lihtne - kuna telefon teab enamvähem kus sa oled, läheb foursquaresse sisse checkkimine ja üleüldse igasugune positsioneerimine vajadusel oluliselt kiiremini. Antud andmebaasi pääsevad ligi ju vaid rakendused millel on luba sind positsioneerida. Kellegi kolmandaga neid andmeid sellesuhtes ei jagata. Et uudis on tehtud ei millestki.
Sa videot ikka vaatasid? Tegu ei ole mingi lihtsa ajutise puhvriga, kus hoitakse sinu viimaseid asukohti, vaid tegu on küllaltki täpse andmebaasiga, kus on kirjas kõik sinu oldud asukohad koos kellaaegade (+ WiFi AP-de IP-d) alates hetkest kui sa telefoni või tahvelarvuti ostid või sinna iOS 4 installeerisid.
Millisel rakendusel sellist infot peaks vaja olema, kus ma näiteks eelmise kuu 13-ndal reedel kell 10 õhtul olin? Kuidas see vana info positsioneerimisele kaasa aitab? Ma saan aru kui kasutatakse tõesti ajutist puhvrifaili, mis on krüpteeritud ja sisaldab näiteks andmeid viimase tunni kohta ja on samas kasutaja poolt lubatud - st pole salajane. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS)
viimati muutis SKG 21.04.2011 14:40:09, muudetud 2 korda
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.