Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
K3ndu
HV Guru

|
25.04.2011 14:59:09
Ülevaade: Patriot Xporter XT Boost 32 GB |
|
|
Patriot Xporter XT Boost on mälupulga seeria aasta 2008 detsembrikuust. Mahud on alates 4GB ja lõpetades 32GB. Selles testis vaatame me lähemalt 32GB varianti sellest mälupulga seeriast. Kiirusi lubab Patriot Memory kuni 30MB/s, kuid seda näeme testides, kas see vastab ka tõele.
Esmalt tänan ma Patriot Memory't kes varustas mind selle ülevaate eksemplariga.
Patriot Xporter XT Boost 32 GB
Koduleht
Andmed:
- Garantii 5 aastat
- Mõõtmed: 1.1 cm x 7.3 cm x 1.9 cm
- Suuruses 4 GB - 32 GB
- Kaal 14.9 g
- Vee- ja põrutuskindel
Pakend:
Pakend on nagu tavaks ikka mälupulkadel ehk plastmass kokku pressitud ja papp plastmassi vahel. Pakendi avamiseks läheb kindlasti vaja nuga kuna kätega annab seda pakki lahti teha. Pakend on üleni musta värvi ja tekst on jäetud valget värvi mis on suhteliselt normaalne värvilahendus. Pakendi all vasakus nurgas on ka logo, et sobib ka Windows 7. Mis sobib mulle kuna mälupulga kiirust hakkan ma ka testima Windows 7 keskkonnas. Veel on üks huvitav logo esiküljel, et 200x lugemiskiirus. Natukene uurimist ja sain teada, et 200x kiirus tähendab seda, et võrreldes nende eelmise mälupulga seeriaga mis oli ka Xporter. On kiirus suurenenud 200x korda.
Tagumine külg on suhteliset tavaline pakendil jälle. Samuti ka musta värvi nagu ka esikülg. Taga mis ainuke tekst mitmes erinevas keeles on see, et tegemist on vee ja põrutuskindla mälupulgaga. Veel on ära toodud väike võrdlus, et tavalise USB mälupulga kiirus on 50x ja Xporter XT kiirus on 200x.
Mälupulk:

Siin on siis näha mälupulka täies hiilguses. Suuruselt on tegemist suhteliselt keskmise suurusega mälupulgaga. Materjaliks on täielikult kummist ümbris. Kummiümbrise pärast on ka see mälupulk vee ja põrutuskindel. Testima ma ei igaks juhuks ei hakka kas see vastab ka tõele kuid jutu järgi niimoodi lubatakse. Põrutuskindluses ma võin öelda, et see ümbris absorbeerib kukkumisjõu hästi endasse kuid veekindluses ma natuke kahtlen kuna USB otsas olev kummiots ei ole just kõige kindlamalt kinni. Värvidest on mälupulk üleni must ja sellist vahvat värvi punane tekst.

Tegemist mälupulga tagumise otsaga ja nagu näha saab tagumise osa kinnitada ka võtme või võitmehoidja külge kui soovi ,et saaks võtmetega koos mälupulka kaasas kanda. Võtmete poolt kriipimisohtu ei tohiks olla mingit moodi kuna tegemist üleni kummist mälupulgaga. Kuid nagu pildilt näha ka on mälupulga tagumises osas väike nagu aken. Kuid tegelikkuses on tegemist tulukesega mis põleb siis kui andmed mälupulgale transpordid või mälupulga pealt ära võtad.

Mälupulga külje peal ei ole midagi mida mainida kui ainult see, et jookseb mõlemas küljes triip mis on pandud arvatavasti sellepärast, et lisada natuke stiili.

Mälupulga otsas olev kummiots käib suhteliselt kergelt ära. Võibolla, et isegi liiga lihtsalt ja sellepärast ma natukene kahtlen ka mälupulga veekindluses. USB otsa ei ole seekord märgitud mälupulga suurust nagu oli seda Verbatimi mälupulga puhul vaid hoopis mingi numbri rida mis on arvatavasti seeria number.
Kui arvuti külge algselt mälupulga ühendad vilgub ta paariks sekundiks. Kuid kui andmeid peale liigutad või andmeid mälupulga pealt maha võtad siis ta vilgub nii kaua kuni mingi tegevus mälupulgal on. Ise oleks lootnud, et vilgub absoluutselt koguaeg kuna siis teab, et mälupulk töötab.

Siin siis ka väike võrdlus 1 eurosega mis on mul nüüd kombeks saanud kui mälupulkadest ülevaadet kirjutan. Selle mälupulga kohta ma ütleks, et tegemist on tavalises suuruses oleva mälupulgaga. Ei ole tegemist liiga väikse ega ka liiga suure mälupulgaga.
Testimine:
Spoiler 
Spoiler 
Spoiler 
Testisin nagu ikka eelnevate mälupulkade puhul samade programmidega ja samade sätetega. HD Tach'is on näha, et tegemist on tõsiselt kiire mälupulgaga ja siiamaani testitute hulgas läheb see mälupulk hetkel juhtima. Lugemiskiiruseks 29.5 MB/s läheb ta juhtima 0.1 MB/s Sandisk Cruzer Micro ees. Kuigi Access Time puhul ei säranud just see pulk nii hästi kui seda olid teised mälupulgad. Kindlasti on see andeksantav kuna tegemist on testi kõige suurema mälupulgaga.
Spoiler 
CrystalDiskMarkis sai see mälupulk lugemise osas veel parema tulemuse kui HD Tach'iga. Reklaamitud nende enda lehel oli kiiruseks 30 MB/s kuid nagu näha siis CrystalDiskMarkis tuli lugemiskiiruseks 31.44 MB/s. Kirjutuskiirus on samuti üks parimatest mis siiamaani olnud kiirusega 22.36 MB/s.
Lõppsõna:
Hea värvilahendus
Kiire lugemis ja kirjutamis kiirus
Vee ja põrutuskindel
Lai valik erinevaid suuruseid
Kättesaadavus Eestis
Kogub tolmu hästi
USB 2.0
Ainuke koht kus ma leidsin, et seda mälupulka müüakse oli MarkIT.ee hinnaga 100.91 € mis ei ole kindlasti kohe hind millega neid tegelikkuses peaks müüma. Neweggis müüakse seda mälupulka 61 dollari eest ja Amazonis hetkel soodushinnaga 53 dollarit. Kuid suuruses 16 GB ja vähem oli müügil päris mitmetes poodides.
viimati muutis K3ndu 06.05.2011 09:36:42, muudetud 4 korda |
|
Kommentaarid: 126 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
rlv
HV kasutaja

|
25.04.2011 16:24:25
|
|
|
Väga kena ja põhjalik ülevaade ühe mälupulga kohta, tänan!
Aga tulemus minu jaoks vaid see, et aina ahvatlevam plaan tundub olevat hoopis usb 3.0 pulk hankida, hind umbes sama ja kiirus hoopis teisest klassist.
Kuidagi tundub ka, et see tolmu- ja põrutuskindlus ei ole mälupulkade puhul just kõige olulisem omadus. Sest väga haprad ei ole nad niikuinii ja täielik veekindlus on nii ehk naa kaheldav. Aga see on vaid minu arvamus.
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riivo
HV Guru

|
25.04.2011 17:34:51
|
|
|
Ütleks ka miinuseks vana USB 2.0 liidese.
|
|
Kommentaarid: 233 loe/lisa |
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
K3ndu
HV Guru

|
26.04.2011 07:54:35
|
|
|
Ma ei usu, et ta midagi väga palju paremat teeb kuna tegemist ikkagi USB 2 pulgaga.
Täna pärastlõunat lisan ka sinu pulga tulemused siis. Kui viitsid tee HD Tach test ka ja saada kasvõi PS-i tulemus.
Ja ma arvan, et oleks ausam tee CrystalDiskMark samade sätetega mis ma ise benchisin ka.
|
|
   |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
26.04.2011 09:15:23
|
|
|
K3ndu, suuremad numbrid annavad lihtsalt kindlama tulemuse, väiksematega kulub vähem aega testimiseks.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
K3ndu
HV Guru

|
26.04.2011 09:49:01
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
K3ndu, suuremad numbrid annavad lihtsalt kindlama tulemuse, väiksematega kulub vähem aega testimiseks. |
Lisasin Rage tulemuse võrdlusesse ära.
|
|
   |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
26.04.2011 12:38:16
|
|
|
K3ndu kirjutas: |
mikk36 kirjutas: |
K3ndu, suuremad numbrid annavad lihtsalt kindlama tulemuse, väiksematega kulub vähem aega testimiseks. |
Lisasin Rage tulemuse võrdlusesse ära. |
Testiks kah samadel sätetel aga pulk on garantiis hetkel
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|